Дори да сте свикнали да я хапвате на грил или пушена, има много рецепти за приготвяне на печена сьомга, които ще ви помогнат да се погрижите за здравето си, без да се лишавате от невероятния вкус на тази риба.
Сьомгата е една от най-популярните риби в света на гастрономията. Благодарение на нежната си текстура и деликатен вкус, тя е перфектната съставка в много ястия. В днешната статия ще ви разкажем как да приготвите тези креативни и забавни рецепти за печена сьомга.
Затова не се чудете коя здравословна храна да изберете – тази риба отговаря на всички изисквания. В следващите редове можете да научите как да приготвяте три вкусни рецепти за печена сьомга. Те са лесни, креативни и забавни!
Три начина за приготвяне на печена сьомга
1.Пица със сьомга
Въпреки че пиците с риба не са много популярни, тази ще ви хареса. Запомнете, че печените ястия винаги са по-полезни за здравето, тъй като не съдържат много мазнини.
Първото нещо, което трябва да направите е да си приготвите тестото за пица. За целта смесете в купа маята, яйцата, брашното и солта.
Прибавете млякото и месете тестото, докато получите желаната консистенция. Оформете топка и я поръсете с малко брашно. Оставете тестото да си почине 30 минути.
След това разточете тестото с точилка, оформяйки го като пица, съобразявайки се с размера на тавата, в която ще я печете.
Няма нищо лошо в консумацията на червени меса, тъй като те осигуряват на организма протеини и минерали. Въпреки това е добре да ограничите приема им в определени случаи. Затова ви предлагаме да си приготвяте печена сьомга и така да балансирате консумацията си на други видове месо.
Изсипете зехтина в купа и нарежете лука и моркова на жулиени.
Поставете рибата в купата и прибавете зеленчуците, солта и черния пипер. Приберете рибата в хладилник за 20 минути.
Пригответе сладко-киселия сос за сьомгата. В тенджера затоплете водата заедно със соевия сос, царевичното нишесте, захарта и доматения сос. Бъркайте докато соса се сгъсти.
В голяма купа смесете брашното, яйцето, маслото и супената лъжица сол. Прибавете водата и бъркайте докато получите меко тесто. Поставете го в хладилника.
Пригответе ориза със слънчогледовото олио, малко вода и останалото количество сол.
Извадете тестото, разточете го и го разделете на две части.
Изсипете ориза и го покрийте с домакинско фолио докато приготвите останалата част от пълнежа.
Нарежете лука, сьомгата, скилидките чесън и гъбите на ситно и ги задушете в тиган с масло слънчогледово олио.
Разбийте трите останали яйца в купа и прибавете сотираната сьомга и черния пипер. Разбъркайте добре всичко.
Изсипете сместа върху останалия пълнеж и я покрийте с другото парче от тестото. Намажете го леко с олио и го печете във фурна на 180°C (176°F) за 15 минути.
Оставете кекса леко да изстине и го сервирайте. Приятен апетит!
Както видяхте тези три начина за приготвяне на печена сьомга са лесни и вкусни. Не се чудете дълго. Съветваме ви да опитате и трите рецепти!
Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.
Lara JJ., Economou M., Wallace AM., Rumley A., Lowe G., Slater C., … Lean ME. J. (2007). Benefits of salmon eating on traditional and novel vascular risk factors in young, non-obese healthy subjects. Atherosclerosis.
Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.
Интересни статии
ДиетаГлутен във вегетарианската диета: Какво трябва да знаете
Съвети за дома7-те най-трудни за почистване ъгли: Как да ги почистите
Знаехте ли?Електронните цигари: Влияят ли върху здравето на устната кухина?
Тренировки и спортКакво представляват бисериите, трисериите и суперсериите?
Знаехте ли?Стресът и високото кръвно налягане: как са свързани?