5 фрази, които да си повтаряте във времена на трудности

Заредете се с воля, енергия и мечти, защото само сами ще си помогнете най-добре
5 фрази, които да си повтаряте във времена на трудности

Последна актуализация: 11 декември, 2018

Моментите на трудности чукат на вратата без да са поканени, и това, което е по-лошо е, че обикновено не сте подготвени да се изправите срещу тях.

Нещастието може да има много форми. Понякога дори да имате най-добрата подкрепа или макар и да сте прочели всички книги за самопомощ в света не е достатъчно.

Тъмните времена изискват преди всичко правилна подготовка, от която можете да разчитате на собствените ресурси, устойчивост и управление на емоциите.

Въпреки, че може да сте чували фразата”трудностите са това, което подготвя обикновените хора за достигане на невероятни дестинации“, в действителност всичко някой някога иска е просто да “се чувства добре, да се чувства малко по-добре.”

Животът ще ви отведе до тези необикновени дестинации, когато сте готови, но когато изживявате времена на трудности, не се колебайте да повтаряте следните фрази.

1. Имам право да плача, но и да се усмихвам отново

Емоционалното освобождаване е от съществено значение да преминете през спор, провал, грешка, трудности. Никога не задържайте сълзите и не се чувствайте глупаво поради чувството на обезсърчаване или липсата на сила.

Не забравяйте обаче, че това време, в което “прегръщате демоните си” не трябва да продължава твърде дълго. Това определено не трябва да бъде постоянно.

Плачът и освобождаването от мъки има много ясна цел: да ви помогне да приемете това, което се е случило и да продължавате напред, за да насърчите промяната. Заслужавате да се усмихвате отново.

2. Лицето, което най-много ще ми помогне във времена на трудности съм самият аз

Кой ще ви помогне в трудни времена?

Може да имате невероятни приятели, страхотен партньор и любящо семейство, което се грижи за вас. Това е страхотно, но човекът, който е в състояние да се справи с времената на трудности сте самите вие.

Без воля, енергия или мечти, е изключително трудно да избягате от тази тъмна стая, в която се намирате. Слушайте тези около вас, оставете ги да ви помогнат, но трябва да настроите скоростите, за да се движите напред.

3. Не мога да контролирам положението, а само начина, който избирам да се изправя пред него

Има някои неща, които не могат да бъдат избегнати: загуба на близък, болест или раздяла, независимо от най-упоритите ви усилия …

  • Никой не може на 100% да контролира тези сложни обстоятелства, до които животът понякога ви води. Вместо това обаче сте отговорни за вашите мисли.
  • Казвайки: “Не мога” напълно ще ви парализира и донесе други негативни емоции. Казвайки: “Мога да премина през това” от друга страна, напълно променя перспективата и ви дава нови сили.

Струва си да го запомним.

4. Животът се живее отвъд линията на страха

Говорили сме много на тази страница за зоната на комфорт. Това е невидимото пространство, където всичко в нея е безопасно, познато и контролируемо.

В трудни времена може да се чувствате сякаш нещастие е преминало тази граница и ви е пленило в мрежата си. Спокойствието, което преди сте приемали за даденост сега се руши.

Трябва да избягате от страха и да направите крачка отвъд тази линия.

  • Ако ви е страх да мислите за това, което ще се случи с вас след загубата, идете от другата страна, като най-напред приемете това, което се е случило и след това си спомнете, че животът трябва да продължи – като ви вземи със себе си. Размърдайте се.
  • Ако се почувствате застрашени или ви е страх да останете сами, осмислете тези страхове като си спомните предишната фраза, че вие сте най-добрата помощ за себе си. Оставете сърцето да ви даде сила.
Фрази във времена на трудности

5. Имам нужда да култивирам мир и вътрешен баланс всеки ден

Може да се грижите за диетата и теглото си, да посещавате личния лекар редовно. Може да се грижите за себе си всеки ден и без съмнение сте изтощени, когато най-накрая си лягате.

Сега си задайте въпроса: кога беше последният път, когато се грижехте за вашите емоции, нужди, както и за вашия вътрешен мир?

Това е вид упражнение, което може да правите всеки ден. Ако поставяте всички други хора преди себе си обаче, в крайна сметка пренебрегнете вас самите.

  • Когато съсредоточите всичките си усилия върху натрупването или получаването на “неща”, губите смисъла на това, което е истинско в живота: вашето щастие и почтеност.
  • Когато времената на трудности почукат на вратата ви, трябва да сте подготвени, и няма по-добър начин от това да култивирате вашия вътрешен мир всеки ден, да укрепите самочувствието и да разберете себе си.

Първо и преди всичко знаем, че животът тече като река, която непрекъснато се променя. Независимо дали ви харесва или не, трябва да бъдете част от това плавно движение.

В заключение, тъй като никой от нас не може да знае кога тези времена на трудности ще дойдат да ни тестват, важно е да бъдете винаги готови да разчитате на вашата издръжливост.

Всеки, който иска да види дъгата трябва да е готов да устои на бурята.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.