Смути с джинджифил и бадеми: невероятен вкус и отлично средство против кожни проблеми!

Използвайте слънцезащитни продукти всеки ден, хранете се пълноценно и използвайте специални кремове и маски за лице.
Смути с джинджифил и бадеми: невероятен вкус и отлично средство против кожни проблеми!
Karla Henríquez

Прегледано и одобрено от лекар Karla Henríquez.

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 25 август, 2022

Ежедневно кожата ви е изложена на различни замърсители от околната среда, които причиняват появата на акне, петна и други кожни проблеми. Те нарушават клетъчното възстановяване и пречат на процесите, които поддържат кожата ви еластична, стегната и здрава.

Акнето е един от най-често срещаните проблеми и въпреки че не засяга здравето ви, то се отразява на красотата ви като понижава самочувствието ви.

Петната по кожата се появяват в резултат на продължително излагане на UV лъчите на слънцето и вредните съставки в замърсения въздух.

За щастие има много начини да се предпазите от тях и да подобрите състоянието на кожата си и способността й за самовъзстановяване.

Един от вариантите е консумацията на 100% натурално смути, пълно с хранителни съставки, които ви помагат да се справите с петната и други кожни проблеми.

Въпреки че не е чудодейно, добавянето му към ежедневното ви меню ще ви помогне по-бързо да постигнете желаните резултати.

Ето за какво става дума!

Смути с джинджифил и бадеми против кожни проблеми

Смути с джинджифил и бадеми против кожни проблеми
Смутитата с джинджифил и бадеми станаха известни по цял свят, тъй като са изключително полезни за здравето и кожата ви.

Това, за което ще ви разкажем днес, се приготвя от органични съставки и съдържа хранителни вещества, които директно подобряват състоянието на кожата ви, като стимулират процеса й на възстановяване.

То съдържа фибри, витамин и калий, които не само защитават кожата ви, но и се грижат за костите, бъбреците и сърцето.

Основните съставки са джинджифилът и бадемовото масло, но освен тях то съдържа банани и конопено семе, два пълни с полезни хранителни вещества продукта.

Противовъзпалителното действие на смутито се бори против задържането на течности и кожните проблеми, свързани с това неприятно състояние.

Смути против кожни проблеми
То има и антисептично действие и съдържа антиоксиданти, които запазват кожата чиста и без бръчки и петна.

Освен това тези съставки стимулират клетъчната активност на кожата и я защитават от уврежданията на свободните радикали.

Причината за това се крие във факта, че тези съставки осигуряват на организма ви значително количество витамин E и есенциални мастни киселини, които се грижат за овлажняването на кожата и поддържат еластичността и нивото й на меланин.

Как да си приготвите това смути против кожни проблеми?

Това смути е здравословен начин да задоволите глада си
То се приготвя лесно и не изисква скъпи и трудни за откриване съставки.

Съдържа повече калории от други напитки, но е здравословен начин да задоволите глада си, докато се помага за вашите кожни проблеми.

Съставките на това смути ще ви осигурят достатъчно енергия и необходимите ви хранителни вещества. Така че горещо ви го препоръчваме за моментите, в които имате нужда от прилив на енергия.

Трябва да поясним, че самото смути няма да премахне петната по кожата; трябва да предприемете и други стъпки  с грижа за организма си.

Това смути е страхотен начин да подобрите режима си с грижа за кожата.

Съставки

 • 2 банана
 • 1 корен джинджифил, настърган
 • 2 чаши вода (500 мл)
 • 1 супена лъжица органично бадемово масло (20 гр.)
 • 3 супени лъжици конопено семе (30 гр.)

Приготвяне

 • Замразете двата банана, за да си приготвите кремообразно смути.
 • Когато са готови ги нарежете на парчета и ги поставете в блендера.
 • Добавете джинджифила, за предпочитане настърган.
 • Изсипете водата и разбъркайте сместа няколко секунди.
 • Намалете скоростта на блендера и добавете органичното бадемово масло и конопеното семе.
 • Бъркайте, докато получите хомогенна смес.
 • Сервирайте смутито с няколко бучки лед сутрин или следобед.
 • Пийте го поне три пъти седмично.
 • Избягвайте честата му консумация, тъй като не е добре да превишавате препоръчителната си дневна доза калории.

Запомнете, че трябва да го консумирате редовно за оптимален резултат и да го съчетавате с подходяща грижа за кожата.

Използвайте слънцезащитни продукти всеки ден, хранете се пълноценно и използвайте специални кремове и маски за лице.

Бъдете постоянни и ще видите, че не е невъзможно да се отървете от досадните петна по кожата.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • González Minero, F. J., & Bravo Díaz, L. (2017). Historia y actualidad de productos para la piel, cosméticos y fragancias. Especialmente los derivados de las plantas. Ars Pharmaceutica (Internet)58(1), 5-12.
 • Reyes-Najar, Armando, Castro-Vargas, Henry I., Rodríguez-Varela, Luis I., Quijano-Celis, Clara E., & Parada-Alfonso, Fabián. (2011). OBTENCIÓN DE EXTRACTOS DE JENGIBRE (Zingiber officinale) EMPLEANDO CO2 SUPERCRÍTICO. Revista de la Academia Colombiana de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales35(136), 381-385. Retrieved February 06, 2019, from http://www.scielo.org.co/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0370-39082011000300011&lng=en&tlng=es.
 • SORIA PALACIOS LESSLIE, LESSLIE , VARGAS CESPEDES KAROL, SALVATIERRA ANGELA, ANTELO ROSA MARIA, ARAUZ LISEYA² et al . Set Facial: Nutriface. Univ. Cienc. Soc.  [revista en la Internet]. 2012  Sep [citado  2019  Feb  06] ;  (8): 13-17. Disponible en: http://www.revistasbolivianas.org.bo/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S8888-88882012000300003&lng=es.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.