6 фреша/ шейка против токсини

Комбинацията целина-мед-вода ще ви изуми със своите прочистващи и детоксикиращи свойства
6 фреша/ шейка против токсини

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 26 август, 2022

Нездравословното хранене и заседналият начин на живот водят до натрупване на токсини в организма, които с течение на времето започват да влияят негативно. Тези вещества се наслагват в основните органи и започват да рушат клетките, като този процес се задълбочава, ако тялото не бъде прочистено.

Всички сме изложени на риска от натрупване на токсини в тялото. Още по-лошо е, когато не водим здравословен начин на живот. Ето защо някои експерти препоръчват годишно да правим най-малко две цялостни прочиствания на тялото с помощта на специална диета.

Важно е също да усвоим различни навици, които ускоряват метаболизма и улесняват премахването на всички отпадни продукти, от които тялото няма нужда.

За да подпомогнем прочистването, ще ви препоръчаме най-добрите фрешове и шейкове за премахване на токсини по естествен път. Те също ще укрепят имунната ви система, което ще помогне на тялото ви дори повече.

Шейк от праскова

Този шейк е много вкусен и хидратиращ, а притежава и стягащи и антиоксидантни свойства, стимулира елиминирането на токсините, подобрява кръвообращението и помага за предотвратяване на рак на дебелото черво, простатата и белия дроб.

Необходими продукти:

 • 2 праскови
 • 1 чаша обезмаслено мляко
 • 1/2 чаена лъжичка ванилия
 • 6 бадема
 • 1 чаена лъжичка пчелен мед

Начин на приготовление:

Обелете и нарежете прасковите и ги сложете в блендер заедно с другите съставки. Пасирайте на висока скорост и след това сервирайте. Препоръчваме да консумирате този шейк на гладно.

Шейк от ананас

шейк от ананас против токсини

Ананасът е известен със своите прочистващи, антиоксидантни, хидратиращи и регулиращи метаболизма свойства.

Този вкусен шейк е чудесен начин за премахване на токсините, защото, освен ананас, той съдържа и други продукти, които прочистват организма, подобряват обмяната на веществата, улесняват елиминирането на токсини и ви помагат да отслабнете.

Необходими продукти:

 • Един резен ананас
 • Един стрък целина
 • Един грейпфрут
 • 1/2 круша
 • Една супена лъжица пчелен мед

Начин на приготовление:

Измийте плодовете и зеленчуците, преди да ги смесите. Изстискайте сока от грейпфрута и след това го смесете с останалата част от съставките в блендера. След като шейкът е готов, можете да го консумирате по всяко време на деня.

Фреш от целина против токсини

Ако не сте почитатели на целината, този фреш няма да ви се стори толкова вкусен като другите, но си струва да се опита, защото целината има прочистващи и детоксикиращи свойства, които помагат за премахване на токсините ефективно и бързо.

Необходими продукти:

 • 3 стръка целина
 • 1 супена лъжица мед
 • 1 чаша вода

Начин на приготовление:

Сложете всички съставки в блендера и ги смесете добре. Сервирайте. Консумирайте всеки ден в продължение на седмица.

Фреш от портокал и ябълка

фреш от портокал и ябълка против токсини

Поради високото съдържание на фибри и витамин C този сок стимулира процеса на елиминиране на токсините и спомага за укрепване на защитните сили на организма.

Необходими продукти:

 • 4 портокала
 • 2 ябълки
 • 1/2 литър вода

Начин на приготовление:

Изстискайте сока от портокалите и след това го смесете в блендер с небелените ябълки и 1/2 литър вода. Пийте чаша от този сок след всяко хранене в продължение на 1 седмица.

Шейк от ябълка и малина

Освен че е много мощно средство за премахване на токсините, този шейк подпомага храносмилането и изхвърлянето на излишни течности и регулира обмяната на веществата. Благодарение на свойствата си той се препоръчва за детоксикация на организма и борба със затлъстяването, също и при ревматични заболявания.

Необходими продукти:

 • 2 големи ябълки
 • 1/2 чаша малини
 • 1 чаша вода

Начин на приготовление:

Измийте ябълките добре и ги обелете. Сложете малините в миксера и добавете парчетата от ябълки и чашата с вода. Смесете добре за няколко минути и пийте този сок три пъти седмично.

Шейк от швейцарско зеле

швейцарско зеле против токсини

Зелените шейкове не са толкова вкусни, колкото останалите, но техните полезни свойства са по-осезаеми и по-ефективни. Този шейк съчетава няколко зеленчука с много важни витамини и минерали. Освен че премахва токсините, той укрепва защитните сили и ви предпазва от много болести.

Необходими продукти:

Начин на приготовление:
Сложете всички съставки в блендера и ги смесете за няколко минути, докато не получите хомогенна смес. Препоръчваме да консумирате този шейк веднага щом го приготвите, за да имате най-голяма полза от всички хранителни вещества. За да се пречисти тялото ви, следва да го пиете в продължение на поне седмица.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.