Съвети за закупуване на шезлонг диван

Обмисляте покупката на шезлонг диван? Ето над какво трябва да помислите.
Съвети за закупуване на шезлонг диван

Написано от Luz Marina Carpio Hernández

Последна актуализация: 26 февруари, 2023

Добавянето на нова мебел към дома не е решение, което трябва да вземете бързо. Трябва да отделите време да се огледате, докато намерите диван, чиито характеристики отговарят на стаята, в която смятате да го поставите. Разглежданият шезлонг диван е практичен, красив и адаптивен вариант за всеки тип декор.

Елегантността на тези дивани се допълва от техния комфорт. Има стотици модели, така че трябва добре да потърсите, за да намерите правилния по отношение на качество и дизайн. Какво трябва да имате предвид, преди да го изберете? Ето няколко практични съвета.

Защо да изберете шезлонг диван?

Диваните шезлонги са проектирани за функционалност без компромис с естетиката. Това е универсална мебел, предлагана в различни размери и това улеснява намирането на идеалния модел за вашата всекидневна.

Поради своята “L” форма, той е по-удобен от конвенционалните мебели. Със същото качество, той се отличава като място за почивка, тъй като можете да легнете и да подремнете или да го превърнете в легло за гости.

Възможността за сгъване предлага модули между седалката и конструкцията, полезни за съхранение на предмети.

Друго предимство е, че позволява на краката да почиват, което подобрява стойката. Лошата позиция на седене може да доведе до дискомфорт като болки в гърба.

Шезлонг.
Удобство, дизайн, адаптивност и ергономичност са причините да изберете този тип диван.

Какво трябва да имате предвид, преди да закупите шезлонг диван?

Има редица аспекти относно диваните шезлонги, които можете да вземете предвид, за да избегнете неприятни изненади след покупката си.

Шезлонг диван – размер

В идеалния случай не трябва да изглежда твърде малък в стаята и размерите не трябва да надвишават площта, предназначена за поставянето му. Въпреки че може да си мислите, че изглежда страхотно на пръв поглед, не забравяйте, че магазинът, в който го виждате, не е същият като вашия хол; най-добре е да сравните размерите, за да видите дали ще пасне и как бихте организирали пространството.

Вземете размерите и помолете продавач-консултант да ви помогне да намерите шезлонг, който отговаря на тези размери. Проверете размерите на седалките, подлакътниците, облегалката и общата дължина.

По същия начин трябва да помислите за броя на хората в къщата, тъй като това ще повлияе на капацитета на мебелите, от които се нуждаете. Обикновено шезлонгите се предлагат с минимум 2 места и модулна част.

Структура

Рамката е опората за шезлонга. Затова се уверете, че сте избрали такъв, който е доста здрав за дълъг полезен живот. Масивното дърво е препоръчителният материал. По-конкретно, борът предлага лек дизайн с почти нулев шанс за изкривяване.

Шезлонг диван – комфорт

Подложката е ключова за комфорта на един диван. Попитайте продавача за плътността на пяната в възглавниците; ако е по-малко от 25 килограма (55 фунта), тогава потърсете друг диван.

Пяната и силиконовите влакна са други елементи, често използвани от производителите за подобряване на лумбалната област. Това е допълнение към прилагането на топлоизолационна технология.

Знаете ли, че удобният диван помага за предотвратяване на проблеми в главата и гърба, в резултат на позициите, заети по време на почивка.

Дизайн

Основната атракция на тези дизайни е удълженото крило, което не е взаимозаменяема част. Поради това обърнете внимание на мястото, където ще поставите фотьойла и го поставете с ориентацията на стаята. Грешка е да купувате шезлонг с лежанка, за която няма място в хола ви.

Шезлонг диван – функционалност

Системата за плъзгане на някои шезлонги подобрява тяхната функционалност; опитайте се да изберете този тип, тъй като не е необходимо да променяте позицията на местата за сядане, дори и да са удължени. Това е благодарение на регулируемите лагери.

Краката

Изработени от метал, дърво или поцинковани, краката трябва да издържат тежестта на мебелите и ползващите ги. По същия начин те изискват състав, който може да понесе триенето на продуктите, използвани за почистване на дивана и пода. Височината също не трябва да се подценява.

Допълнителни места

Общият шезлонг включва 2 допълнителни места към шезлонга, но има и такива с до 5 допълнителни места, може би малко повече. Размерът на стаята определя колко допълнителни места могат да се поберат.

Шезлонг диван – тапицерия

Устойчивата на петна тапицерия е най-добра, ако живеете с деца или домашни любимци. Внимавайте с кожените тъкани, тъй като те са по-чувствителни към драскотини или нахапвания. Потърсете плат, който пасва на интериорния дизайн на вашия дом и е лесен за поддръжка.

Жена чисти шезлонг.
Важно е да изберете тапицерия, която е издръжлива, лесна за почистване и подхождаща на стила на стаята.

Други аспекти, които трябва да имате предвид при закупуването на диван-шезлонг

Освен качеството, дизайна и наличното пространство, има и други съображения. Едно от тях е гаранцията. Качеството е също толкова важно, колкото и привлекателността на дивана, както и колко практичен ще бъде той.

Бюджетът е следващият фактор. Дори и да искате елегантен диван, определете колко пари имате на разположение, за да инвестирате в шезлонга и направете покупка, която пасва на джоба ви.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.