Как да си приготвите домашна мицеларна вода?

Използвайте мицеларна вода сутрин, за да почистите лицето от натрупаните токсини през нощта. Мицеларната вода е идеално освежаващо допълнение към режима ви с грижа за кожата.
Как да си приготвите домашна мицеларна вода?

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 26 август, 2022

Чували ли сте за невероятната мицеларна вода? Тя е сред новите козметични продукти, бързо превръщащи се в незаменима част от режима ни с грижа за кожата и гримиране. Ако все още не сте чували за нея, не се тревожете. В днешната статия ще ви дадем цялата ви необходима информация за приготвянето на домашна мицеларна вода.

Благодарение на този нов трик ще изглеждате много по-добре. Сигурни сме, че ще се влюбите в тази невероятна вода. Тя е страхотна, нежна и полезна за кожата!

Защо се обръща толкова внимание на мицеларната вода?

Когато става въпрос за почистване или премахването на грим от лицето най-вероятно сте пробвали различни продукти. От сапун до гелове и пяна…но нито едно от тези средства не почиства кожата ви перфектно, нали?

Винаги остава по нещичко, което ви дразни. Освен това много от тези продукти не правят кожата ви мека и красива както сте се надявали. Така че сещате ли се за нещо по-добро за почистване, смъкване на грима и цялостна грижа за кожата от водата? В следващите редове ще ви разкажем за качествата на тази домашна мицеларна вода:

Тя почиства, освежава, тонизира и овлажнява

 • Този продукт съдържа натурални съставки, които не само отстраняват замърсяванията от кожата, но и успокояват и овлажняват лицето ви. Използвана ежедневно тази страхотна мицеларна вода ви осигурява невероятни резултати. И се превръща в незаменима част от ежедневието на много жени.

Начин на употреба

 • Най-добрата мицеларна вода не е прекалено гъста или мазна, за разлика от почистващите млека. Тя е лека и освежаваща. За да я използвате просто трябва да изсипете малко количество върху памучен тампон и да почистите цялото си лице.
 • Експертите по красота препоръчват да използвате мицеларната вода сутрин след като станете. Така ще почистите натрупаните върху кожата през нощта мазнини и ще я подготвите за нанасянето на грима.
 • Можете да носите малко шише с мицеларна вода в чантата си. Така ще можете винаги да я използвате – например след тренировка във фитнеса или просто когато имате нужда от освежаване. Мицеларната вода е идеална за почистването на грима преди лягане. Само с няколко движения ще почистите лицето си и ще тонизирате кожата си. Това отнема няколко секунди, но върши чудеса, ако го направите част от ежедневния си режим с грижа за кожата!

Как да си приготвите сами домашна мицеларна вода?

Необходими съставки

Ще ви дадем необходимите продукти за приготвянето на половин чаша мицеларна вода. Внимание!

 • 90 мл розова вода. Можете да си я набавите от повечето магазини за козметични и натурални продукти. Ако знаете как да си я приготвите сами е по-добре. Но и купуването на готов продукт няма да ви отнеме много време и средства.
 • 3 мл рициново масло. Също ще го откриете лесно в специализираните магазини за натурални продукти. Трябва да си закупите варианта на продукта със сулфати, защото засилва действието на мицеларната вода. Маслото е ефикасно и удобно за нанасяне, освен това спомага почистването на упорития грим, като водоустойчивите спирали например.
 • Витамин E. Много пъти сме говорили за безбройните качества на витамин E. Бори се срещу процеса на стареене като подхранва и възстановява кожата, косата и ноктите. Добре е да си го закупите от аптека: потърсете шишенце с гел капсули и ги използвайте за различни цели. За тази рецепта ще са ви необходими 20 капки.
 • 5 мл етерично масло от шипки. Това е чудесен продукт! Маслото от шипки възстановява, третира, хидратира и тонизира кожата. Затова е добре винаги да го имате под ръка вкъщи. Не е скъпо и както повечето съставки в тази рецепта може да бъде използвано за редица цели.
 • 150 мл стъклено шише за съхранение на мицеларната вода. То е практично и малко – идеално за дамската чанта.

Препоръчваме ви да прочетете и: Ползите от рициновото масло

Как да си приготвите домашна мицеларна вода?

Това е най-лесната част от задачата. Просто смесете всички съставки в стъкленото шишенце. Благодарение на рициновото масло всички компоненти ще се смесят. Не се притеснявайте и ако водата има леко жълтеникав цвят – това се дължи на маслата и е напълно нормално.

Ще забележите, че мицеларната вода има приятен аромат. Постепенно ще се превърне в основна част от режима ви с грижа за кожата. Ето как да я използвате:

 • Разклатете шишето добре преди употреба и капнете няколко капки върху памучен тампон.
 • Почиствайте лицето си сутрин преди нанасянето на грима. Повтаряйте процедурата вечер, за да почистите кожата от замърсяванията и остатъците от грим. Тази вода е отлично средство за почистване на спирала и други видове траен грим за очи, както и червило. Ще се радвате на напълно почистена и освежена кожа.
 • Използвайте я по всяко време на деня, когато кожата ви има нужда от освежаване или почистване. Можете да я прелеете в малко шишенце с пулверизатор за по-лесно използване. Убедете се сами, че тази домашна мицеларна вода е просто фантастична!

Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.