Лошото кръвообращение - как да го контролирате?

Лошото кръвообращение - как да го контролирате?

Последна актуализация: 27 декември, 2018

Лошото кръвообращение може да се дължи на много причини, например:високите нива на холестерол, неправилното консумиране на храни, богати на фибри, ядене на  много солени храни, а също и недостатъчно приемане на течности.

Яденето на твърде много наситени мазнини може да доведе до повишен холестерол, което кара кръвоносните съдове да се повреждат и да губят еластичността си. Нивата му трябва да се поддържат, така че кръвта да тече свободно през всички артерии.

Последиците се изразяват в проява на различни проблеми с кръвообращението. В тази статия ще разгледаме как естествено да се предпазите от последиците на лошото кръвообращение.

Масажи срещу лошото кръвообращение

Можете да направите нежен, но в същото време полезен масаж с подходящ крем. Започнете от ходилата и след това продължете нагоре по краката. По този начин притока на кръв се увеличава и всички проблеми с лошото кръвообращение постепенно намаляват.

Яжте храни, които понижават кръвното налягане

Храните, които могат да подобрят циркулаторните проблеми, а също и да подобрят кръвното налягане, са много разнообразни. Сред тях са:

 • Спанак
 • Целина
 • Слънчогледови семки
 • Банани
 • Соя
 • Картофи
 • Шоколад
 • Авокадо
 • Обезмаслено мляко
 • Риба
 • Цитрусови плодове

Спрете тютюнопушенето

спрете тютюнопушенето, ако искате да се справите с лошото кръвообращение

В продължение на много години, е доказано, че цигарите са един от основните врагове за здравето на човека, което е причина залошото кръвообращение и може значително да повиши кръвното налягане.

Хидротерапия

Хидротерапията е масаж, който се осъществява с помощта на редуване на силни струи на топла и студена вода. По този начин циркулацията на кръвта се активира веднага, след което започва да тече нормално. Тази терапия може да се прави всеки ден без проблеми.

Яжте лют червен пипер

яжте лют червен пипер срещу лошото кръвообращение

Червеният пипер съдържа капсаицин, компонент, който има способността да стимулира и активира сърдечно-съдовата система и помага за значителното намаляване на кръвното налягане и нивата на холестерола.

Той също така сътрудничи ефективно за намаляване на възможностите за появата на атеросклероза, която втвърдява артериите и причинява много проблеми в цялата кръвоносна система.

Повдигнете краката си

Когато се приберете вкъщи, трябва да си дадете няколко минути, за да се отпуснете малко и докато си почивате от дългия работен ден, можете да повдигнете и  краката си за малко. В резултат на това, вие ще помогнете на кръвообращението да се  активира по-лесно.

Вани за стъпалата

против лошото кръвообращение са полезни бани на краката

Един много прост начин да активирате кръвообращението е да  потопите краката си във вана с топла вода смесена с една четвърт от корен на джинджифил. Ще ви хареса!

Направете си чай от  бинко билоба

Това е силно препоръчително естествено средство за подобряване на лошото кръвообращение, защото има способността да разширява кръвоносните съдове и да направи стените на вените ви много по-еластична.

Изпийте чаша червено вино

чаша червено вино помага срещу лошото кръвообращение

Навикът за пиене на чаша червено вино всеки ден с основното ви хранене ще  помогне да подобрите кръвообращението си, но трябва да консумирате само една чаша на ден.

Пийте кафе

Хората, които пият между една и две чаши кафе на ден, имат по-малко шансове за проблеми с лоша циркулация на кръв. Това се дължи на флавоноидите, които се намират измежду неговите компоненти.

Не злоупотребявайте със солта

не злоупотребявайте със солта, за да се справите с лошото кръвообращение

Важно е да се намали консумацията на солени храни, доколкото е възможно, тъй като това ще допринесе за по-високо кръвно налягане и задържане на течности.

Правете умерени и продължителни упражнения

Най-доброто и най-просто упражнение, което можете да правите, всеки ден, за да подобрите кръвообращението си  и да предотвратите  по-големи усложнения, е просто да ходите.Правете го за най-малко половин час. Правилната хидратация е също от основно значение за доброто здраве като цяло.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.