За ползите от пиенето на топла вода

· 07.05.2017
Тялото ви има много висока температура и пиенето на студена вода може да причини спазъм, особено в стомаха и тънките черва.

Пиенето на достатъчно вода е от жизненоважно значение за нашето здраве и може да гарантира множество ползи и предимства. Въпреки това е важно да се знае на каква температура трябва да се пие.

Не е препоръчително да се пие много студена вода, защото тя може да доведе до различни здравословни проблеми. Бихте могли да се разболеете, особено ако пиете студена вода и спортувате или извършвате друга физическа дейност. Така че трябва да знаете, че е добре да се пие топла вода или поне вода на стайна температура.

Тялото ви има много висока температура и пиенето на студена вода може да причини спазъм, особено в стомаха и тънките черва.
voda1
Можете да не го знаете, но топлата вода е по-полезна отколкото можете да си представите. Свикнете всяка сутрин да пиете чаша топла вода на празен стомах и изчакайте известно време. След това изпийте още една чаша вода с малко лимонов сок и една супена лъжица мед.

Ще видите как тялото ви започва да изпитва усещане на пречистване и детоксикация, които ще ви накарат да се почувствате по-свежи и много по-леки. Също така, топлата вода помага за намаляване на апетита. Тя ви кара да консумирате по-малко количество храна – само толкова, от колкото наистина имате нужда.
Но, има и още! Това не са всички ползи, които можете да получите от топлата вода. Сега ще споменем някои от най-интересните ползи по-долу.

Елиминира токсини

Топлата вода е изключително полезна по време на пости, тъй като елиминира отпадъчните продукти. Те не могат да бъдат разтворени от студената вода. Тя помага за отстраняване на отпадни продукти чрез бъбреците, порите и други органи, които участват в елиминирането на токсини.
Също така имайте предвид, че постоянната консумация на топла вода ще помогне за пречистване на всички ваши тъкани. Не е достатъчно да се пие само веднъж на ден. Топлата вода трябва да се консумира редовно.

Облекчава заболявания

glavobolie

Ако това не е достатъчно, топлата вода също облекчава и дори лекува някои заболявания. Например, ревматизъм, атеросклероза и много други.
Също така е важно да се знае, че топлата вода е много полезна за хора с висока температура. Ако я изпиете бързо, тя незабавно ще подейства, като намалява телесната температура. Топлата вода разширява каналите в тялото, така че кръвта може да преминава по-лесно, елиминирайки по пътя си всички натрупани отпадъци в съдовете.

Намалява теглото

teglo

Това със сигурност ще ви заинтригува много! Знаете ли, че хората, които са с наднормено тегло могат да си помогнат с топла вода? Какво трябва да направите? Просто топлата вода трябва да стане част от диетата ви. Това ще ви помогне да загубите теглото, което искате (да се комбинира с упражнения и добавки за отслабване) без да прибягвате до диети, които могат да ви навредят на здравето.

Балансира рH

Редовната консумация на топла вода също помага да балансира вашия рH, тъй като спомага за намаляване на киселинността в тялото ви. А това ще ви накара да се чувствате и изглеждате много по-красиви, здрави и щастливи.

Запомнете …

80 процента от тялото ви се състои от вода. Ако не приемате достатъчно течности, това може да доведе до дисбаланс в тялото ви. Най-добре би било, ако течността, която консумирате най-много е вода – естествена течност, която ще допринесе много за доброто ви здраве с течение на времето. Все пак, не забравяйте, че не е добре и да се прекалява – не пийте повече от 1.5 – 2 л вода на ден.
В заключение, ние се надяваме, че ще изпълните всяка една от нашите препоръки и ще се научите да се възползвате максимално от всички лечебни и детоксикиращи свойства на топлата вода, без която не можем да оцелеем.