5 прически, с които да изглеждате по-млади

Бъдете смели и пробвайте различи прически. Ако не ви хареса, помнете, че косата ви пак ще порасте!
5 прически, с които да изглеждате по-млади

Последна актуализация: 06 ноември, 2018

Всички търсят онзи оригинален, забавен елемент, който ще ги накара да изглеждат по-млади. Трябва да се погрижите за избора си на грим, облекло и, разбира се, прически.

Но има няколко неща, които трябва да изясним.

Ако сте на 50, не се опитвайте да изглеждате като на 20.

Ключът е в това да намерите такива прически, стил на обличане и грим, които ви отиват и не ви състаряват.

Всъщност експертите в областта казват, че повечето жени допускат една и съща грешка: използват прекалено много грим или избират ярък цвят боя за коса, което в крайна сметка ги кара да изглеждат по-стари.

Никой не ви познава по-добре от вас самите и не знае какъв образ искате да си изградите. Понякога малка промяна може да направи чудеса. От друга страна, това може да изисква малко смелост.

Ето пет прости съвета за вашата коса, които може да изпробвате, за да изглеждате по-млади.

1. Рискувайте с къси прически, за да изглеждате по-млади

Идва време, когато дългата коса може да не ви отива повече. Всичко зависи, разбира се, от типа на вашето лице.

 • С течение на времето лицето се удължава, а в много случаи бузите увисват или лицето става по-пълно. 
 • Дългите, прави коси подчертават тези характеристики. Ето защо няма нищо по-добро от това да поемете риск и да си отрежете косата.
 • Без съмнение най-добрите прически са къса коса на черта или т. нар. “пикси” прически. Те излъчват увереност, подмладяват и обикновено стоят добре на всички.
прическа, с която ще изглеждате по-млади

2. Опитайте с бретон

Ако искате да изглеждате по-млади, опитайте да го постигнете с бретон. Както знаете, има различни стилове: на една страна, разрошен, прав, разделен по средата, равен…

Но трябва да внимавате с него. Понякога бретонът правил лицето ви малко по-широко, така че, както е и с всичко друго, пробвайте и вижте как ще се чувствате.

3. Прически на различни пластове

Тези прически винаги са били сред най-популярните за постигане на по-млад вид.

Те осигуряват движение, свеж въздух и оригиналност на косата, които си заслужава да опитате. За да си направите най-подходящата прическа, трябва да сте сигурни, че разговаряте с добър фризьор, защото това изисква определени умения.

Това е прическа, която никога не излиза от мода и най-вече е много удобна.

 • Вярно е, че прическите на пластове обикновено се правят на дълги, прави или къдрави коси, но те са много подходящи и за по-къси прически. Те ви дават повече обем и движение.
 • Има къси прически, които също може да са на пластове. Ключът тук е играта с бретона. Ако го подстрижете настрани и го разрошите, това ще ви придаде по-младежки вид.
 • Експертите по личен имидж препоръчват да пробвате и прическа тип “молив”. Тя произлиза от 1970-те години и представлява проста прическа, при която косата се разделя на две, с крайща на пластове по средата.
 • След това подрязвате края от предната към задната част. Това позволява на краищата на косата да “оформят” лицето ви. Това е класика.
прически, с които ще изглеждате по-млади

4. Какъв цвят на косата трябва да изберете?

Би било лесно да кажем, че идва време, когато почти всички се оказват с руса коса. Този цвят се асоциира с младост, затова много жени го избират, ако искат да изглеждат по-млади.

 • Това обаче невинаги е вярно. Платинено русата коса може да бъде рискована. Освен това трябва да обърнете внимание на тена на кожата.
 • Заслужава си да споменем, че шоколадовите и златисти тонове винаги са привлекателни. Не се опитвайте винаги да прибягвате към крайната цветова гама.
 • Не трябва да се страхувате и да комбинирате два или три нюанса и да проверите как ще се чувствате.

5. По-късата коса отзад винаги изглежда добре

Ако имате коса на черта, опитайте да я срежете малко по-късо отзад. Ако имате високо разположени вежди обаче, това може да ви направи да изглеждате по-стари.

 • Най-добре е да изберете небрежна прическа, при която няколко кичура оформят лицето. Опитайте да оформите косата си така, че да изглеждате безгрижно, което е много привлекателно и оригинално.

В заключение, опитайте да запомните, че за да изглеждате по-млади, преди всичко трябва да знаете какво ви стои добре. Обърнете внимание на формата на лицето си, преди да изберете прическа.

Разберете и какви цветове ще отиват на вашата кожа и ще ви направят още по-красиви.

изглеждайте по-млади с тези прически

Помнете, че винаги е добре да се доверите на професионалист. Някой в салона ще може да ви даде добър съвет.

Не  разчитайте изцяло на интернет клипчета. Понякога може да вземете решение според това как нещо стои на модела, но този човек може да не прилича на вас изобщо.

Преди да се стремите да изглеждате по-млади, първото нещо, върху което трябва да се фокусирате, е да изглеждате добре и да се смятате за привлекателни, без значение на каква възраст сте. Не се колебайте да опитате тези прости съвети, които ще ви помогнат да намерите нови прически, които ви стоят страхотно.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.