Славата на овесените ядки винаги е била на полезна и пълноценна храна. Известни са не само в високото си съдържание на антиоксиданти и минерали, но и с редица други ценни качества.
Едно от най-известните им качества е способността им да спомагат отслабването.
Овесените ядки, приемани под различна форма, улесняват отслабването и спомагат поддържането на оптималното здраве на организма.
Какви са полезните качества на овесените ядки?
Помагат здравословното отслабване
Намаляват нивото на триглицеридите и лошия холестерол
Подобряват работата на сърцето
Премахват натрупаните мазнини
Повишават издържливостта при физическо натоварване
В следващите редове ще ви разкажем за различни начини за приготвяне на овесените ядки. Така ще можете да отслабнете с помощта им, без да е необходимо да спазвате стриктна диета, с нежелани странични ефекти.
Изсипете овесените ядки, ядките или стафидите, брашното, канелата, солта и содата за хляб в купа и разбъркайте всичко добре.
В отделен съд разбъркайте маслото, ваниловата есенция и яйцето.
След това добавете захарта малко по малко като бъркате непрекъснато, за да получите хомогенна смес.
Добавете към тази смес другата с овесените ядки и стафидите, като продължавате да разбърквате.
Оформете бисквитите и ги сложете да се пекат докато станат златистокафяви. Приготвихте си най-диетичния и вкусен десерт!
Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.
Li, X., Cai, X., Ma, X., Jing, L., Gu, J., Bao, L., … Li, Y. (2016). Short-and long-term effects of wholegrain oat intake on weight management and glucolipid metabolism in overweight type-2 diabetics: A randomized control trial. Nutrients. https://doi.org/10.3390/nu8090549
Schuster, J., Beninca, G., Vitorazzi, R., & Morelo Dal Bosco, S. (2015). Effects of Oats on Lipid Profile, Insulin Resistance and Weight Loss. Nutr Hosp. https://doi.org/10.3305/nh.2015.32.5.9590
Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.
Subscribe to our newsletter
Select from the 0 categories from which you would like to receive articles.