Тази напитка регулира холестерола и топи мазнините

Редовната й консумация стимулира процеса на отслабване, бори се със задържаните течности, подобрява здравето и функциите на бъбреците и предпазва органзима от преждевременно остаряване
Тази напитка регулира холестерола и топи мазнините

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

В следващите редове ще ви представим напитка, която може да регулира холестерола и да топи мазнините.

Когато нивото на лошия холестерол в кръвта се повишава, рискът от запушване на артериите нараства. Организмът става по-предразположен и към различни проблеми, свързани със сърдечно-съдовата система.

Вярно е, че тялото се нуждае от известно количество холестерол, за да функционира правилно. При немалко хора обаче нивото на лошия холестерол преобладава, а това създава предпоставки за влошаване на състоянието на артериите.

Когато един човек бъде диагностициран с високи нива на холестерола, адекватната реакция изисква да бъдат направени моментални корекции в хранителното меню. Задължително се ограничава приемът на мазнини и храни, богати на холестерол.

Здравословната диета може да регулира холестерола в кръвта и успешно може да повлияе риска от здравословни проблеми заради него. За щастие, съществуват и други начини за регулиране на този показател за здраве.

Те ефикасно понижават нивото на холестерола, като едновременно с това носят други ползи за здравето – топене на излишните мазнини и редуциране на теглото.

Какви са ползите от тази природна напитка и как регулира холестерола?

магданоза регулира холестерола

В днешната статия ще ви споделим рецепта за напитка, която съдържа лимон и магданоз – две съставки, които, както вече неведнъж сме ви казвали, притежават отлични свойства, гарантиращи добро здраве.

Магданозът регулира холестерола и топи мазнините. Функциите на лимона са сходни с тези на горепосочената полезна подправка.

Ползите от магданоза

Магданозът е добре позната билка, която се използва в кулинарията из цял свят. Свойствата й са многостранни, а специфичният й аромат я прави неизменна част от много рецепти. Освен като храна, магданозът е популярен със своите диуретични свойства и способността си да извежда излишните течности от тялото, заедно с токсините, които повлияват негативно здравето.

Основните ползи от магданоза идват от високото съдържание на етерични масла и флавоноиди, които са отговорни за много ползи – вътрешни и външни, за човешко тяло. Освен това магданозът съдържа значително количество витамини – С, А и К – те са изключително важни за поддържането на силна имунна система и успешно предпазват тялото срещу инфекции и развитието на заболявания.

Редовната консумация на магданоз подпомага процеса на извеждане на токсините от кръвообращението, докато същевременно растението ефикасно регулира холестерола в кръвта и стимулира доброто кръвоснабдяване в тялото. Именно поради това тази съставка е мощна и се препоръчва с цел възстановяване и предпазване от различни здравословни проблеми, свързани със сърдечно-съдовата система.

Ползите от лимона

лимона регулира холестерола

Благодарение на високото съдържание на витамин С, антиоксиданти и етерични масла, лимоните са друг надежден съюзник, когато искаме да прочистим артериите и да регулираме нивото на холестерола.

Лимоните пречат на холестерола да се натрупва по стените на артертиите и стимулира неговото отстраняване оттам. По този начин редовната консумация на магданоз гарантира предпазване от проблеми, свързани с кръвообращението.

Антиоксидантите в състава на лимоните се борят успешно със свободните радикали. Те елиминират излишните течности в тялото и токсините, които се натрупват в организма и влияят негативно върху здравословното състояние.

Редовната консумация на лимонов сок подпомага процеса на топене на подкожните мазнини и отслабване.

Как да приготвите тази напитка?

Когато съчетаете ползите на магданоза и лимона, се получава мощна напитка, която регулира холестерола в кръвта и се бори със заболяванията.

В допълнение, редовната консумация на тази напитка стимулира процеса на отслабване, бори се със задържаните течности, подобрява здравето и функциите на бъбреците и предпазва органзима от преждевременно остаряване, провокирано от въздействието на свободните радикали.

Съставки:

 • 5 л. вода
 • 3 връзки магданоз
 • 900 гр. лимони
 • щипка сода бикарбонат

Приготвяне:

 • Когато отидете на пазара или в магазина, потърсете органично отгледани лимони. Така ще избегнете консумацията на плодове, които съдържат пестициди и химикали. Винаги е добре да измивате добре плодовете, като използвате вода, смесена със сода за хляб. Така ще ги дезинфекцирате.
 • Щом измиете лимоните, нарежете ги на резени и ги оставете настрана.
 • Кипнете водата. Добавете лимоните и предварително нарязания магданоз.
 • Оставете разтвора да се охлади.
 • Покрийте съда добре и го съхранявайте в хладилник.
 • Консумирайте по 120 мл. от напитката ежедневно.

Съветваме ви да пиете ежедневната доза от тази напитка сутрин. Така ще извлечете максимална полза от свойствата й. За най-добри резултати опитайте се да консумирате напитката всеки ден, докато не забележите намаление в нивото на холестерола в кръвта.

Запомнете, че резултатите, които ще постигнете, зависят от типа хранително меню, което следвате, и начина ви на живот. Опитайте се да избягвайте вредните навици, които спомагат за повишаване на нивото на холестерола – консумация на алкохол, тютюнопушене, заседнал начин на живот.

Може да ви заинтересува ...
Контролирайте нивото на лошия холестерол със здравословно хранене
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Контролирайте нивото на лошия холестерол със здравословно хранене

Въпреки че този проблем може да протече безсимптомно, ако не контролирате нивото му със здравословно хранене, той може да доведе до сериозни послед... • Arber, A. (1986). Herbáis, Their origin and evolution. A chapter in the history of botany, 1470-1670. Cambridge: Cambridge UP.
 • Berdonces, J.L. (1998). Gran enciclopedia de las plantas medicinales: el dioscórides del tercer milenio. Madrid: Tikal.
 • Vanaclocha, B., & Cañigueral, S. (2003). Fitoterapia: vademecum de prescripción. Barcelona: Masson.

Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.