Вкусни домашни понички с пълнеж Дулсе де лече

Тайната съставка в тези вкусни домашни понички е пълнежът от дулсе де лече. Можете да го купите в магазина, но винаги има по-добър вкус, когато го направите у дома.
Вкусни домашни понички с пълнеж Дулсе де лече

Написано от Редакционен екип

Последна актуализация: 27 декември, 2022

Кой не би искал да опита няколко вкусни домашни понички?

Те са меки, свежи от кухнята и с безпогрешния и вкусен вкус, който само Дулсе де лече може да добави. Освен това, тъй като това е домашна рецепта, можете да контролирате колко захар да използвате.

Нека се съсредоточим върху това, което прави този десерт толкова вкусен. В допълнение, това е традиционна рецепта в много испано-говорящи места по света. Независимо къде ги опитвате, истината е, че техният безпогрешен вкус ги прави неустоими.

Вкусни домашни понички: високо съдържание на захар

Вкусни домашни понички: две понички в чиния

Първо, преди да направите тези понички у дома, трябва да сте наясно с тяхното високо съдържание на захар и въглехидрати. Няма да е честно, ако не ви кажем за това.

Това обаче не означава, че трябва да оставите тази рецепта извън кухнята си.

Вашите хранителни навици и начин на живот трябва повече или по-малко да определят дали искате да правите такива десерти у дома. Освен това, още нещо, за което трябва да помислите, е количеството на поничките, които ядете. Следователно, ако контролирате порциите си, ще можете да консумирате малко захар.

Консистенцията, която трябва да постигнете с този десерт, прилича много на тестото за пухкава торта. Въпреки че е подобно на приготвяне на торта, текстурата трябва да е по-мека и по-пухкава от тестото за торта.

За целта ще трябва да използвате съставка, която може би не сте се замисляли да включите в десертите: картофи.

Да! Вярвате или не, ще трбва да използвате картофи. Въпреки това, за да разберете как да направите този малък трик, ще трябва да продължите да четете, за да откриете точно това, от което се нуждаете.

Как да направите вкусни домашни понички с пълнеж Дулсе де лече

Вкусни домашни понички: крем в купичка

Ако нямам Дулсе де лече, мога ли да използвам друга съставка?

Разбира се!

Наистина няма ограничение, така че можете да използвате какъвто пълнеж искате за тази рецепта.

Ако обаче имате проблеми с получаването на Дулче де лече или не знаете как да го направите, не се притеснявайте. Можете да си приготвите Дулсе де лече у дома.

Това не означава, че ако използвате друг пълнеж за тези понички, няма да следвате тази традиционна рецепта. Всъщност целта е да открием защо тези понички са толкова популярни сред хората по целия свят.

Вкусни домашни понички с пълнеж Дулсе де лече

Съставки

  • 1/2 чаша вода (125 мл)
  • 1/2 чаша портокалов сок (125 мл)
  • 2 супени лъжици масло (40 г)
  • 1 чаена лъжичка сол (5 г)
  • 1 голям картоф (около 250 г)
  • 2 и 1/2 чаши пшенично брашно (300 г)
  • 1 чаша кондензирано мляко (250 мл)
  • 1 яйце
  • 4 супени лъжици масло от рапица (60 мл)
  • 1 супена лъжица бакпулвер (15 г)
  • 4 супени лъжици пудра захар (60 г)
Понички с къпини

Начин на приготвяне

  1. Първото нещо, от което се нуждаете, е среден съд. Налейте вода с портокалов сок, масло и сол.
  2. След това разтопете съставките и ги разбъркайте добре.
  3. Сега пригответе големия картоф. Обелете го и го сварете. Когато омекне, го смачкайте, за да се стане на пюре.
  4. Към течната смес добавете картофеното пюре, кондензираното мляко и яйцето.
  5. За да сте сигурни, че няма бучки и да се смеси по-добре, използвайте дървена лъжица.
  6. След това добавете пшеничното брашно и бакпулвера. След това омесете много добре с ръце.
  7. Важно е да няма бучки или неравномерни части в тестото. В противен случай формата на поничките ще се промени от въздуха, останал в тестото.
  8. След това поръсете малко допълнително пшенично брашно върху дървена дъска и продължете да месите. Не добавяйте повече брашно към сместа, направо на масата. В противен случай ще ви е трудно, а не пухкаво, както трябва да бъде.
  9. С помощта на точилка изравнете сместа, докато тя е с дебелина не повече от 1,5 см (малко над половин инч).
  10. Нарежете тестото с помощта на формички и сложете настрана.
  11. Оставете ги да престоят един час и 30 минути. Това е за да станат меки и пухкави.
  12. След това, изсипете няколко супени лъжици олио в подходящ тиган. Когато е олиото стане горещо, започнете да пържите поничките. Ще ви отнеме по една минута на поничка.

Пълнене на домашните понички

  • За да ги напълните, трябва да сложите Дулсе де лече в сладкарска торбичка-шприц и да направите малки дупки в поничките.
  • Напълнете всички понички, една по една.
  • Накрая поръсете отгоре с пудра захар, оставете ги да изстинат и готово.

Можете да ги хапнете топли и прясно приготвени у дома. Насладете се!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Healthline.com Canola Oil: Good or Bad? [Online] Available at: www.healthline.com/nutrition/canola-oil-good-or-bad
  • Eresmama.com Recetas de helados caseros [Online] Available at: eresmama.com/recetas-de-helados-caseros/

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.