8 (почти сигурни) сигнала за изневяра - Здраве и красота

Пътувания, които никога не са се състояли. Той твърди, че трябва да остане до късно на работа, защото един приятел е болен. Тези неща могат да бъдат признаци на изневяра. .
8 (почти сигурни) сигнала за изневяра - Здраве и красота

Написано от Katherine Flórez

Последна актуализация: 26 август, 2022

Откритието, че вашият партньор ви изневерява, е шокиращо. Има определени сигнали и е добре да се обърне внимание на отношението и начините на поведение, но те не трябва да се считат за абсолютно доказателство. Бихме искали да споделим с вас някои сигнали, които показват, че нещо не е наред в отношенията ви и най-вероятно става въпрос за изневяра.

Както всички много добре знаем, няма връзка без проблеми, а те понякога могат да бъдат доста трудни за разрешаване. Често се опитваме да пренебрегваме това, което наистина се случва, или причините, поради които връзката ни не върви. След като най-накрая признаем, че нещо не е наред, проблемът може да излезе извън контрол заради продължителната липса на комуникация или интимност между партньорите.
Въпреки че сигналите, за които сега ще говорим, могат да ви помогнат да разберете дали вашият партньор ви изневерява, никога не пренебрегвайте шестото си чувство и интуиция.

8 признака, че нещо не е наред

Изведнъж започва да се грижи повече за външния си вид

Започва да прави нещо, което никога или рядко е правил преди, като например:

  • Ходи на фитнес или на козметик по-често
  • Подменя си гардероба, купува си нови, по-модерни дрехи
  • Купува си по-скъпи дрехи и аксесоари
  • Започва диета, защото смята, че е с наднормено тегло, но всъщност не е
  • Започва да се занимава с нов спорт или си променя програмата във фитнеса

Често споменава определен човек

Ако партньорът ви често споменава определен човек, може да е сигнал за изневяра.

Това често го издава, особено ако този човек е колежка, приятелка или някой, който не е виждал отдавна. Не е непременно признак за изневяра, но може да е сигнал за началото на нещо. А може би пък той иска отрано да ви каже за този човек, в случай че някой ги види заедно и не да буди подозрение. Същото е, ако го хванете да говори по телефона с този човек или ги видите някъде заедно.

Внимавайте с телефона!

Мобилните телефони са златна мина за разкриване на тайни, защото съхраняват данни за всички проведени разговори, гласови, текстови съобщения и др. Притеснително е, ако вашият партньор отговаря на обаждания по странен начин или с приглушен глас. Ако излезе от стаята, за да говори, лъже с кого е говорил или за причината за телефонния разговор. Обърнете внимание ако изтрива данни за повиквания и текстови съобщения веднага щом ги е получил, особено ако никога не е правил така преди.

Миризма на парфюм!

Ако партньорът ви мирише на парфюм, може да е сигнал за изневяра.

Прибира се и мирише на някакъв парфюм, вие го питате и той има хиляди обяснения: Исках да пробвам един нов парфюм в мола, приятелите ми изиграха шега, видях се с един стар приятел, който носи много тежък парфюм… Тези и още – най-добре е да не питате изобщо, защото със сигурност ще има какви ли не нелепи обяснения.

Грим по дрехите – сигурен знак за изневяра

Очевиден признак на изневяра е, ако по дрехите му в пералнята или коша за пране има следи от грим, включително такива от фон дьо тен, червило, спирала, очна линия.

Какво ще кажете за сексуалния живот?

Когато партньорът ви изневерява, обикновено започвате да правите секс по-рядко. Това може да не се случи веднага, но постепенно ще става така, особено ако увлечението на партньора ви по другата жена се задълбочава.

Измислени пътувания, оставане в офиса до късно

Пътувания, които никога не са се състояли. Той твърди, че трябва да остане до късно на работа, защото един приятел е болен. Тези неща могат да бъдат признаци на изневяра. Не забравяйте, че това невинаги се случва през нощта; дори по-често е по време на обедната почивка или следобед.

А този подарък?

Тези неочаквани подаръци може да са признак на изневяра

Започва да ви прави неочаквани подаръци, дава ви скъпи бижута, цветя или нещо друго, което харесвате – и всичко това с любящо изражение? Това често се дължи на чувството за вина, от което той иска да се освободи, като ви прави подаръци. Особено разкриващо е, ако преди не е правил такива неща неща или се случва спонтанно по неочаквано време.

Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Vanegas Osorio, J. H. (2011). La dinámica vincular celos-infidelidad. Pensamiento Psicológico.
  • Jomairy González Galarza, A. M.-T. y D. M. O. (2009). Factores Psicologicos de la Infidelidad, Factores psicológicos asociados a la infidelidad sexual y/o emocional y su relación a la búsqueda de sensaciones en parejas puertorriqueñas. Revista Puertorriqueña de Psicología.
  • Canto, J. M., García-Leiva, P., Perles, F., San Martín, J. E., & Ruiz, M. (2009). Los celos en la infidelidad emocional y en la infidelidad sexual: Una perspectiva sociocognitivista. Revista de Psicologia Social. https://doi.org/10.1174/021347409789050542

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.