4 навикa на щастливите хора

Всички сме достойни да сме щастливи. Просто трябва да се научим как. Вижте тези 4 лесни навика, които могат да ви помогнат да намерите щастието.

Всички навици, които ни носят щастие изискват преди всичко нещо друго: смелост. Не трябва да забравяме, че истинското благосъстояние е извън границите на страха. Поради това само тези, които имат достатъчно смелост, могат наистина да достигнат това състояние на ума.

В края на краищата никой никога не ни е учил как да бъдем щастливи. Ето защо правим грешки от време на време.

За да бъдете щастливи не е необходимо да сте влюбени. Също така не е нужно да сте богати, нито пък да имате някакво скрито съкровище. Щастливите хора не са такива сами по себе си, заради по-добър външен вид или наличието на идеална къща.

Бъдещето е като магичен вътрешен баланс, в който нищо не липсва, нито пък има нещо излишно. Въпреки това, много от хората се фокусират извън тези измерения. Те мислят, че могат да намерят щастие другаде.

Днес ние искаме да помислите за четири прости и лесни навика, които могат да ви помогнат да намерите щастие. Това е по-лесно, отколкото си мислите!

1. Бъдете отговорни

Първият навик на щастливите хора идва от това да се научим на отговорност към самите себе си и да я практикуваме всеки ден. За да постигнем това, трябва да извършваме някои прости ежедневни действия. С тях можем да спрем да зависим от другите, за да намерим щастие.

Хората около нас не са задължени да компенсират нещата, които ни липсват. Можем да намерим щастие само когато покажем пред света, че сме завършени.

Това означава да изключим от поведението си каквато и да е форма на страх, неспособност или несигурност. Това също така ще ни помогне да започнем по-задоволителни взаимоотношения.

Вземете под внимание тези прости, ежедневни стратегии. Те със сигурност могат да помогнат:

 • Когато станете сутрин, самовнушете си, че можете да направите всичко каквото пожелаете. Също така решете, че нищо и никой не може да отнеме вашето спокойствие и равновесие.
 • Говорете на себе си, за да си припомните, че сте свободни и отговорни за себе си. Това означава, че можете да спрете всичко, което ви притеснява. Можете също така да се включите в процес което ви интересува или ви кара да се развивате като човек.
За да бъдете щастливи, трябва да вземате решения. За да направите това не забравяйте, че трябва да сте отговорни за себе си!

2. Бъдете свободни

 
Да се научиш да бъдеш свободен и да бъдеш щастлив, може да бъде практикувано по много начини. Визуализирайте тези методи и правете по малко упражнения всеки ден.

Ето как:

 • През целият си ден трябва да посветите най-малко два часа на себе си: четете, ходете, медитирайте, пишете, почивайте и т.н.
 • Ако правите тези неща, това ще ви позволи да се свържете със себе си. Ще ви помогне да се чувствате добре, спокойни и балансирани.
 • В същото време визуализирайте нещо важно: онези, които ви обиждат – дайте им свобода. Онези, които не ви харесват и тези, които не ви уважават – отговорете на това. Задайте ограничения. Открийте как можете да намерите истинско щастие малко по малко.

3. Изправете се срещу вашите страхове

Никой не може да се изправи пред страховете си, ако не ги идентифицира първо. В края на краищата всички ние започваме да оправдаваме нашите страхове.
 • Често не искаме да ги идентифицираме, защото понякога е много по-лесно да останете в зоната си на комфорт.
  Защо трябва да променям работата? Знам, че се отнасят лошо, но не е ли „по-добре познатото, зло, отколкото непознатото“?.
Тези видове ограничаващи идеи и нагласи са много чести. Те са корени, които се промъкват в нашата личност малко по малко. Те възпрепятстват способността ни да бъдем истински щастливи.

За да победите страховете си, не забравяйте тези стратегии. Това са лесни и полезни навици:

 • Напишете всичко, което ви притеснява или ви тревожи в момента на лист хартия. Това могат да бъдат неща, хора и ситуации.
 • В друга колона напишете какво бихте искали да намерите в близко бъдеще: свобода, хармония, задоволство, спокойствие, задоволство и т.н.
 • В третата колона пишете какво трябва да направите, за да получите това, което искате.
Помислете за това и се опитайте да го използвате. Започнете да правите промени..

4. Бъдете достойни за щастие

Да се научите да сте достойни за щастие е свързано с вашето самоуважение. Независимо дали вярвате или не, понякога не мислим, че сме достойни да сме щастливи.

Ето най-често срещаните причини за това:

 • Мислейки, че нашият кораб е отплавал и има възможности, които няма да ни се предоставят повече.
 • Казвайки си, че е по-добре да „засмучат“ и да останетм в тази нещастна връзка, защото е по-добре, отколкото да бъдем сами.
 • В същото време просто може да се сблъскаме с разочарование, в което мислим, че в живота няма да се случи нищо по-добро. Това е друг начин, по който бавно попадаме в летаргия, която ни обгръща в безмилостно нещастие, което може да се превърне в депресия.

Не можем да позволим това да се случи. Трябва да се изправим пред тези разрушителни мисли. Всеки има право на втори шанс.

Всички сме достойни да сме щастливи. Просто трябва да се научим как.
Не позволявайте на никого да ви убеди в обратното. Не позволявайте на никого да ви каже, че „не можете“, „не знаете“ или „не го заслужавате“. Игнорирайте тези отровни думи. Само слушайте гласа, който наистина има значение: сърцето ви.
които искали