Съживете тялото си със сок от круша, цвекло и спанак

16 Февруари, 2019
Ако сте в период на по-трудна концентрация, чувствате се изморени и имате мускулни болки, консумацията на круши, цвекло и спанак може да ви бъде много полезна.

Сок от круша, цвекло и спанак… вкусно! Ако никога не сте пробвали, не пропускайте възможността да откриете тази натурална и енергизираща рецепта, която ще съживи тялото ви, ще подсили имунната система и ще ви помогне да стартирате деня, пълни с енергия. 

Ако обичате натуралните сокове, които съчетават в себе си свежи плодове и витаминозни зеленчуци, тази фантастична комбинация от трите съставки е най-доброто решение за вашето здраве и настроение.

Днес ще ви покажем как да си го приготвите и какви ще бъдат ползите за вас.

Сок от круша, цвекло и спанак – подарък за здравето ви

Сок от круша, цвекло и спанак - подарък за здравето ви

Прясно изстисканите сокове са тайната за здраве, особено ако прочистват организма добре или се правят с някаква “зеленийка”.

Преди да направите най-модерната напитка, която ви препоръчват, първо открийте какви са конкретните нужди на организма ви.

Открийте:  Ползите от лимоновият сок и топлата вода

Преди да си направите сок или смути, трябва да видите дали съставките са полезни за вас. Например, възможно е лимонът да предизвика дискомфорт, а джинджифилът да покачи кръвното ви налягане.

 • Важно е да знаете, че пресният сок няма как да служи за заместител на някое от храненията за деня. Този сок от круша, цвекло и спанак не трябва да замества нито обяда, нито вечерята ви.
 • Не е добра идея да консумирате един и същ сок ден след ден. Трябва да разнообразявате приема на храна, така че храненето ви да е балансирано, свежо и чисто.
 • Освен това обръщайте внимание на калориите, които приемате с всяка една натурална напитка. В този случай, например, цвеклото съдържа захар. Затова ако сте диабетик, може би трябва да го избягвате или поне преди това да се консултирате с лекар.

Идеята на всичко това е, че когато избирате подходящите за вас сокове, първо трябва да прецените от какво имате нужда.

А сега ще ви разкажем за невероятните ползи на сока от круша, цвекло и спанак.

Помага за укрепване на имунната система и се бори с анемията

Сокът от круша, цвекло и спанак е идеален за борещите се с анемия или с друг вид дефицит в минералите.

 • Тези три съставки са съдържат мощни елементи, които повишават нивата на желязо и мед. Освен това улесняват по-доброто усвояване на хранителните вещества и минерали като подобряват синтеза на червени кръвни телца в организма.
 • Ако сте в период на по-трудна концентрация, чувствате се изморени и имате мускулни болки, консумацията на круши, цвекло и спанак може да ви бъде много полезна.

Самият акт да направите сок улеснява значително консумацията на тези съставки. Това е нещо, което трябва да имате предвид.

Грижи се за сърцето ви

Сок от круша, цвекло и спанак се грижи за сърцето ви

Преди да приготвите какъвто и да е сок, е добре да знаете, че всички съставки трябва да са пресни и сурови. Цвеклото, например, губи част от полезните си вещества, ако се обработва за повече от 15 минути.

 • Ето защо няма нищо по-добро от това да накълцате плодовете и зеленчуците на малки парчета, за да ги смелите по-добре. Така ще се възползвате от всички техни вещества.
 • Едно от най-полезните неща, е че сокът е добър източник на диетични фибри, които са перфектни за сърцето и намаляват нивата на лошия холестерол (LDL).
 • Трябва да знаете, че сокът от круша, цвекло и спанак съдържа множество антиоксиданти и флаваноиди, които намаляват възпалението и подобряват артериалната функция, като ви предпазват от атеросклероза.

Укрепва имунната система

 • Благодарение на тази естествена напитка, получавате мощна комбинация от антиоксиданти и витамин C.

От векове са известни ползите на този витамин за имунната система. Той стимулира производството и активността на бели кръвни клетки.

Не пропускайте Натурално средство с моркови срещу стрии

Ако добиете навика да консумирате сока два пъти седмично, общото ви здраве ще се подобри и ще страдате далеч по-малко от инфекции, грип и настинки.

Как да си направим сок от круша, цвекло и спанак

сок от круша, цвекло и спанак

Съставки

 • 1 цвекло
 • 1 круша
 • 1 чаша вода (200 мл)

Приготовление

 • Както ви казахме в началото, важно е продуктите да са пресни.
 • Първо трябва да измиете добре всичко. След това обелете крушата, нарежете я на по-малки парчета, за да улесните смилането й. Направете същото и с цвеклото.
 • Всичко, което трябва да направите след това, е да сложите цвеклото, спанака и крушата в блендер. След като смелите тези три основни продукта, не забравяйте да добавите чаша вода до получаването на хомогенна, лека и освежаваща напитка.

Консумирайте сутрин, заедно с някакъв вид протеин – яйца, например.

Ще се влюбите във вкуса!

 

 • Kuendig, H., & Somogyi, J. C. (1963). Antithiamine-active substances in plant foods. Int. Z. Vitaminforsch.
 • Wang, H., Cao, G., & Prior, R. L. (1996). Total antioxidant capacity of fruits. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf950579y
 • Lee, H. S., Isse, T., Kawamoto, T., Baik, H. W., Park, J. Y., & Yang, M. (2013). Effect of Korean pear (Pyruspyrifolia cv. Shingo) juice on hangover severity following alcohol consumption. Food and Chemical Toxicology. https://doi.org/10.1016/j.fct.2013.04.007
 • Mesbahi, G., Jamalian, J., & Farahnaky, A. (2005). A comparative study on functional properties of beet and citrus pectins in food systems. Food Hydrocolloids. https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2004.08.002
 • Ismail, A., Marjan, Z. M., & Foong, C. W. (2004). Total antioxidant activity and phenolic content in selected vegetables. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2004.01.010
 • Bamji, J. E., & Bamji, N. S. (1953). Spinach. British Medical Journal. https://doi.org/10.1136/bmj.1.4811.674-c