6 напитки, които са дори по-полезни от водата

Различните чайове имат различни ползи, но всички са с противовъзпалителни свойства и предпазват от бактерии.
6 напитки, които са дори по-полезни от водата

Последна актуализация: 07 февруари, 2019

Всички знаем колко полезна е водата, но знаете ли че има напитки, по-полезни дори и от нея? Земята се състои от вода, тялото ни е направено от вода … Разбира се, че ще бъде наложително да пием вода често.

Тя е необходима не само за здравето, но и за външния ни вид. Здравата, лъчезарна, млада кожа е такава, благодарение на водата.

Въпреки това, конвенционалната медицина с по-традиционните лекарства и научните изследвания в областта на природата ни водят до откриването на напитки, които дори са по-полезни от водата.

Това е добра новина за хората, които не обичат да пият вода, но го правят за своето здраве.

Всички от напитките, за които става дума, са натурални и необработени. Както знаете, преработените храни съдържат вещества за подсилване на аромата, консервиране или за намаляване на разходите, но са вредни за здравето.

Преди да разгледаме някои от тези напитки, винаги помнете: натуралните напитки са по-полезни от преработените.

Нека да разберем кои 7 напитки са по-полезни от водата.

1. Сок от цвекло

Преди години беше трудно да се открие цвекло, което не е в консерва. Сега обаче може да го откриете в почти всички магазини за хранителни стоки. Възползвайте се от това и опитайте този изключително питателен сок.

Освен че е много ароматен, ще консумирате витамини А, В и С, антиоксиданти, калций, аминокиселини, калий, магнезий, захар и вода.

Не се притеснявайте как да го приготвите. Той е като всеки друг сок. Въпреки че цвеклото може да оцвети блендера изцяло в червено, лесно е да го почистите.

2. Кокосова вода

Кокосовата вода е от напитките, които са по-полезни от водата.

Нашите най-млади читатели може би са чували за кокосовата вода от телевизионни програми за оцеляване в природата.

Участниците понякога оцеляват само от кокосова вода, което не бива да ни изненадва, тъй като всъщност е засищаща храна поради високите нива на калий.

Този минерал прави много по-ефикасна хидратацията.

Може да я откриете в много рафтове в хранителните магазини, а ако не, препоръчваме да проверите магазините за натурални храни или специалните магазини за природолечение или билколечение.

Това, което ще откриете, е почти идентично с това, което бихте получили, като отворите кокос.

3. Вода с алое вера

Ако в 21-ви век е имало естествено преоткриване на някоя храна, това е алое верата. Всеки ден се откриват нови страхотни качества: от анти-белези до намаляване на холестерола и триглицеридите в кръвта.

Благодарение на антиоксидантите и пречистващите свойства, сокът от алое вера се извлича, за да прочисти чревната флора и да предотврати преждевременното стареене на клетките.

Ако имате проблеми със запека, висок холестерол или проблеми с кръвообращението, тази напитка е за вас.

4. Плодовите напитки са по-полезни от водата

Плодовите напитки са по-полезни от водата

Не говорим за сок. Говорим за добавяне на плодове към водата. Най-добрите плодове са ягоди, диня или боровинки. Освен плодове, можете да добавяте босилек или краставици.

Изберете плодовете, които най-добре отговарят на вашата цел. Това ще направи питейната вода много по-приятна.

5. Чай

Това е може би една от най-широко консумираните напитки в света, но някои хора все още не познават многобройните му ползи.

Всеки вкус предлага своите собствени предимства, но всички видове притежават следните свойства:

  • Предотвратяват проблеми със зъбите
  • Подобряват кръвообращението
  • Имат противовъзпалителни свойства
  • Спират растежа на бактериите в тялото

Те също често са част от диети за отслабване, особено зеления чай, който е отличен детоксикатор. Помага за по-лесното отстраняване на мазнините и токсините.

6. Гуаюза

Напитката от гуаюза не е много позната

Тази напитка не е много позната, но това не я прави по-малко здравословна. Говорим за растение от еквадорската джунгла, богато на кофеин и един друг вид стимулант, наречен теобромин.

Енергийната му мощност е подобна на мате. Хлорогенните киселини в гуаюза са много полезни за сърцето.

Енергийният потенциал на гуаюза я прави чудесен начин за започване на деня, дори повече от кафето. Стимулантът помага да изгаряте калории, тъй като ускорява метаболизма.

Това е един от най-хитрите и полезни начин да отслабнете: изгаряне на мазнините чрез консумацията на храни и напитки, които спомагат за храносмилането и метаболизма.

Никога вече хидратацията няма да бъде просто едно задължение. Сега знаете нови забавни, ароматни начини да бъдете хидратирани с напитки, които са дори по-полезни от водата.

С тази уникална комбинация от напитки, ще бъдете един от малкото, които знаят тайната на пълноценната диета, която да се грижи за тялото.

 


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.