Содата за хляб: големият кошмар на фармацевтичните компании

· 19.02.2016
Умерени количества от евтиния и достъпен продукт помагат за предотвратяване на сериозни здравословни проблеми като артрит, подагра, грип, камъни в бъбреците и диабет

Содата за хляб е била използвана още от древността в здравеопазването, козметиката и дома. Този продукт продължава да се изследва на много места по света, тъй като се смята, че все още притежава множество непознати свойства.

За много хора е трудно да повярват, че толкова обикновен продукт като содата за хляб може да бъде по-полезен, отколкото лекарствата за подобряване на здравето. Доказано е, че содата може да помогне за предотвратяване и в борбата с голям брой заболявания, включително хронични здравословни проблеми като рак и диабет. В действителност някои лекари започват да използват този натурален продукт и го препоръчват все по-често, тъй като наистина предлага много предимства.

Содата за хляб: големият кошмар за фармацевтичните компании

soda-bicarbonat

Хората трябва да вземат предвид свойствата на содата за хляб за лечение на много здравословни проблеми. Този обикновен продукт се използва от онколозите, тъй като може да намали страничните ефекти на химиотерапията и облъчването във важни органи като бъбреците и черния дроб.

На много места по света хората разтварят малки количества сода за хляб във вода, за да приготвят алкална напитка, която лекува ацидоза и други свързани с нея здравословни проблеми. Съзнавайки ползите от содата за хляб, спешните отделения са започнали да я използват, за да спасяват човешки животи. Установено е, че комбинацията от сода с други вещества, като йод и магнезиев хлорид, създава много мощно лекарство, което може да се използва в много различни медицински процедури и лечения.

Едно от основните предимства на содата е способността й да алкализира организма по естествен начин. Когато съществува липса на бикарбонатни йони, рН-то на кръвта е по-ниско, което се изразява в повече заболявания и здравословни проблеми в резултат на кисела среда в тялото. Фактът, че клетките на тялото функционират по-добре в леко алкална среда, потвърждава ефикасността на содата.

bicarbonat

Диетата е от ключово значение за поддържането на необходимото ниво рН в кръвта. Въпреки това начинът на живот, неправилното хранене и нездравословните храни създават кисела среда в организма, което впоследствие води до различни заболявания. Когато рН на тялото стане киселинно, съществува по-голям риск от появата на хронични заболявания като рак, гастрит, остеопороза, диабет и сърдечно-съдови проблеми.

В тази връзка, содата е мощен съюзник в грижата за здравето, тъй като спомага за пренасянето на повече кислород, като разширява кръвоносните съдове в тъканите и съдейства за възстановяването на рН до нормални или слабо алкални нива. Доказано е, че содата за хляб може да помогне за предотвратяване на сериозни здравословни проблеми като артрит, подагра, грип, камъни в бъбреците и диабет.

Имайки предвид важните ползи за здравето на содата, можете да започнете да я използвате като безопасен и естествен начин за лечение на заболявания. В действителност комбинацията от сода и магнезиев хлорид, приемани перорално, предотвратява много здравословни проблеми. Двете съставки действат за ефикасното премахване на натрупаните токсини и киселини от тъкани, клетки и органи.

Содата за хляб е кошмар за фармацевтичните компании благодарение на множеството си предимства. Тя е евтина, безопасна и ефикасна. Содата може да се използва без проблеми, но винаги в точни и умерени количества.

Във всеки случай трябва да се консултирате с личния лекар, за да видите дали съществува някакъв риск при консумация на сода за хляб, за да подобрите здравето си. Тя може да предизвика нежелани реакции при някои хора – като жажда, главоболие, подуване на краката или слабост.