5 прояви на поведение предвещаващи провал на връзката ви

14.07.2018
Не можете да очаквате партньора ви да се промени, ако никога не сте му казвали, че поведението му ви притеснява. Напротив, мълчанието обрича връзката ви на провал.

Знаете ли, че има определени прояви на поведение, които предсказват края на връзката ви?

Понякога, когато връзката ви се провали се питате: ” Защо стана така, всичко вървеше толкова добре?“.

А сигурни ли сте, че наистина е било така? Днес ще ви разкажем за няколко прояви на поведение предвещаващи провала на връзката ви.

Връзките не приключват за една нощ, без видима причина. Има определени прояви на поведение, които не осъзнаваме колко са опасни и вредни.

Нека да видим за какво става въпрос.

1.Критикуването на партньораКритикуванетона партньора е поведение вещаещо края на една връзка

Една от първите прояви на поведение предвещаваща края на връзката ви е критикуването на човека до вас. За това как изглежда, как се държи, какви дрехи носи, как говори и т.н.

Критиката си има цел: да промени другия човек. Това е нещо, което никога няма да се случи, по-скоро е опит за манипулация на партньора ви и за промяната му в някой друг.

За да се радват на здрава и трайна връзка и двамата партньори трябва да се приемат напълно, такива каквито са.

Ако не е така има два варианта: да се приемат или да прекратят връзката си. Но критикуването никога не е добър вариант.

2.Човекът до вас ви обижда

Партньорът ви се забавлява на ваш гръб? Понякога дори ви се присмива? Ако е така, а вие не правите нищо по въпроса и си мълчите, никога няма да разрешите проблема си.

Партньорът ви наранява по този начин, но вие не правите нищо в името на любовта.

Най-вероятната причина за това е, че сте в капана на емоционалната зависимост. Затова и не се осмелявате да заявите: “Няма да търпя това, напускам те”.

Важно е да запомните, че в една връзка трябва да има уважение. Ако не е така, без съмнение, тази проява на поведение е знак за скорошния провал на връзката ви.

Вижте още: 5-те ключа към уважението в една връзка

3.Винаги греши човека до васПоведение като обвиняването не укрепват една връзка.

Сред проявите на поведение предвещаващи провала на една връзка, тази  най-ясно изразената. Става въпрос, когато партньорът ви винаги обвинява някой друг, никога не поема отговорността за стореното.

Да си представим, че една жена обвинява партньора си, че е качил краката си на масата. Тя го обвинява за това, а в действителност връзката им продължава вече две години и тя никога не му е правила забележка да смъкне краката си от масата.

Кой е виновен в тази ситуация?

Много е лесно да се прехвърли вината върху някой друг и то не само за неща като този пример, но и за други, които дори не осъзнаваме.

Тази жена е трябвало още в началото да направи забележка на приятеля си и да му даде да разбере, че този му навик не й харесва, а не да си мълчи и да го кара да “отгатне”, че прави нещо, което не й допада.

Това поведение не е правилно и жената трябва да поеме отговорността в тази ситуация, за да се поучи и да реагира адекватно в бъдеще.

Прочетете и това: Живеете ли връзката си без съжаление, вина или страх?

4.Мълчание и безразличие – манипулативно поведение

Има прояви на поведение, които са силно токсични и чиято цел е манипулирането на връзката. В този случай става въпрос за мълчанието и безразличието.

Обвиняването и критикуването могат да накарат някои хора да мълчат и да бъдат безразлични, за да “накажат” партньора си. 

Това поведение цели да накара другия човек да се подчини, освен че липсва каквото и да е било уважение.

Когато партньорът ви се опита да ви накаже за това, което мислите или това, което не ви харесва и прави това като мълчи, това е знак, че трябва да прекратите тази връзка.

5.Партньорът ви притиска и изисква различни неща от васМълчанието е сред онези прояви на поведение предсказващи провала на връзката ви

Този вид поведение е свързано с безусловното приемане на всичко в името на любовта, за което вече ви споменахме в началото.

Оказването на натиск и изискването на различни неща от човека до вас предвещава провала и края на връзката ви.

Не можете да притискате и да изисквате каквото и да е било от човека до вас. Той е свободна личност, която се нуждае от уважение, без каквито и да е било прояви на манипулация.

Ако това се случва във връзката ви трябва добре да я обмислите. Проявите на манипулация са силно токсични .

Отнасяли ли са се към вас по този начин, предсказващ провала на връзката ви? Ранното разпознаване на тези прояви на поведение ще ви позволи да сложите край навреме, преди да бъдете силно наранени