4 смутита за намаляване на талията

Те са питателни и лесни за приготвяне! Ще ви заредят с енергия и ще регулират разстройства на червата, ако страдате от такива.
4 смутита за намаляване на талията

Последна актуализация: 15 февруари, 2019

Повечето хора, които искат да премахнат излишните мазнини от различните части на тялото си, се стремят към намаляване на талията.

Има няколко причини, поради които може да сте по-закръглени в средната част не само защото сте с наднормено тегло. Ето защо трябва да опитвате различни храни, за да видите кои са по-ефикасни за вас лично.

Открийте тези четири вкусни и питателни смутита, които ще ви помогнат да намалите талията без да се налага да гладувате.

Най-добрият начин да отслабнете е да се научите как да се храните здравословно и да не се чувствате виновни или разочаровани.

Трябва да промените начина, по който ядете, и да изберете натурални и пълноценни храни, които дават нужните хранителни вещества. Те ще ви помогнат да се чувствате енергични, живи и в добро настроение.

Ако се научите да се храните правилно, не само ще намалите теглото си постепенно, но никога няма да имате нужда от диета.

Намаляване на талията, без да гладувате

Намаляване на талията, без да гладувате

Коремната област е свързана с разнообразни телесни функции, така че, за да намалите талията, трябва да вземете под внимание всички тези фактори:

  • Храни, които са богати на вредни мазнини като пържени храни, сладкиши, колбаси, млечни продукти и др.
  • Излишните рафинирани захари, които причиняват дисбаланс в нивата на инсулина и панкреатичните нарушения.
  • Храносмилателни нарушения като газове и запек.
  • Хормонални дисбаланси.
  • Стрес.

Четири много ефикасни смутита

Днес искаме да ви предложим 4 вкусни смутита, приготвени с натурални съставки, които са ефективни при намаляване на талията без да гладувате.

Опитайте ги!

1. Ябълка, мака и кокосово масло

Смути с ябълка за намаляване на табията

Това смути е идеално за закуска. То е сладко и кремообразно, а неговите съставки ще ви помогнат да постигнете целите си.

Ябълки

Ябълките са богати на фибри, особено кората, която помага за намаляване на мазнините, които се трупат в талията.

Този плод също е полезен за черния дроб благодарение на съдържанието си на ябълчна киселина, която помага да се отървете от нежеланите сантиметри.

Мака

Мака е зеленчуков корен от Перу, който е популярен със своето енергийно съдържание, способността си да подобрява либидото и регулира хормоналните нарушения, които могат да причинят подуване на корема.

Може да го консумирате в прахообразна форма в малки количества и бавно да увеличите приема. В противен случай може да предизвика нервност.

Кокосово масло

Това масло предлага множество ползи за здравето. Сред тях са активиране на метаболизма, за да улесни изгарянето на повече мазнини и калории, особено в коремната област.

2. Круша, джинджифил и бирена мая

Това смути е освежаващо и ароматно, което го прави идеално за горещите дни. Неговите съставки определено ще ви помогнат да се отървете от няколко сантиметра около кръста.

Круша

Крушите са богат на минерали плод, който помага в борбата със задържането на течности, което е една от най-честите причини за увеличаване на корема.

Джинджифил

Тази подправка елиминира течностите от тялото и ускорява метаболизма, като помага да отслабнете по-лесно.

Бирена мая

Тази добавка спомага за регулиране на нервната система и се бори с безпокойството. Тя също е много полезна, когато става въпрос за контролиране на тези емоционални разстройства, които ви карат да се храните често.

3. Семена от ананас, авокадо и чиа

Семена от ананас, авокадо и чиа за намаляване талията

Това тропическо смути е сладко и кремообразно, а също така е и един от най-хранителните и задоволяващи варианти.

Ананас

Освен, че е естествен диуретик, ананасът подобрява храносмилането и намалява възпалението, когато се чувствате тежки или подути.

Авокадо

Авокадото е отлично, когато става дума за загуба на теглото, защото здравословното съдържание на мазнини активира метаболизма и помага да изгаряте мазнини, особено от талията.

В допълнение, авокадото прави смутитага по-кремообразни и засищащи.

Семена от чиа

Ако ги накиснете предишната вечер, тези семена ще помогнат в борбата със запека и ще регулират разстройствата на червата.

За да се възползвате от всичките им предимства, трябва да смесите тези съставки заедно с водата, в която се накисват, преди да ги добавите към вашите рецепти.

4. Овес, канела и какао

Това смути е супер питателно и лесно за приготвяне преди всякакви физически или психически усилия, без натрупване на тегло.

Овесена каша

Овесът е отличен за отслабване, тъй като е много засищащ и помагат да избягвате леки закуски между храненията, като успокоява желанието за хранене.

Може да използвате олющен или смлян овес и може да го сварите за кратко, за да улесните усвояването му.

Канела

Канелата помага за намаляване на талията, тъй като ви кара да изгорите повече калории. Тя също е много полезна за регулиране на нивата на кръвната захар, което може да доведе до натрупване на мазнини в корема.

Какао

Какаото ви кара да се чувствате добре и да се заредите с енергия. То ще ви позволи да се насладите на малко шоколад в полезно смути без да се чувствате виновни.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Warrilow A, Mellor D, McKune A, Pumpa K. Dietary fat, fibre, satiation, and satiety-a systematic review of acute studies. Eur J Clin Nutr. 2019 Mar;73(3):333-344.
  • Eyres L, Eyres MF, Chisholm A, Brown RC. Coconut oil consumption and cardiovascular risk factors in humans. Nutr Rev. 2016 Apr;74(4):267-80
  • Calder PC. Omega-3 fatty acids and inflammatory processes: from molecules to man. Biochem Soc Trans. 2017 Oct 15;45(5):1105-1115.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.