Лечебната сила на сода за хляб с лимон

08.11.2015
Тази алкална напитка може да направи чудеса за здравето на черния ви дроб

Сода за хляб с лимон може да се използва като добавка, която да регулира редица функции на организма, но трябва да знаете, че не е панацея и понякога се налага да се обърнете към лекар.

Содата за хляб е едно от най-мощните лечебни средства на всички времена. Чаша вода с малко сода и лимонов сок ще намали киселинността в организма. Ще ви разкажем за ползите за здравето, които содата с лимон гарантира, в следната статия.

Ползите за здравето от сода бикарбонат с лимон

soda-lemon-2

Има известни спорове около това лекарство. Проблемът възниква, когато се възприема като панацея. Трябва да знаете, че това е обикновена напитка и не трябва да й се приписват чудодейни свойства или да се очаква да лекува сериозни здравословни проблеми. Сода за хляб с лимонов сок е добавка, която може да помогне за регулирането на основните функции на организма, да подобри общото състояние, да ви помогне да отслабнете, да се бори с възпаления и да детоксикира организма… но няма да ви излекува от рак. Има ли някакви ползи за здравето? Разбира се. Но не забравяйте, че добавки се взимат според предписания и в умерени количества.
Имайки това предвид, нека да разгледаме някои от ползите за здравето, които комбинацията сода за хляб с лимон може да предложи:

1. Здрави бъбреци

Може би сте от хората, които имат нещастието да страдат от проблеми като камъни в бъбреците или бъбречна недостатъчност. Всеки от тях води до влошено общо състояние на организма, но има един прост лек, от който можете да се възползвате след всяко хранене: чаша вода с една супена лъжица сода за хляб и няколко капки лимонов сок. Тази напитка ще спомогне за повишаване на рН на тялото ви, с други думи, средата да стане по-алкална и бъбречните ви функции да се подобрят. Бъбреците ще бъдат в по-добро състояние да филтрират кръвта ви, като оставят в пикочния мехур по-малко отпадни продукти, които биха довели до инфекция. Тази мярка, препоръчвана от много нефролози, ще помогне за възстановяване на баланса на вашите телесни функции и ще гарантира подобрение. Когато бъбреците не функционират правилно, се акумулира прекалено много киселина в тялото. Това алкално средство за защита ще неутрализира тази киселина.

2. Подобрено храносмилане

Бабите ни винаги казваха, че при храносмилателни проблеми няма нищо по-добро от една супена лъжица сода за хляб, разтворена в чаша вода. Ако добавите няколко капки лимонов сок, храната ще се усвоява по-добре, ще намалеят киселините, които могат да възпалят стомаха и хранопровода, ще предотвратите метеоризъм.
Ако се чудите дали имате проблеми поради повишени нива на киселини и дали се нуждаете от сода за хляб като натурално средство за защита, замислете се за храносмилането си. Ако ви става тежко след хранене и това е съпроводено от подуване, или ако прекарвате много време в тоалетната или страдате от запек, не се колебайте да започнете да приемате това лекарство. То ще пречисти червата ви от токсини и ферментирали хранителни остатъци.

3. За здрав черен дроб

Тази алкална напитка може да направи чудеса за здравето на черния ви дроб. Тя действа като катализатор, подпомагащ функциите на черния дроб за по-ефективното пречистване на организма. Не забравяйте, че черният дроб е лабораторията на тялото. Той детоксикира, пречиства кръвта и синтезира витамини и ензими. Ако се пие ежедневно на празен стомах, една чаша вода с една супена лъжица сода за хляб и няколко капки лимонов сок ще ви осигури достатъчно количество витамин С и антиоксиданти. Това е чудесен начин да поддържате черния дроб здрав и да съхраните неговите функции.

4. Отслабване

Смятате, че диетата ви не е достатъчно ефективна? Тогава няма да минете без сода за хляб и лимонов сок. Разтворете супена лъжица сода в чаша вода със сока на половин лимон и я изпийте на гладно. Правете това всеки ден в периода, когато сте на диета. Така ще прочистите тялото си от токсини и отпадни елементи, които водят до възпаления, увреждат червата и предизвикват задържане на вода. Увеличаването на pH намалява киселинността, което, на свой ред, подпомага изгарянето на мазнини и отслабването.

Как да пия сода за хляб с лимон?

voda

Сода с лимон се пие най-често сутрин, на празен стомах. Водата трябва да бъде топла, не гореща или студена. Само една супена лъжица сода за хляб, разтворена във водата, заедно със сока на половин лимон или по-малко, е достатъчно. Това лекарство е идеално за детоксикация, отслабване и грижа за черния дроб. Ако го приемате за бъбреците, пийте половин чаша след две от основните ви хранения за деня.
Предупреждаваме, че поради съдържанието на натрий не трябва да приемате сода за хляб с лимон, ако страдате от силен стрес или тревожност. Ограничете употребата и ако страдате от гастрит, защото може да доведе до дискомфорт. Не забравяйте, че това средство е полезно за общото ви състояние, но не трябва да се възприема като чудо или панацея.

които искали