
Лаврови листа (наричани още дафинови листа), често се използват за подправка към различни ястия. Освен за подправка, те могат да се използват с други цели. Ако не знаете за тях, прочетете по-нататък и ще откриете какво могат да направят лавровите…
Нужни са ви листата от пресни или изсушени билки за тези отвари. На помощ идват лайката, женшена и други. Вижте как да ги приготвяте
Чайовете са най-лесният начин да се възползвате от лечебните свойства на растенията в наша полза, за понижаване на нивото на кръвната захар. Най-честият начин за приготвянето на чай е използването на малки пакетчета. Те могат да бъдат закупени във всеки супермаркет.
Въпреки това, за рецептите, които ще ви дадем по-долу, се нуждаете от листата на билките. Те могат да бъдат сухи или свежи.
Можете да ги купите на пазари или магазини за здравословни храни.
Процесът е много лесен. Нуждаете се само от:
Съставки
Съдове
Какво трябва да направите?
Има една стъпка по избор. Това е добавянето на мед, за да го подсладите по ваш вкус. Тъй като целта на тези чайове е да намалят нивата на кръвната захар, днес няма да го добавяме.
Вижте и: 6 признака на високата кръвна захар
Процесът за приготвяне на всички чайове е еднакъв.
Излишъкът от глюкоза в кръвта или гликемията е вредно за здравето.
Трябва да имаме енергия в нашето ежедневие, това е вярно. Но превишаването на границите може да ви доведе до преддиабет. И ако не я контролирате добре, това може да доведе до вид диабет.
Това обикновено означава, че човек може да има преддиабет и не проявява никакви симптоми.
От друга страна, тези, които страдат от диабет трябва да бъдат особено внимателни с диетата си. Те също така трябва постоянно да наблюдават нивата на глюкозата си.
Също така е разумно да поговорите със специалист преди да добавите чая, за който говорим днес към вашата диета.
Сминдухът е ежегодно тревисто растение, идващо от Европа и Южна Азия. Използва се в ориенталска кухня като подправка.
Има широка медицинска употреба. Тази билка помага при лечението на:
Благодарение на кумарините си, никотиновата киселина и тригонелина, той е използван като заместител на пероралните заместители на кръвната захар при случаи на диабет, които не са зависими от инсулин.
Има няколко проучвания, които показват, че сминдухът увеличава периферните функции на инсулина. Той също така намалява въглехидратите, които абсорбирате.
Вижте и: Тревожните признаци на високата кръвна захар и диабета
Как да го пиете
Женшенът е името, което се използва за идентифициране на няколко вида от семейство Панакс.
Той расте див в планинските райони от Непал до Манджурия и от Западен Сибир до Корея. Но поради търсенето му, той също се отглежда в други страни.
Неговата (хипогликемична) способност за понижаване на нивото на кръвната захар се дължи на съдържанието на жинсенозиди, което помага на този процес.
Как да го пиете
Лайката е годишно растение, което е известно със своите антиспазматични и храносмилателни свойства.
Също така има качества, които я правят полезна за други проблеми като:
Освен понижаване на нивото на кръвната захар, лайката увеличава съхранението на гликоген в черния дроб. И предпазва панкреаса от оксидативен стрес, причинен от излишъка на глюкоза.
Как да я пиете
Зеленият чай идва от чаеното растение (Camellia Sinensis). Произходът му е от Китай. Въпреки това потреблението му се е разпространило по цялата планета.
Има антиоксидантни свойства благодарение на катехините, които съдържа, както и на бета-каротин и витамини С и Е.
Неговата ефективност при намаляване на нивата на глюкозата се дължи на полизахаридите, които са в листата му. Те действат по същия начин като инсулина.
Как да го пиете