Нямате гардероб? 7 идеи как да подредите дрехите си

Не се тревожете, ако нямате гардероб в дома си. Ще ви дадем няколко страхотни идеи как да съхранявате и подреждате дрехите си.
Нямате гардероб? 7 идеи как да подредите дрехите си

Написано от Paula Heidemeyer

Последна актуализация: 09 август, 2022

Понякога ни се налага да живеем в малко жилище, в което няма достатъчно място за гардероб. А това може да се окаже проблем, когато се опитате да подредите дрехите си.

Има редица креативни и лесни начини за съхранение и подреждане на дрехите. Просто прочетете следващите препоръки и съвети и ги използвайте.

Съхранението на дрехите може да ви създаде неприятности, ако не знаете как да ги подредите. В днешната статия можете да прочетете няколко идеи как да си направите лесни и евтини импровизирани гардероби от рециклирани материали. Освен това ще придадете на дома си уникален, оригинален стил.

Как да съхранявате дрехите си, ако нямате гардероб

Ако обичате да майсторите, можете да си направите различни видове гардероби сами, да ги украсите, боядисате и да им придадете вида, който ви харесва.

  • Направете си гардероб с няколко дървени дъски, превръщайки ги в рафтове. Поставете ги на удобна и практична височина, на която няма да ви пречат. След като ги подредите купете няколко цветни текстилни или дървени кутии, които не са тежки, за да съхранявате дрехите си в тях.
  • Купете си пластмасови чекмеджета. Не са скъпи и можете да ги украсите както ви харесва, за да подхождат на стаята, в която ще ги поставите. Освен че не е трудно да ги откриете, ще ги използвате без проблеми, тъй като тези чекмеджета имат колелца.
  • Ако е възможно можете да закрепите метална пръчка от единия до другия край в горната част на стената. Използвайте пръчката, за да закачате дрехите си. Ако ги подреждате добре, ще превърнете това кътче в полезно място.
  • Ако имате две стълби в дома си можете да ги използвате, за да си направите малък вътрешен гардероб без много усилия. Поставете дървена дъска на по-ниските стъпала на стълбата, за да си направите рафтче за обувките си. На горните стъпала поставете пръчка, за да окачвате дрехите си.

Подреждане на дрехите и начини за съхраняването им

Ако нямате много пространство в дома си за подреждане и съхраняване на дрехите трябва да използвате някои техники за пестене на място, за да превърнете жилището си в уютно място. В следващите редове ще ви разкажем за няколко начина за подреждане, които можете да опитате сами.

1. Раздайте дрехите, които вече не носите

Започнете да разчиствате дрехите, които не носите и които нямат лична (сантиментална) стойност за вас, за да си освободите повече място. Добре е да се запитате дали всички тези дрехи ви трябват.

Освен това, ако имате много еднотипни дрехи, запазете само тези, които наистина харесвате. След като приключите със сортирането най-вероятно ще са останали само половината от тях.

2. Сменяйте дрехите си в зависимост от сезона

Съобразявайте се със сезона и прибирайте дрехите, които няма да обличате в момента. Добре е ако можете да ги прибирате някъде – например в килер. Но ако нямате свободно пространство разделете дрехите си в зависимост от сезона, за да можете да ги откривате по-лесно, когато ви потрябват.

направете си сами гардероб у дома с подръчни средства

3. Използвайте закачалки

Може би си мислите, че много от дрехите ви нямат нужда да бъдат държани на закачалки, но вертикалното подреждане винаги е добър вариант. Подреждането на дрехите на закачалки ще ви позволи да съберете повече дрехи на по-малко пространство.

Освен това ще можете да ги подредите по видове: първо – тениските, след това – пуловерите и накрая – панталоните. Можете да подредите по-дългите дрехи в единия край, а по-късите – в другия.

Това са част от съветите ни как да подреждате дрехите си, ако нямате гардероб. Доверете се на въображението си и сами измислете нови начини на подредба. Какво чакате – вземете нещата в свои ръце и направете дома си по-приятно и подредено място!


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.