Пийте този чай и забравете за мазнините около корема

Редовното пиене на този чай в съчетание със здравословна диета и много течности ще ви помогне да изгорите мазнините около корема за нула време.
Пийте този чай и забравете за мазнините около корема
Carlos Fabián Avila

Прегледано и одобрено от лекар Carlos Fabián Avila.

Написано от Редакционен екип

Последна актуализация: 11 август, 2023

Всеки търси начин за избавяне от мазнините около корема. Важно е да не забравяме, че мазнините около корема са резултат на неефективното функциониране на органите , специално на тези, отговорни за детоксикирането на тялото.

Органи като бъбреците, белите дробове, черният дроб и дебелото черво са отговорни за пречистването на тялото от замърсяванията. Ако някой от тези органи не функционира правилно, това може да доведе до поява на излишни мазнини в областта на корема.

Опасностите от мазнините около корема

Мазнините около корема оказват негативен ефект върху здравето ви.

Допълнителната тежест около корема ви не само се отразява зле на външния ви вид и понижава самочувствието ви, но оказва негативен ефект и върху здравето ви.

Натрупвайки мазнини в областта на корема, вие се излагате на риск от развиване на следните болести:

 • Хипертония
 • Проблеми със сърцето
 • Диабет
 • Остеопороза
 • Затруднено дишане
 • Мигрена
 • Деменция

За щастие, има натурални продукти, които можете да използвате за ефикасно намаляване на размера на талията и горене на тлъстинките около корема.

Натурален чай за ефикасно изгаряне на мазнините около корема

Този чай изгаря мазнините около корема. Изключителността му се дължи на съставките, които имат невероятно детоксикиращо действие за пречистване на тялото и премахване на токсините .

Нека да видим как действа всяка една съставка в този страхотен чай:

Лимон и лайм

Лимоне и лайм са страхотни за премахване на токсините.

Комбинацията от лимон и лайм е страхотна  за премахване на токсините. Често са част от чайовете и смутитата за отслабване, защото съставките им разрушават мазнините в кръвта.

Съдържат витамин C, който укрепва имунната система, както и лимонова киселина, която увеличава максимално действието на ензимите за стимулиране работата на черния дроб.

Известни са с диуретичното си действие и са богат източник на пектин – съставка, която ви засища за по-дълго. Освен това те поддържат алкалната среда в тялото, докато намаляват усещането за глад през деня.

Канела

Канелата е позната със свойството си да регулира нивата на кръвната захар.

Канелата е позната със свойството си да регулира нивата на кръвната захар. Това помага за избягване използването на инжекции и хапчета с инсулин.

Високото ниво на инсулин не позволява на тялото да изгаря глюкозата в кръвта, която след време се превръща в мазни натрупвания.

Приемайки канела вие възстановявате нормалното ниво на кръвна захар в организма си. Повишените нива на глюкоза в кръвта често водят до натрупване на килограми и по-трудното им сваляне след това.

Мед

Медът влияе здравословно дори при мазнини около корема.

Въпреки че медът съдържа повече калории в една порция от захарта (захарта има 15, медът – 21), той осигурява повече хранителни вещества и се обработва по-бавно от организма.

Медът съдържа витамини, минерални соли и аминокиселини, познати с терапевтичното си действие и здравословното си влияние.

Благодарение на съставките на меда ще намалите нивото на стрес, ще регулирате съня си, ще се предпазите от респираторни заболявания. Освен всичко казано, медът има и лек разхлабващ ефект.

Джинджифил

Джинджифилът улеснява процеса на пречистване на тялото.

Джинджифилът има противовъзпалително действие, увеличава чувствителността към глюкоза и повишава нивата на серотонин, който спомага контролирането на глада.

Улеснява процеса на пречистване на тялото и се бори срещу задържането на течности.

Джинджифилът стимулира образуването на стомашни сокове и така намалява дискомфорта, свързван с храносмилателни смущения. Освен това помага на тялото по-добре да преработва хранителните вещества и да изхвърля токсините..

Искате да научите повече? Прочетете: Вода от джинджифил за облекчаване на мигрени, стомашен дискомфорт и болка

Как да приготвите чая за изгаряне на мазнини покрай корема?

Съставки

 • 1 чаша вода
 • 1 чаена лъжичка канела
 • Сока на половин лимон
 • Една чаена лъжичка мед
 • Малко парче джинджифил

Указания

 • Затоплете водата и след като заври добавете всички съставки без меда.
 • Оставете да се запари за 10 минути, след това изчакайте да се охлади за още 5 минути.
 • Прецедете и подсладете с една чаена лъжичка мед преди пиене.

Как да го консумирате

За да ви помогне в борбата със стомашните мазнини трябва да пиете този чай два пъти дневно. Веднъж сутрин на гладно и вечер, преди да си легнете.

Сутрин, запомнете да изчакате половин час след като сте изпили чая и едва тогава да закусите.

Трябва да бъдете постоянни, ако искате да се радвате на добри резултати.

Запомнете, че за да получите максимален ефект от съставките на чая, трябва да го съчетаете със здравословна диета, да правите редовно упражнения и да приемате много течности .

Ще забележите, че след като изпиете този чай, ще сте пълни с енергия и тлъстинките около корема значително ще намалеят.

Комбинацията на този чай със здравословен начин на живот може да направи чудеса. Така че, не се колебайте и включете този страхотен чай в ежедневното си меню.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Ali, B. H., Blunden, G., Tanira, M. O., & Nemmar, A. (2008). Some phytochemical, pharmacological and toxicological properties of ginger (Zingiber officinale Roscoe): A review of recent research. Food and Chemical Toxicology. Elsevier Ltd. https://doi.org/10.1016/j.fct.2007.09.085
 • Mohanapriya, M., Ramaswamy, L., & Rajendran, R. (2013). Health and Medicinal Properties of Lemon (Citrus Limonum). International Journal Of Ayurvedic And Herbal Medicine1(3), 1095–1100. Retrieved from http://interscience.org.uk/v3-i1/8 ijahm.pdf
 • Israili, Z. H. (2014). Antimicrobial properties of honey. American Journal of Therapeutics21(4), 304–323. https://doi.org/10.1097/MJT.0b013e318293b09b
 • Rao, P. V., & Gan, S. H. (2014). Cinnamon: A multifaceted medicinal plant. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. Oxford University Press. https://doi.org/10.1155/2014/642942

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.