Зелени напитки за изгаряне на мазнини

Комбинирайте киви, спанак и маруля за сваляне на килограми и подобряване на храносмилането
Зелени напитки за изгаряне на мазнини
Elisa Morales Lupayante

Написано и проверено от педагог по физическо възпитание и диетолог Elisa Morales Lupayante.

Последна актуализация: 26 август, 2022

Зелени напитки – те са особено препоръчителни за детоксикация на тялото и изгаряне на мазнини поради високото си съдържание на витамини и минерали.

Ще ви разкажем за някои зелени напитки, които са много ефективни за изгаряне на мазнини и особено полезни за всеки, който иска да отслабне естествено, без да прибягва до инвазивни процедури или да поставя здравето си на риск.

Комбинирайте киви, спанак и маруля

Киви, спанак и маруля за изтаряне на мазнини

Комбинацията от тези три продукта ви дава един вкусен и здравословен сок с високо съдържание на фибри, хлорофил и антиоксиданти.  Техните диуретични свойства са особено благоприятни за изгаряне на достатъчно мазнини, което води до бързо влизане във форма и загуба на излишните килограми. Освен че тази страхотна зелена напитка дава на тялото хранителните вещества, тя помага за подобряване на проблеми с храносмилането и също е препоръчителна за борба със стреса.

За да я приготвите, трябва да измиете и обелите едно киви, пет листа спанак, три листа маруля и към тях да добавите една супена лъжица чист мед.  Сложете ги в блендера заедно с чаша вряща вода. Блендирайте, докато съставките се смесят добре, и след това изцедете сместа. Сокът ви е готов за консумация.

Препоръчваме тази напитка най-малко три пъти седмично, за предпочитане сутрин.

… или круша, целина, ананас, грейпфрут и мед

Круша, целина и ананас за изгаряне на мазнини

Смесете тези съставки и ще получите приятна напитка, която съдържа голямо количество хранителни вещества и притежава вълшебен ефект върху тялото. Благодарение на наличието на фибри се елиминират ефективно мазнини и токсини. Миксът е и отличен естествен диуретик.

Можете да приемате тази превъзходна напитка на празен стомах в продължение на пет последователни дни. Починете една седмица и след това продължете с още пет дни, ако тялото приема напитката добре; ако по някаква причина я отхвърли, желателно е да я пиете само веднъж седмично.

Пригответе плодовия микс от:

 • половин круша
 • два стръка целина
 • сока от два грейпфрута
 • резен ананас
 • една супена лъжица мед

Смелете всички съставки, докато се смесят добре и след това консумирайте.

Пийте зелен сок за изгаряне на мазнини

Целина, спанак и магданоз за изгаряне на мазнини

Този сок е вълшебен в изгаряне на мазнините. За предпочитане е да се приема през сутрешните часове,         в продължение на десет дни, след това да се спре приема й за още десет.  Той е отличен източник на витамини С и В6, фибри, фолиева киселина, Омега-3, фитонутриенти и антиоксиданти.

Продукти:

 • добре един стрък целина
 • седем листа спанак
 • половин чаша магданоз
 • една нарязана и обелена ябълка
 • сок от лимон и половин краставица

Блендирайте тези съставки добре и консумирайте веднага.

Всеки организъм реагира различно на дадени продукти, дори те да са напълно естествени. Не забравяйте, че тези шейкове са с пречистващ, разхлабителен ефект, така че тяхната консумация не трябва да продължи прекалено дълго или да е твърде честа. Не е изключена възможна нежелана реакция – ако това се случи, трябва да спрете моментално с приема.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Sujarwo, W., Keim, A. P., Savo, V., Guarrera, P. M., & Caneva, G. (2015). Ethnobotanical study of Loloh: Traditional herbal drinks from Bali (Indonesia). Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2015.03.079
 • Pawar, R. S., Krynitsky, A. J., & Rader, J. I. (2013). Sweeteners from plants-with emphasis on Stevia rebaudiana (Bertoni) and Siraitia grosvenorii (Swingle). Analytical and Bioanalytical Chemistry. https://doi.org/10.1007/s00216-012-6693-0
 • Reinli, K., & Block, G. (1996). Phytoestrogen content of foods – A compendium of literature values. Nutrition and Cancer. https://doi.org/10.1080/01635589609514470

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.