7 упражнения за намаляване на талията за нула време

01.12.2018
Само здравословното хранене няма да ви помогне в тази упорита борба. Определено физическата активност ще допринесе за по-бързи и постоянни резултати.

Намаляването на талията не е лесна работа. Загубата на мазнини зависи от диетата, която следвате и упражненията, които правите.

Въпреки това отстраняването на натрупаните мазнини около корема е по-трудно от други части на тялото. В днешната публикация ще разгледаме над 7 вида упражнения, които ще ви помогнат ефикасно да разграждате мазнините.

Защо получаваме любовни дръжки?

Двата основни фактора, които обуславят изграждането на мастната тъкан са храната и липсата на упражненията. Има обаче и други причини, които причиняват тези неприятни и досадни любовни дръжки.

Те могат да включват функции на органите, стрес или хормонални проблеми. В този материал вижте  7 страхотни упражнения за намаляване на талията за нула време.

7 упражнения за намаляване на талията

1. Планк

упражнение за намаляване на талията - планк

Упражнението планк става все по-популярно. Въпреки че се фокусира върху коремната система, мускулатурата на цялото тяло се активира, когато се прави това упражнение.

 • Както е посочено тук позата на планк започва от земята, с лице надолу, като лактите и пръстите поддържат теглото на тялото.
 • Цялото тяло трябва да бъде позиционирано право и стегнато, за да извърши упражнението правилно.

Това упражнение е истински тест за устойчивост. Така че, трябва да увеличавате продължителността на изпълнение с течение на времето.

2. Планински катерачи

От позицията планк можете да подобрите метаболизма и увеличите загубата на мазнини около кръста си с едно просто упражнение.

 • Движете се, сякаш се опитвате да бягате или се изкачвате, докато сте в същата поза.
 • За да направите това, доближете коленете до лактите с едно непрекъснато движение.
 • Това упражнение е чудесно, защото съчетава тонизиращи и сърдечно-съдови упражнения.

3. Извъртания на тялото

упражнение за намаляване на талията - въртене на тялото

Ако искате тънка талия, трябва да поддържате страните на тялото си колкото е възможно по-гъвкави и да ги подлагате на постоянно движение.

 • За да направите това, трябва да разтеглите цялата част на торса, сякаш сте хванали нещо високо.
 • Можете да правите това упражнение, като седите на стол и протегнете ръце към пода, сякаш сте грабнали нещо.
 • Повтаряйте тези разтягания от двете страни през целия ден, когато е възможно.

Прочетете и това: Опитайте тези 4-минутни японски упражнения за перфектни коремни мускули

4. Хоризонтални извъртания

Можете да правите хоризонтални извъртания, за да поддържате талията в движение. Обърнете се, сякаш се въртите назад, без да движите бедрата си.

Можем да направим това упражнение с ръце на талията или с помощта на еластична лента. Също така в някои фитнес зали са създадени конкретни уреди за това упражнение.

5. Колене и лактите

упражнение за намаляване на талията - колене и лакти

В изправено положение с ръце зад главата си и краката леко разделени повдигнете едното коляно нагоре към противоположния лакът. Повторете упражнението, редувайки двете страни.

Същото упражнение, може да се изпълни и в легнало положение по гръб, като се гледа към тавана. Когато правите упражнението, работите дори повече върху коремните мускули.

Вижте още: 7 стъпки за победа над коремните мазнини

6. Скокове

За да изгорите най-упоритите мастни области, трябва да правите някакъв вид сърдечно-съдови упражнения седмично. Упражненията за коремните мускули не са достатъчни за намаляване на мазнините. Те по-скоро помагат да се борите срещу отпуснатостта.

 • За да започнете да изгаряте мазнини, можете да направите просто, но изтощително упражнение като скачане. Можете да скачате на въже, да скачате на батут или просто да скачите.
 • Въпреки това, винаги трябва да скачате с добра поза, да държите гърба изправен и коленете си сгънати.
 • Винаги се връщайте на земята леко, сякаш се приземявате на нещо меко.

7. Бели денсинг

упражнение за намаляване на талията - бели денсинг

И накрая, не можем да забравим споменаването на танц, фокусиран върху движението на талията.

Бели денсинг е традиционен танц в Близкия Изток, известен с широк спектър от гъвкавост в различни области на тялото. Основната част е таза, който контролира движенията на талията и бедрата и т.н.

Бели денсинг е популярна форма на упражнение, което включва комбинация от мускулно тонизиране и сърдечно-съдови упражнения.

Ще можете да отслабнете, ще подобрите гъвкавостта си, ще укрепите корема и особено ще намалите талията само като танцувате всяка седмица.

 • Vispute SS, Smith JD, LeCheminant JD, Hurley KS., “The effect of abdominal exercise on abdominal fat”, J Strength Cond Res. 2011 Sep;25(9):2559-64.
 • Kristen G. Hairston, Mara Z. Vitolins, Jill M. Norris, Andrea M. Anderson, Anthony J. Hanley, y Lynne E. Wagenknecht, “Lifestyle Factors and 5-Year Abdominal Fat Accumulation in a Minority Cohort: The IRAS Family Study”, Obesity (Silver Spring). 2012 Feb; 20(2): 10.1038/oby.2011.171.