3 алкални храни, които ни поддържат здрави

27.02.2019
Вижте защо е добре да добавите тези алкални храни към менюто си.

Благосъстоянието на организма ни започва с вътрешното ни здраве. Най-важното нещо за нас е да имаме добре балансирано кръвообръщение. Консумацията на алкални храни е основен начин за поддържане на тази вътрешна хармония.

Всички сме чували за pH. Това е скалата за алкалност и киселинност. Тази скала стига от 0 до 14. На нашият сайт, имаме много статии, които говорят за киселинността и алкалността на тялото ни.

Нивото, което се смята за добър баланс е 7.4

Въпреки това, неща като стрес, лоши хранителни навици и замърсена околна среда могат да променят нашето ниво на рН. В резултат на това, ние започваме да виждаме последствия върху здравето си.

За да предотвратите това да ви се случи, е необходимо да консумирате алкални храни . Искаме да споделим с вас някои средства за защита, за да се погрижите за вашето здраве и pH. По-лесно е от колкото си мислите.

Тази статия ще ви подскаже как да го направите.

Алкални храни в ежедневието

Алкални храни в ежедневието

Алкалните средства за защита, които искаме да ви покажем, са лесни за приготвяне. Въпреки това, важно е да се намерят най-добрите съставки.

Лимоните винаги трябва да са органични. Същото важи и за ябълковият оцет. Винаги трябва да използвате пречистена вода. Може да намерите всички тези органични съставки в магазините за био храни.

Пречистената вода е по-добра за вас. Не само, че има по-добър вкус, но има по-малко хлор и флуор от другите води. Ако не можете да намерите пречистена вода, минералната също е добър вариант.

Ние ще споделим с вас не само как да направите тези отвари, но също така най-добрите начини и най-доброто време за приготвянето им. Нека сега да разгледаме някои от тези средства за защита, които може да приготвяте всеки ден.

1. Алкални храни за закуска: вода с лимон, сода за хляб и ябълков оцет

Това може да ви се струва като силно питие за начало на деня. Истината е, че можем да променим съотношението на съставките, за да отговарят на вкуса ни. По този начин ние можем да открием всички предимства, които този сок има за нашето здраве.

Важно е да пием тази отвара за закуска на празен стомах. Причината е, че храносмилателната система е по-възприемчива и поема повече от хранителните вещества.

  • Ще пречисти дебелото черво и ще помогне за храносмилането.
  • Чрез използването на този природен тоник, ние ще елиминираме токсините и ще помогнем на лимфната ни система.
  • Ябълковият оцет е чудесен за намаляване както симптомите на хипертония така и на нивата на триглицеридите.
  • И трите съставки в рецептата са чудесни за балансиране на алкалността. Това значи, че са ефективни както заедно, така и по отделно.

Съставки:

  • 1 чаша (200 мл) пречистена вода
  • 1 чаена лъжичка (5 г) сода за хляб (сода бикарбонат)
  • 1 чаена лъжичка (5 мл)  ябълков оцет
  • 1/2 лимон, изстискан

Начин на приготовление:

  • Смесете содата, ябълковият оцет и лимоновият сок в чаша вода. Ако количеството лимон по рецепта е твърде много, както казахме, можете да го регулирате по ваш вкус.
  • Уверете се, че водата е хладка. Това ще я направи по-лесно за пиене.

2. Алкални храни преди обяд: вода с лимон и розова хималайска сол

 Алкални храни преди обяд: вода с лимон и розова хималайска сол

Тази лечебен сок с хималайска розова сол е много здравословен, лековит и добър за храносмилателната система.

За да го приготвите, ще имате нужда от розова хималайска сол. Лесно може да намерите този вид сол в супермаркетите. След като веднъж я пробвате, едва ли ще посегнете повече към стандартната.

  • Комбинацията с лимон ни дава още по-голямо количество витамини и минерали. Сред тях ние откриваме витамин С, биофлавоноиди, пектини и минерали от съществено значение за вашата имунна, храносмилателна и сърдечно-съдова система.
  • Също така техните основни масла имат голям антиоксидантен ефект. В действителност те контролират теглото ви и да се борят със задържането на течности.

Друго важно предимство от приема на този сок, е ефектът му върху главоболието и стреса.

Съставки:

  • 1/2 лимон, изстискан
  • щипка (1 г) розова хималайска сол
  • 1 чаша (200 мл) пречистена вода

Начин на приготвяне:

  • Първото нещо, което трябва да направите е да изстискате лимона. Не забравяйте – лимонът трябва да бъде органичен.
  • След това смесете лимоновият сок и розовата хималайска сол в чашата с вода.
  • Оставете да престои за половин час. Изпийте я по обяд или непосредствено преди него. Също така може да я пиете , когато почувствате главоболие или умора.

Вижте още: 10 ползи от розовата хималайска сол

3. Алкални храни за вечеря: вода от артишок с лимон

Това е един лесен за приготвяне алкален сок. В действителност ние трябва да се опитаме да го направим всеки път, когато имаме подръка артишок. Водата оставаща след като сварите този зеленчук е пълна с полезни съставки. Тя наистина ще помогне на организма.

  • В комбинация с лимон, тази вода е чудесен начин да се погрижим за нашия черен дроб и намаляването на холестерола.
  • Също така тази алкална вода е пълна с витамини. Поради това, тя би ни помогнала да контролираме теглото си.

Дайте на този сок шанс!

Прочетете и това: Опознайте ползите от водата от артишок

Съставки:

  • 4 чаши (1 литър) вода
  • 2 артишока
  • 1 лимон

Начин на приготвяне:

  • Започнете с вряща вода в тенджера. След това добавете артишока и лимона нарязани на четвъртинки.
  • Оставете ги да се варят, докато артишока омекне. Извадете артишока и прецедете водата.

След като изстине, изпийте една чаша от този сок непосредствено преди вечеря. Ще забележите колко добре ще се почувствате.