8 храни, които могат да причинят рак

· 30.06.2018

Различни изследвания доказват, че храните, които консумираме, могат да причинят общи заболявания, болести и ежедневни неразположения.

Също така е доказано, че следването на лошо балансирана диета, която е пълна с химикали може значително да повлияе на нашето здраве и дори да доведе до рак.

Поради тази причина, не се колебайте да прочетете следната статия, където ще научите за 8 храни, които могат да причинят рак.

Някои храни, които консумирате всеки ден, без да осъзнавате, могат значително да увеличат възможността за заболяване от рак, който причинява смъртта на хиляди хора всяка година по целия свят.

Храни, които могат да причинят рак или да го влошат

  • Генетично модифицирани храни.

Генетично модифицираните организми (ГМО), по-известни като „трансгенни храни“, могат да причинят много болести в тялото, най-честата от които е рак.

Химическите продукти, които се използват за подобряване на растежа могат да предизвикат тумори. Проблемът е, че трансгенните храни се крият навсякъде, особено в храни, които съдържат соя, царевица, рапица или (и производни) преди всичко.

Можете да ги избегнете и да включите сертифицирани и проверени органични храни в ежедневното си хранене.

С други думи, трябва да спазвате диета, която не използва биотехнологията за отглеждане на продукти.

транс мазнините причиняват диабет и рак

  • Преработени меса.

Всички месни продукти като колбаси, бекон, наденици, мортадела и други съдържат химически консерванти, за да ги накара да останат свежи и да изглеждат добре.

Въпреки това, тези химикали могат да причинят рак.

Нитрат и натриев нитрат се свързват със значително увеличаване на риска от заразяване с тази болест, особено в дебелото черво.

Ако искате да ядете месо, трябва да избирате месни продукти, които не използват нитрати и за предпочитане от животни, които са били хранени с трева, а не с царевица.

  • Микровълните пуканки.

Пуканките са много лесни за приготвяне. Просто слагате едно пакетче в микровълновата и след две минути ще имате най-добрия приятел за филм на дивана.

Въпреки това, комбинацията от съставки заедно с излъчването от този уред се свързват с рак и безплодие. Също така, в пуканките се използва диацетил.

Тази съставка придава вкуса на масло (изкуствен) и се свързва с тежки белодробни заболявания. И сякаш това не е достатъчно, някои от използваните съставки може да съдържат генетично модифицирани материали.

Ако искате да се насладите на това леко и приятно ядене, купете царевица и направите сами пуканки в тенджера покрита с малко масло.

  • Обикновени и диетични безалкохолни напитки.

Безалкохолните напитки могат да причинят рак. Толкова е просто – те съдържат не само големи количества захар (тези, които не са диетични), но също така и химически вещества, оцветители, добавки и др. продукти.

Безалкохолните и газираните напитки подкиселяват организма и „подхранват“ раковите клетки. В случай на нискокалорични варианти, те са дори още по-опасни, тъй като съдържат аспартам, изкуствен подсладител, който носи със себе си различни заболявания, сред които рак и вродени дефекти.

Други подсладители като сукралоза (спленда) и захарин се свързват с различни заболявания. Винаги купувайте натурални или прясно изцедени сокове или в най-добрия случай, вода.

безалкохолните напитки съдържат много захар и причиняват ракови заболявания

  • Рафинирано брашно.

Говорим за брашното от вида с бял цвят, обичайна съставка в много преработени храни.

Излишъкът на въглехидрати в брашното е тревожен. Редовната консумация на рафинирано брашно е свързано с увеличение от 220% в случаите на рак на гърдата при жените.

Също така, високият гликемичен индекс кара нивата на захар в кръвта бързо да се увеличават, което подхранва растежа на раковите клетки.

Избирайте пълнозърнести храни (тези с жълт или кафяв цвят) и приготвяйте своя собствена храна. Не купувайте хляб или преработени храни.

  • Рафинирана захар.

Тя вреди по същия начин както брашното.Бялата захар води до повишаване на инсулина и раковите клетки в тялото. Внимавайте с храни, богати на фруктоза като царевичен сироп (който е в много продукти, които купувате от магазина), които са изключително опасни за организма.

Бисквити, сладкиши, сокове, сладкиши, сосове, зърнени храни и безалкохолни напитки го съдържат.

Това отчасти обяснява защо има все повече и повече случаи на рак в света. Като алтернатива на бялата захар, нищо не е по-добро от стевия (купувайте сухото растение) или мед (органичен) за подслаждане.

рафинираната захар причинява повишаване на инсулина

  • Хидрогенирани масла.

Те се използват за консервиране на преработени храни, така че да останат „стабилни“.

Но те имат и друга страна, защото променят структурата и гъвкавостта на клетъчните мембрани в тялото ни.

Това може да причини „инвалидизиращи“ видове заболявания, с други думи рак (наред с други заболявания).

Транс мазнините са в голямо количество храни, които се купуват и ядат всеки ден.

Много производители ги заместват с по-безопасни алтернативи като палмово масло, което вече е чудесна опция. Като съвет от нас, не купувайте храни, които съдържат транс мазнини.

  • Промишленото произведени плодове и зеленчуци.

Как може най-здравословните плодове да причиняват рак?

В действителност, проблемът не е в самата храна, а по-скоро в начина, по който се обработва, преди да бъде пусната на пазара. 98% от плодовете и зеленчуците са замърсени с пестициди, които причиняват рак.

Ябълките са на първо място в тази класация, последвани от грозде, ягоди, магданоз и картофи. Химически продукти се пръскат в нивите, за да се предотвратят епидемии и болести и в резултат на това хората, които ги ядат се разболяват.

За жените в детеродна възраст, потреблението на тези химикали може да увеличи риска за техните деца с проблеми като следствие имат ниско ниво на IQ или на нарушение на вниманието.

За да предотвратите това, избирайте органични продукти или такива, сертифицирани като „без пестициди“. Също така, пазарувайте в местните пазари.

химически обработените храни могат да причинят рак