Контролирайте мазната коса с тази рецепта за сух шампоан

· 01.08.2017
Добавете тази страхотна натурална рецепта към козметичния си арсенал и кажете сбогом на омазнения скалп. Може да го вземете със себе си и във фитнеса, и на работното си място!

Една от най-важните препоръки за вашия скалп е да не го измивате всеки ден. Това е така, защото прекалената влажност може да нанесе щети.

Независимо от това някои хора изпитват нужда да мият косата си непрестанно. Така е, понеже потните им жлези произвеждат твърде много мазнини. Това кара косата им да изглежда мръсна и мазна.

Проблемът е, че не всеки има достатъчно време да обърне необходимото внимание на косата си. Понякога трябва да тръгнат за работа с неприятна за гледане, мазна коса.

За щастие специалистите по красота са обърнали внимание на тази тема. Преди няколко години те разработиха козметични продукти, които помагат в битката с този проблем, без да е нужно изплакване с вода.

Такъв е случаят с фантастичните сухи шампоани. Съществуват различни видове, които покриват всичките ви нужди.

Те имат огромна полза за красотата на косата ви. Идеални са за хората, които искат да контролират омазняването на скалпа си. Освен това не е нужно да мокрите косата си всеки ден!

В тази статия искаме да споделим какво представляват те. Ще ви кажем също как да си направите такъв шампоан със 100% натурални средства.

Какво представлява сухият шампоан?

Сухият шампоан е продукт, който навлезе преди няколко години. Превърна се в алтернативен начин на грижите за косата, при който ежедневното изплакване не е необходимо.

Сухият шампоан е здравословно лечение на вашия скалп. Така е, защото съставките в него балансират нивата на натуралното рH. Това контролира активността на потните жлези.

Подходящ е за подобряването на косата ви. Третирането с него увеличава и обема на косата, правейки я да изглежда здрава, лъскава и без излишни къдрици.

Този продукт използва също противогъбични и антибактериални вещества. Те създават защитна бариера срещу пърхота и други често срещани инфекции на скалпа.

Въпреки че е предназначен за хора с омазнени коси, може да се използва и при нормална коса. Това важи най-вече в онези дни, в които не ви се иска да миете косата си, както обикновено.

Също така съставките му дезодорират косата. В резултат на което, те предотвратяват появата на лоши миризми след тренировка или пък след много горещ ден.

Как да направите сух шампоан с натурални съставки

В супермаркетите и магазините са налични няколко вида от този интересен продукт за коса. Но някои хора предпочитат да пробват натурални формули, защото са по-полезни за здравето.

Тази алтернатива е по-евтина и по-малко агресивна. Причината е, че не съдържа никакви силни химикали. Освен това съставките могат лесно да бъдат намерени.

Може да използвате този страхотен шампоан от време на време. Например може да ви е от полза в онези дни, когато нямате достатъчно време да измиете косата си с шампоан и други продукти.

Съставки

 • 6 супени лъжици царевично нишесте
 • 6 супени лъжици оризово брашно
 • 3 супени лъжици хлебна сода
 • 10 капки течно кокосово масло
 • 10 капки есенциално ментово масло
 • 1 буркан

Инструкции

 • Изсипете царевичното нишесте в буркана и го смесете вътре с оризовото брашно и хлебната сода.
 • Разклатете силно, за да се смесят съставките добре.
 • После добавете кокосовото масло и капките ментово масло. Разклатете отново.
 • Уверете се, че съставките са смесени равномерно. След това може да го използвате.
 • Ако искате, може да украсите буркана, за да изглежда с търговски вид и да го сложите в козметичната си чантичка.

Начин на употреба

 • Когато го използвате, застанете пред огледалото. Разделете косата си на няколко части. Поръсете малко от сухия шампоан отгоре. Трябва да покриете целия скалп с него.
 • Използвайте пръстите си, за да втриете праха по корените на косата си. Правете го с плавни, кръгови движения, които спомагат абсорбацията му.
 • След това го нанесете по краищата на косата. Винаги използвайте умерени количества, така че излишните количества да не останат по косата ви.
 • Оставете шампоана да подейства за 5 до 10 минути. След това използвайте четка, за да премахнете остатъците от белия прах.
 • Веднага ще се почувствате освежени, отпуснати и освободени от мазната коса.
 • Също така, поради маслата в него, ще ухаете приятно.

Харесвате ли рецептата? Искаме да я направите у дома, за да видите всички ползи, които има за косата ви и за вас самите.

Прибавете я към разкрасителната си рутина и кажете сбогом на мазния скалп.

Можете също да го занесете в спортната зала или на работното място!