За ползите от пиенето на топла вода

09 Януари, 2019
Тялото ви има много висока температура и пиенето на студена вода може да причини спазъм, особено в стомаха и тънките черва.
 

Пиенето на достатъчно вода е от жизненоважно значение за нашето здраве и може да гарантира множество ползи и предимства. Въпреки това е важно да се знае на каква температура трябва да се пие. Така че трябва да знаете, че е добре да се пие топла вода или поне вода на стайна температура.

Не е препоръчително да се пие много студена вода, защото тя може да доведе до различни здравословни проблеми. Бихте могли да се разболеете, особено ако пиете студена вода и спортувате или извършвате друга физическа дейност.

Тялото ви има много висока температура и пиенето на студена вода може да причини спазъм, особено в стомаха и тънките черва.

Добре да се пие топла вода или поне вода на стайна температура.


Можете да не го знаете, но топлата вода е по-полезна отколкото можете да си представите. Свикнете всяка сутрин да пиете чаша топла вода на празен стомах и изчакайте известно време. След това изпийте още една чаша вода с малко лимонов сок и една супена лъжица мед.

Ще видите как тялото ви започва да изпитва усещане на пречистване и детоксикация, които ще ви накарат да се почувствате по-свежи и много по-леки. Също така, топлата вода помага за намаляване на апетита. Тя ви кара да консумирате по-малко количество храна – само толкова, от колкото наистина имате нужда.
Но, има и още! Това не са всички ползи, които можете да получите от топлата вода. Сега ще споменем някои от най-интересните ползи по-долу.

 

Елиминира токсини

Топлата вода е изключително полезна по време на пости, тъй като елиминира отпадъчните продукти. Те не могат да бъдат разтворени от студената вода. Тя помага за отстраняване на отпадни продукти чрез бъбреците, порите и други органи, които участват в освобождаването от токсини.
Също така имайте предвид, че постоянната консумация на топла вода ще помогне за пречистване на всички ваши тъкани. Не е достатъчно да се пие само веднъж на ден. Топлата вода трябва да се консумира редовно.

Вижте още: Как да изчистим организма си от токсини?

Облекчава заболявания

Пиенето на топла вода е много полезно за хора с висока температура.

Ако това не е достатъчно, топлата вода също облекчава и дори лекува някои заболявания. Например, ревматизъм, атеросклероза и много други.
Също така е важно да се знае, че пиенето на топла вода е много полезно за хора с висока температура. Ако я изпиете бързо, тя незабавно ще подейства, като намалява телесната температура. Топлата вода разширява каналите в тялото, така че кръвта може да преминава по-лесно, елиминирайки по пътя си всички натрупани отпадъци в съдовете.

Намалява теглото

Хората, които са с наднормено тегло могат да си помогнат с топла вода

Това със сигурност ще ви заинтригува много! Знаете ли, че хората, които са с наднормено тегло могат да си помогнат с топла вода? Какво трябва да направите? Просто топлата вода трябва да стане част от диетата ви. Това ще ви помогне да загубите теглото, което искате (да се комбинира с упражнения и добавки за отслабване) без да прибягвате до диети, които могат да ви навредят на здравето.

 

Прочетете и това: Ползите от овесената вода за теглото, холестерола и диабета

Топла вода за балансиране на  рH

Редовната консумация на топла вода също помага да балансира вашия рH, тъй като спомага за намаляване на киселинността в тялото ви. А това ще ви накара да се чувствате и изглеждате много по-красиви, здрави и щастливи.

Запомнете …

80 процента от тялото ви се състои от вода. Ако не приемате достатъчно течности, това може да доведе до дисбаланс в тялото ви. Най-добре би било, ако течността, която консумирате най-много е вода – естествена течност, която ще допринесе много за доброто ви здраве с течение на времето. Все пак, не забравяйте, че не е добре и да се прекалява – не пийте повече от 1.5 – 2 л вода на ден.
В заключение, ние се надяваме, че ще изпълните всяка една от нашите препоръки и ще се научите да се възползвате максимално от всички лечебни и детоксикиращи свойства на топлата вода, без която не можем да оцелеем.