5 сигнала да разпознаете малтретираните жени

· 21.10.2017
Те са много крехки и често трудно започват да говорят за проблемите си, или предпочитат да укриват истината

Малтретираните жени реагират по определен начин на стимули в ежедневието.

Може да бъде начин да се определи кога някой е малтретиран, когато поради неизвестни причини не се чувства в състояние да потърси помощ или да види какво се случва с него.

Подозирали ли сте някога жена, че е малтретирана, и забелязали сте някой от тези признаци?

Сигнали, че е една жена е малтретирана

1. Те се опитват да покрият кожата си колкото е възможно повече

прикриване на насилие с грим

Докато много жени страдат от психическо насилие, върху други е нанесено физическо и понякога синините са на видими места.

Ако те внезапно започнат да носят грим, когато обикновено не го правят, или ако се притесняват, ако ги помолите да ви покажат ръка, рамо или друга част от тялото си, възможно е да са малтретирани.

Как можем да ги идентифицираме? Ако забележите безпокойство или тревога в опита им да скрият кожата си или отбранителна, агресивна реакция.

2. Те очакват гнева на насилника си

Малтретираните жени живеят в постоянно състояние на тревога, за да попречат на човека, който злоупотребява с тях да се разгневи или да е недоволен.

насилник и жертва

Например понякога те избягват да ги питате за някои неща. Или могат да кажат неща като: „Не мога да изляза с вас, защото приятелят ми не харесва това“. Или „просто той работи толкова много, че малкото време, което има иска да го прекара с мен.

Виждаме липса на отстояване тук, пренебрегване на собствените им потребности и необходимостта да бъдат постоянно подчинени на желанията на техния партньор.

3. Те крият информация за живота си

Освен това хората, които малтретират други обикновено изолират партньора си от приятелите и семейството им.

И когато те отделят време за другите, малтретираните жени крият много информация и дават извинения. По този начин те не трябва да казват какво всъщност се случва.

Всеки път, когато се озоват в разговор и някой ги пита за техния живот, те реагират повърхностно и се опитват бързо да променят темата.

Това ги кара да живеят в стрес и безпокойство. Те внимават за всяка дума, която казват, в случай че приятелят им разбере и се ядоса.

4. Те винаги са в защитна позиция

Точно както крият части от тялото си, малтретираните жени се изненадват и стряскат, когато други се нахвърлят срещу тях или изобщо ги докоснат.

кажете НЕ на насилието

Например простото докосване на ръката им може да ги накара да скочат, сякаш винаги очакват атака, от която ще трябва да се защитят.

Можете да видите това, когато някой вдигне ръката си. Изведнъж жената, която е малтретирана може да покрие лицето й, сякаш ще я ударят.

5. Те се чувстват обременени с отговорности

Малтретираните жени се чувстват като виновни. Те често смятат, че заслужават да бъдат удряни от партньора си.

Това се случва и в други области на техния живот. Като цяло, те са склонни да поемат вина и отговорност, които в действителност не им принадлежат.

Подобно отношение означава много ниско самочувствие и тенденция винаги да показват покорно отношение.

домашно насилие

Тези жени са много крехки и чувствителни. Да им се помогне често е доста трудно, понякога невъзможно, тъй като те смятат, че заслужават това, което им се случва.

Тяхното самочувствие е толкова ниско, че те се самонараняват.

Все пак, знаейки какво да гледате, ще ви помогне да не ги съдите. Не унижавайте човек, който потъва все повече и преживява много тежко време в живота си.

Малтретирането все още съществува в нашето общество. Все пак има все повече и повече начини да се помогне на жените, които се опитват да се измъкнат от подобна ситуация.