Този натурален балсам ще помогне да имате супер дълги, гъсти мигли

· 10.01.2018
Смесете рициново с кокосово масло и нанасяйте вечер преди лягане

За да постигнем супер дълги, гъсти мигли, сме склонни да използваме спиралата. Това ни дава задоволителен ефект, но е изкуствен и временен.

За да може нашите мигли да растат дълги и естествено гъсти, можем да използваме това много ефикасно древно средство.

В тази статия открийте как да приготвите домашен натурален балсам, за да постигнете супер дълги, гъсти мигли много бързо.

Целта на миглите

Миглите предпазват очите от външни елементи като лъчите на слънцето. Освен това те предотвратяват навлизането на чужди тела и бактерии, които могат да причинят появата на инфекции в очите.

Миглите ни правят по-красиви и увеличават женствеността и чувствеността на лицето.

Дългите и гъсти мигли могат значително да променят характеристиките на нашето лице. Ето защо жените са склонни да използват спирала или дори фалшиви мигли.

Краткосрочни решения

Има някои трикове, за да се подобри вида на миглите, които имат незабавен ефект:

 • Спирала: Има много видове спирала. Някои придават по-голяма дължина, дебелина или обем и т.н. Въпреки това препоръчваме да избираме по-натурални спирали, за да избегнете вредните компоненти, които влизат в контакт с очите, например парабените.
 • Фалшиви мигли: Фалшивите мигли са станали много популярни през последните няколко години и са преминали от неудобството да се носят в деликатно и елегантно решение. Може да ги поставяте сами към външната страна на миглите и те ще постигат много естествен и красив ефект.

фалшиви дълги, гъсти мигли не винаги са най-доброто решение

Супер дълги, гъсти мигли

Ако искате вашите мигли да растат естествено, трябва да използвате съставки със свойства, които благоприятстват растежа. Нека да разгледаме някои от тях.

Рициново масло

Рициновото масло е древно средство за здраве и красота, което бабите ни знаят от десетилетия.

Това масло се добива от семената на растението и има свойството да предпазва косата, да изглажда кожата и да подсилва фоликулите.

По този начин се стимулира растежа на миглите. Ще започнете да се радвате на супер дълги и гъсти мигли само след няколко дни.

Въпреки това, трябва да внимавате да купувате рициново масло за козметична употреба, тъй като се продава и за промишлено приложение.

Освен това, за да гарантирате най-доброто качество, трябва да уточните да е студено пресовано.

рициново масло за дълги, гъсти мигли

Кокосово масло

Кокосовото масло е отлична здравословна храна, която също има няколко практични и ефективни козметични употреби.

Една от тях е насърчаването на растежа на миглите. Това е благодарение на витамините, минералите и основните мастни киселини, които съдържа.

На първо място, това естествено масло подхранва миглите от корените нагоре. В допълнение тя ги поддържа хидратирани и ги кара да растат по-бързо.

Обаче най-доброто качество кокосово масло е екстра върждин и можем да го използваме като естествен овлажняващ лосион за цялото тяло.

Как да приготвим този натурален балсам

Съставки

За да приготвите този натурален балсам за много дълги мигли, трябва да използвате еднакви количества рициново масло и кокосово масло, например:

 • 2 супени лъжици студено пресовано рициново масло за козметична употреба (30 гр.)
 • 2 супени лъжици екстра върждин кокосово масло (30 гр.)

Приготовление

 • Най-напред, за да приготвите този прост балсам, трябва просто да смесите двете масла добре.
 • Най-удобният начин да го приложите след това е като използвате празна опаковка на спирала.
 • Може да използвате тази, която е свършила, или да купите нова от магазин за натурална козметика.
не винаги е нужна спирала за за дълги, гъсти мигли

Как се използва

За да използвате този балсам, трябва да изпълните следните стъпки:

 • Всяка вечер, преди лягане почистете добре грима от лицето си. Може да използвате домашно приготвен крем за почистване на грима. Във всеки случай препоръчваме да се избягват кърпичките за тази цел.
 • След като лицето ви е чисто, нанесете балсама директно върху горните и долните мигли с помощта на четката от спиралата.
 • Трябва да внимавате да не използвате твърде много или да нанасяте прекалено близо до очите, защото рициновото масло може да е дразнещо.
 • След това легнете, като се опитвате да не докосвате очите си.
 • Сутринта, когато ставате, измийте лицето си, особено очите. Можете да използвате и топла, влажна кърпа.