Те са полезни, но избягвайте да ги готвите с продукти с много калории. По този начин няма да можете да се възползвате от полезните им хранителни качества
Здравословното хранене не се състои от много червено месо и мазнини. Вместо това лекарите и диетолозите препоръчват риба и пиле. Все пак не всички методи за готвене оставят пилето полезно. Прочетете тази статия, за да откриете три полезни начина да сготвите пилешки гърди.
Методи за приготвяне на пилешки гърди
Специалистите по хранене препоръчват това постно месо в полезното хранене. Важно е да го готвите здравословно. Например най-вредният метод на готвене е пърженето. Кожата съдържа много въглехидрати, които абсорбират много мазнина, което означава, че когато ядете пържени храни, консумирате много липиди.
Най-препоръчителните методи за готвене на пилешки гърди са варене, печене, на грил и задушаване. В допълнение към тези методи за готвене, трябва да отстраните пилешката кожа предварително, защото съдържа много мазнини.
Подправете филетата и ги задушете в зехтин до златисто кафяво.
Нарежете лука и чушката на лентички. Намачкайте скилидките чесън и нарежете на кубчета картофите, без да ги белите.
В намазнена тавичка поставете чесъна, филетата, лука, чушката и картофите. Покрийте с вино и сока.
Печете на 170°C в продължение на 30 минути или докато течностите се изпарят наполовина.
Сервирайте със свежа салата.
Тези методи за готвене на пилешки гърди поддържат месото полезно, без да жертвате отличния му вкус и хранителна стойност. Използвайте тези методи за готвене и комбинирайте различни съставки, за да приготвите други вкусни рецепти.
Закуската е изключително важна за поддържането на нивото на енергия в организма през деня. Затова съчетаването на полезните качества на спанака, семената от чия и спирулината в този вкусен, лесен за приготвяне омлет, е перфектният начин за стартиране на деня.…
Търсите вкусни рецепти за мариноване на месо? В миналото приготвянето на марината е било използвано най-вече за консервирането на храните. Тази техника позволява по-дългото съхранение на продуктите и придаването на вкус и аромат. Но в наши дни тази кулинарна концепция…
Белият пшеничен хляб присъства на трапезата в почти всеки дом. Но мнозина започнаха да го избягват, заради високото му съдържание на рафинирано брашно, нишесте и сол, които не са полезни за здравето. И вие ли търсите алтернатива на белия хляб?…
Тези рецепти за крем супа от тиква са богати на фибри и имат малко калории. Тиквите създават чувство за засищане. Също така, те съдържат много вода, което помага за хидратиране на организма. Ето защо, тиквите са полезни за свалянето на…
Искате ли да се научите как да си приготвяте здравословни пълнени пиперки с киноа? В тази статия ще споделим с вас две рецепти: едната подходяща за вегетарианци и още една с пилешко месо. Знаете, че винаги можете да заместите месото…
Всяка една зеленчукова крем супа е здравословна. Но най-полезни за здравето са тези ястия, в които няма добавени вредни за организма съставки. Нездравословни мазни съставки Например една зеленчукова крем супа не е здравословна, ако добавите към нея нездравословни мазнини, въглехидрати…