5 съвета за спестяване на пари преди появата на първото ви бебе

През повечето време е трудно да спестите преди появата на първото си бебе. Тези 5 съвета обаче наистина могат да ви помогнат!
5 съвета за спестяване на пари преди появата на първото ви бебе

Написано от Редакционен екип

Последна актуализация: 27 декември, 2022

За много двойки щастието, което изпитват, когато получат новината, че ще бъдат родители, е неописуемо. Тогава често започват да възникват много притеснения и въпроси относно нещата, от които се нуждаете преди, по време и след появата на първото ви бебе.

Вярно е, че новите родители искат да имат всичко необходимо, за да осигурят най-доброто на децата си. По този начин, когато посещават магазини, те може да купят много продукти, които смятат за необходими. Това обаче може да доведе до закупуване на определени аксесоари, които ще се използват рядко или никога. Научете как да избегнете това и да спестите пари !

Съвети за спестяване на пари преди появата на първото ви бебе

Появата на първото ви бебе
Има много полезни съвета, които могат да ви гарантират, че сте подготвени. И спестете пари, докато се подготвяте за първото си бебе.

Появата на първородното дете променя останалата част от живота ви напълно. Едно от най-големите притеснения за новите родители е финансовият аспект. Поради тази и други причини, ето няколко предложения как да спестите преди появата на първото ви бебе.

1. Пазарувайте предварително преди появата на първото ви бебе

След като се потвърди, че бебето ви е на път, дори ако полът на бебето все още не е известен, можете да започнете да пазарувате някои артикули като памперси, тениски и чорапи. За пелените можете да търсите изгодни оферти или да ги купувате месец по месец по време на бременност.

По този начин ще спестявате от рано. Тъй като по време на раждането ще имате и други разходи, за които да се притеснявате. От друга страна, що се отнася до дрехите, добър вариант е да закупите тениски и чорапи в бял или неутрален цвят, тъй като са подходящи и за двата пола.

2. Сравнете цените

Има хигиенни продукти като мокри кърпички, сапун и някои кремове, между другото, които са необходими както за бебето, така и за майката. Тези продукти се предлагат в аптеките и супермаркетите на различни цени, в зависимост от мястото.

За да избегнете по-високия разход, сравнете цените на различните места и не ги купувайте от първото място, което посетите, освен ако не е най-доброто от гледна точка на финансите. В този случай е най-добре да търсите ежедневни промоции. Тъй като можете да спестите много пари по този начин.

3. Възползвайте се от подаръци и други аксесоари

Възможно е във вашето семейство или група приятели да има хора, които вече имат деца. Може вече да не използват някои вещи, които все още са в добро състояние, като креватче, ваничка, количка или част от мебелите за съхранение на дрехи. Повторното използване на тези аксесоари ще бъде от голяма помощ. Когато става въпрос за пестене на пари свързано с появата на първото ви бебе.

Освен това много семейства често се гордеят, че новороденото ви ще може да използва аксесоарите, които някога са купили за техните деца. Така че, не мислете дълго и приемете тази помощ, за да можете да похарчите тези пари за други неща!

4. Купувайте само необходимите дрехи преди появата на първото ви бебе

Това е важен момент, тъй като родителите обикновено искат да купят всичко, което видят в магазините за бебето, което предстои да се роди. Все пак, имайте предвид, че малкото ще расте много бързо през първите години от живота.

Когато купувате много дрехи, може да успеете да ги облечете на бебето си само няколко пъти. Всъщност някои вероятно дори ще останат неизползвани. Също така си струва да кажем, че има физически магазини и магазини в интернет. Където се продават дрехи втора употреба с много добро качество и на фантастични цени.

5. Направете бебешко парти преди появата на първото ви бебе

Възможно е всеки да направи перфектно бебешко парти..
Бебешкото парти е чудесен начин да получите подаръци, които могат да ви помогнат да спестите пари преди появата на първото ви бебе.

Този тип партита обикновено са от голяма помощ за новите родители. С това събитие можете да спестите значителна сума пари, тъй като родители, лели, чичовци, роднини и колеги обикновено носят подаръци за бебето.

Направете списък с продуктите и аксесоарите, от които се нуждаете и го споделете с гостите на партито. Целта на това е да избегнете получаването на подаръци, които вече сте купили. Можете също така да се възползвате от случая, за да обмените идеи и да чуете опита на родителите, присъстващи на срещата.

Разходи, които новите майки трябва да имат предвид

Въпреки че в центъра на вниманието е бебето, което предстои да се роди, не можете да забравите, че благополучието на майката също е основна част от този процес. Поради тази причина е необходимо да се имат предвид и разходите, които трябва да бъдат направени в деня на раждането, сред които са следните:

  • Закупуване на дрехи за бременни като специални сутиени и пижами за клиниката
  • Подходяща храна за след раждане
  • Закупуване на добавки и лекарства, предписани от специалист

Не забравяйте, че за да спестите преди появата на първото си бебе, освен да мислите за естетика и комфорт, трябва наистина да се запитате дали това, което искате, е полезно за вас и за новия член на вашето семейство. Освен това, както споменахме, важно е да правите покупки предварително.

И накрая, преди да генерирате допълнителни разходи, свързани с този прекрасен етап, избягвайте пазаруването “на сляпо” и сравнете цените, преди да вземете решение. Въпреки че може да мислите, че всичко, което виждате, е необходимо, много пъти, всъщност не е така.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.