Теглото най-сетне е идеално! Ето какво се случва с тялото след това

Заменете думата „диета” със „здравословни навици и хранене”! Не бъдете прекалено строги със себе си и ако ви се хапва сладко, направете го.
Теглото най-сетне е идеално! Ето какво се случва с тялото след това

Написано от Okairy Zuñiga

Последна актуализация: 26 август, 2022

Много е удовлетворяващо да можем да погледнем назад и да видим промяната, която сме направили с фигурата и теглото ни. И всичко това е резултат от голямата всеотдайност при следване на комбинирана програма от упражнения и промяна на хранителните навици.

Упражненията, които правите във фитнеса вече не са толкова трудни, както е било в началото, и вдигате все повече и повече тежести.

Що се отнася до храната, спрели сте да ядете хамбургери и това е ясно видимо по начина, по който изглежда тялото ви.

Това са нещата, които се случват, когато достигнете идеалното тегло. Пригответе се за ползите и предизвикателствата на този нов етап в живота.

1. Първото най-важно нещо: трябва да празнуваме!

достигането на идеалното тегло е истинско постижение

Да! Нека започнем с най-доброто нещо. Достигането на идеалното тегло е истинско постижение. Огромна радост е да се види, че усилията са достойни, и сега е време да празнуваме.

Но внимавайте, да не изхвърлите всичко на вятъра. Това, което сте постигнали може да бъде загубено в един обикновен празник. Придайте на вашето парти оригиналност, така че да е подходящо за теглото, което сте успели да свалите.

  • Едно от нещата, които може да направите, е да покажете на всички колко щастливи сте да носите тази рокля, която сте оставили в дъното на гардероба и в която може най-накрая да се вмъкнете отново.
  • Може също така да се запишете на танци, за което по-рано не сте смеели дори и да помислите.
  • Може да организирате малко парти с близките си хора. Да, това означава без торта или вредни въглехидрати. По-добре изберете нарязани плодове, десерти, приготвени с кисело мляко и други подобни варианти.

2. След като сте се присъединели към клуба, не може да го напуснете

Веднъж като сте взели решението да следвате по-добри хранителни навици, не може да се откажете от тях. Хората, които са успели да достигнат своето идеално тегло, са тези, които се хранят по балансиран начин.

Те трябва да продължат да се хранят здравословно, за да избегнат да връщането на предишното тегло.

Въпреки това, за да бъдете част от тази страхотна група от хора, които са успешни през цялата година, има нещо много важно, което трябва да знаете: изтрийте думата диета от ума си.

След като тази дума е елиминирана, запълнете празнината със „здравословен начин на живот”. В крайна сметка това не е диета, а по-скоро сбор от добри навици, които ще бъдат от ключово значение за поддържане на идеалното тегло завинаги.

3. Може да се наслаждавате на вкусни храни

не мислете за диета - поддържайте теглото си по здравословен начин

Сега след като разбирате, че това е начин на живот, не трябва да има определени забранени неща, които да ви поддържат щастливи.

Най-неприятно нещо за диетите е, че определено не ви е позволено да приемате много различни храни, но не сте и робот.

Изпитвате апетит и може да се почувствате тъжни или потиснати, ако не може да си позволите нещо, което прави забраненият продукт дори още по-привлекателен.

Не е грешно, ако си дадете свободата да хапнете десерт или вкусна франзела. Дори не трябва да се ограничавате до веднъж месечно: веднъж седмично няма да ви навреди.

Запомнете, че това е начин на живот, но не го приемайте твърде сериозно.

Може също да опитате някои здравословни алтернативи, които ви напомнят за нещата, които пропускате: домашният хляб с ядки вместо този, закупен от магазина, чипс от банан, сладкиши, приготвени с желатин и т.н.

4. Контролирайте теглото си

Няма нужда да се вманиачавате и да се теглите всеки ден, но опитайте да го правите веднъж седмично или 2 пъти месечно. Или по-често, така че когато сте направили тренировка за достигане на идеалното тегло, изведнъж то е по-ниско, отколкото сте очаквали.

Когато се претегляте може да видите ясно прогреса си. Вземете тетрадка и записвайте промените. Например, ако 1 седмица сте приемали определени храни и забележите малко наддаване на теглото, може да попитате диетолог дали има връзка.

Същото се случва и обратно: може би след упражнения в продължение на много часове се чувствате слаби и теглото е намаляло. В този случай трябва да прецените дали нещо не действа съвсем добре с треньора и диетолога.

5. Имате отпусната кожа под мишниците си

намалихте теглото, но имате отпусната кожа подмишниците

Това може да не е по ваша вина – много хора са генетично предразположени към този неприятен проблем. Това също така зависи и от колко тегло сте загубили. Независимо, че кожата не се връща обратно на мястото, където е била, а вместо да увисва надолу по грозен начин.

Някои хора избират операция за отстраняване на излишната кожа, а други просто решават да живеят с нея. Каквато и избор да направите, това е ясен пример за усилията, които полагате за достигане на идеалното тегло.

Приветствайте новата фаза от живота си

Когато достигнете идеалното тегло, това означава, че навлизате в нова фаза. Пригответе се за нея и се научете да обичате тялото си и крайния резултат. Може да има някои детайли, които все още не ви харесват, но винаги можете да работите върху това.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.