Как да коригираме стойката си

Как да коригираме стойката си

Последна актуализация: 11 февруари, 2022

Много пъти лошата стойка ни вреди. Вредните пози не само изглеждат зле, но и водят до проблеми в мускулите. Или още по-лошо, проблеми с гръбначния стълб, чиито лечение отнема много време и много помощ от специалисти. Една от лошите пози е раменете и главата ви да са наведени напред. Както вероятно вече знаете, това създава много болка, която в началото е слаба, но с времето започва да се усилва и става все по-лошо с всеки изминал ден. И така – как да коригирате стойката си?

Ако искате да решите тези проблеми, от огромно значение е да правите някакви физически упражнения. Един добър пример са упражнения за укрепване на слаби мускули и разтягане (стречинг) за схванатите области.

По-долу ние ще ви информираме за упражнения, които можете да правите, за да коригирате стойката си.

Трябва да започнем от загряване на мускулите. Можете да бягате бавно за 10 минути, без да спирате. След това направете някое от препоръчаните упражнения за коригиране на стойката ви:

Коригиране на стойката – упражнение 1

упражнения за коригиране на стойката

без да се натоварвате. Не трябва да се напъвате.вдишайте

След това легнете по гръб и си повдигнете краката. Кръстът трябва да бъде плътно долепен до пода. Това упражнение има за цел да увеличи силата в корема и таза. После бавно спуснете краката си надолу към земята, колкото можете по-ниско. Когато краката ви са в най-ниската възможна точка задръжте позата за 3 секунди. След това ги повдигнете отново. Направете 10 до 15 повторения.

Останете по гръб и поставете медицинска топка между бедрата си. Стиснете толкова силно, колкото можете. Задръжте позата 5 секунди. Направете 10 до 15 повторения.

Коригиране на стойката – упражнение 2

спорт

коленете

Упражнение 3

упражнение с топка за коригиране на стойката

Следващото упражнение отново е с медицинска топка.

Упражнение 4

физическа активност

лакътя

И накрая, препоръчваме винаги да стоите и седите с изправен гръб. Важно е хълбоците и коремът ви да бъдат в естествена поза без какъвто и да е натиск. Раменете и шията ви винаги трябва да са изправени, защото когато се навеждате свиквате с една много лоша поза, която трудно се коригира. Никога не забравяйте това, когато сте седнали, особено пред компютър или каквото и да е мобилно устройство.

Може да ви заинтересува ...
Четири стречинг упражнения, които ще ви помогнат да коригирате стойката си
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Четири стречинг упражнения, които ще ви помогнат да коригирате стойката си

Ежедневието ви и стресът могат да натоварят мускулите ви и да повлияят на стойката ви. Ето защо, би било добре да правите някои стречинг упражнения...


Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.