Вода от канарско просо и канела за пречистване на артериите

Чували ли сте за ползите на водата с канарско просо и канела за пречистване на артериите? Научете повече от тази статия!
Вода от канарско просо и канела за пречистване на артериите
Nelton Abdon Ramos Rojas

Прегледано и одобрено от лекар Nelton Abdon Ramos Rojas.

Написано от Редакционен екип

Последна актуализация: 27 декември, 2022

Храните, които консумираме ежедневно могат да навредят на здравето ни. Прекомерният прием на някои вещества причинява неприятни увреждания на артериите. Наистина е важно хората да получават повече информация по въпроса, за да знаят как да избегнат запушването на артериите. Едно от най-добрите средства за справяне с проблема е консумацията на вода от канарско просо и канела. В тази статия ще ви разкажем защо е важно да пречистване артериите.

Какво представляват артериите?

Артериите са кръвоносни съдове отговорни за преноса на кръв в човешкото тяло. Сред опасните последици от запушването им е недостатъчният приток на кръв към сърцето. Важно е да предотвратим това, тъй като последствията могат да бъдат фатални.

Симптомите на запушените артерии могат да бъдат наистина неприятни и тревожни в някои случаи. След най-честите симптоми са:

 • Болка
 • Респираторни проблеми
 • Замайване
 • Задържане на течности
 • Умора

Кои са причините за запушването на артериите?

Сред най-важните фактори са високото ниво на холестерола, хипертонията, диабетът и стресът. Наднорменото тегло и пушенето също могат да спомогнат появата на този сериозен проблем.

Възпалението на артериите е причинено от прекомерната консумация на някои вещества. Сред тях са алкохолните напитки, мазните храни и захарта, водещи до приема на излишни калории.

предотвратете запушване на артериите с вода от канарско просо

От друга страна ежедневната консумация на някои храни също може да спомогне възпалението на артериите. Става въпрос за следните продукти:

 • Месо
 • Яйца
 • Млечни продукти
 • Трансмазнини

Освен това е важно да споменем, че балансираната консумация на тези храни не засяга директно здравето на артериите.

Как можете да избегнете запушването на артериите?

Очевидно първата стъпка за подобряване здравето на артериите е като изключите вредните храни от менюто си.

Същото важи и за всички продукти с високо съдържание на консерванти. Вместо тях е добре да консумирате храни със здравословни мазнини.

Редовното правене на упражнения и посещенията при лекар също са изключително важни в борбата срещу запушването на артериите. Всеки един навик, който подобрява здравето е полезен и за грижата за кръвоносната система.

Има и определени натурални продукти, които подобряват здравето на артериите.

 • Нарът, овесените ядки и смутитата с разнообразните си хранителни вещества спомагат правилното функциониране на артериите.
 • Чайовете също са подходящи за избягване запушването на тези кръвоносни съдове и за намаляване риска от възпаление.

Вода от канарско просо и канела

Канарското просо е продукт известен с лечебното си действие. Сред тях е и грижата за кръвоносните съдове, артериите, черния дроб и бъбреците.

От друга страна канелата освен че придава приятен аромат е много полезна за здравето. Спомага понижаването на холестерола и кръвната захар и така се грижи за артериите.

вода от канарско просо и канела

Съчетаването на двата продукта в напитка е изключително полезно за здравето на артериите. Трябва да отбележим, че водата от канарско просо има леко неприятен вкус. Но канелата придава на напитката много по-приятен вкус и аромат.

Препоръчваме ви да прочетете и: 10 невероятни ползи за здравето на канелата

Съставки

 • ½ супена лъжица канарско просо (7 г)
 • 1 чаша вода (200 мл)
 • ½ пръчка канела

Начин на приготвяне и прием

 • Първо кипнете водата.
 • Когато заври добавете канарското просо и оставете сместа да поври 5 минути.
 • След това прибавете и канелата и изчакайте напитката да покъкри още 10 минути.
 • След това дръпнете съда от котлона и оставете сместа да се запари.
 • Изпийте напитката след като се запари и охлади. Добре е да я приемате поне три пъти седмично.

Грижата за артериите е изключително важна, ако искате да се радвате на добро общо здраве и да избегнете появата на по-сериозни проблеми. Грижата за кръвоносната система е важна за човешкото тяло.

Това домашно средство с канарско просо и канела освен, че се приготвя много лесно е ефикасен начин да се погрижите за артериите си.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.