Винаги има надежда за хората с разбити сърца

Никой не може да постави обратно на място разрушените парчета на едно сърце, никой освен теб.
Винаги има надежда за хората с разбити сърца

Написано от Raquel Lemos Rodríguez

Последна актуализация: 25 август, 2022

Те са точно като вас и мен. Единствената разлика е, че те имат наранена душа. Може би мислите, че няма надежда за тях. Въпреки това, хората с разбити сърца могат да се върнат, да сглобят парчетата си и да продължат напред.

Вярно е, че животът няма да бъде същият. В края на краищата, преживяванията от миналото ви белязват. Положителните и негативните преживявания влияят върху вашето бъдеще.

Но винаги има надежда за разбитата душа.

Хората с разбити сърца не избират живота си

Хората с разбити сърца не избират живота си

Наранената душа е жертва на обстоятелствата. Тези обстоятелства не са в техни ръце, за да ги контролират. Говорим за хора, които са били малтретирани, атакувани и наранени в най-дълбоката част от тяхната същност.

Болката е много по-силна, когато идва отвътре. Тя разбива живота на хиляда парчета. Никой не може да ги постави обратно на мястото им: никой освен теб.

Как може една жена да оцелее след изнасилване? Как може да се доверите след изневяра? В тези случаи това, което може да ви помогне най-много е да се консултирате с професионалист. Той ще ви даде насоки и съвети, които ще ви позволят да продължите напред.

Въпреки това животът никога няма да бъде същият, както преди.

Не сте направили нищо. Не е ваша грешката, че това се е случило. Въпреки това, можете да се изправите отново по-силни и по-устойчиви, ако имате желание да го направите.

Да разчитате на хората да ви подкрепят и на вашата среда е от съществено значение. Сега повече от всякога се нуждаете от силни хора, на които да се облегнете, когато стигнете дъното.

Стъпка по стъпка бавно започвате да ходите. Постепенно се излекувате от безсилието и гнева си. След това се излекувате от тъжния факт, че не знаете защо ви се е случило това.

Историята на Надя Мурад

Да подадем ръка на хората с разбити сърца

С неотдавнашния конфликт, който се случва в Сирия, откриваме историята на Надя Мурад. Тя заедно с други жени е била спасена, след като била отвлечена и задържана в сексуално робство.

Въпреки всичко, което се е случило, Надя Мурад се превръща в активист. Тя е само на 21 години и се бори за правата на човека. Тя казва следното:

“Виждала съм, че хиляди бежанци да минават през същото нещо, което се случи с моето семейство. Бяхме разпръснати навсякъде. Знаем също, че Ислямска държава се опитва да ни унищожи. Мисля за това и това ни даде сила, цялата сила, за да продължим.”

Без съмнение, онова, което тя е преживяла и което я е унищожило отвътре, е същото, което й дава кураж да продължи напред. Също така това й дава възможност да се бори срещу жестокостта, която се е случила с нея.

Други хора могат да бъдат в същата ситуация, в която тя и други жени са попаднали. Мислейки за това, тя бърза да открие справедливост. Тя знае по-добре от всеки колко много страда и колко разбита е душата й.

Но това я прави ли щастлива? С други думи, какво се случва, когато всичко свърши и няма за какво повече да се бори?

Щастието в хората с разбити сърца

Щастието е по-различно за хората с разбити сърца, отколкото за някой, който не е имал сътресения. Всъщност, трябва просто да погледнем Надя Мурад. Тя е много отдадена на това, което прави.

Но това кара ли я да се чувства щастлива?

В следващия видеоклип можем да видим същата Надя, която говори за това:

В минута 1:18 можете да видите как репортер я е попитал дали й харесва новия й живот. Надя отговаря на това искрено и твърдо “Не”.

Не е лесно за всеки да осъзнае колко лоша е реалността. Освен това е трудно да се разбере броят на хората, които преминават през същото нещо, през което сте преминали.

Наранената душа не е слаб човек. Това е някой силен, който се бори. Въпреки това, може би щастието и красотата на живота ще останат в далечното минало, докато бавно се възстановяват.

Въпреки това хората с разбити сърца имат надеждата да се върнат, за да изградят бъдещето си. Те искат да върнат живота си. Може да е трудно, но винаги има надежда.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.