Рецепта за вкусна нискокалорична салата за тънка талия

Ако включим тази нискокалорична салата в менюто си в комбинация с други здравословни храни и правенето на упражнения ще отслабнем и най-вече – ще се радваме на тънка талия.
Рецепта за вкусна нискокалорична салата за тънка талия
Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Прегледано и одобрено от лекар Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu.

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 15 ноември, 2022

Коремът ни често изглежда подут. Това се дължи не само на нарушено храносмилане, но и на натрупването на мазнини и задържането на течности. За щастие тази нискокалорична салата ще ви помогне да се справите с този проблем.

Много хора тренират ежедневно, за да поддържат корема си плосък и красив, но тези тренировки трябва да бъдат съчетани и с балансирано хранене.

Не трябва да отричаме, че това е един от най-добрите начини за поддържане на фигурата, но трябва да осъзнаем и че веществата, които си набавяме чрез храната също играят важна роля.

Истината е, че има храни, които спомагат подуването на стомаха, както и други, които улесняват детоксикацията и улесняват постигането на идеалното тегло.

Много от тези храни могат да бъдат съчетани в рецепти за нискокалорични салати, които спомагат отслабването и изхвърлянето на отпадните вещества от организма, водещи до подуването на стомаха.

Затова искаме да споделим с вас една рецепта за вкусна нискокалорична салата, която ще ви помогне да се радвате на тънка талия, като същевременно ще улесни борбата със задържаните течности и наднорменото тегло.

Искате ли да опитате тази вкусна нискокалорична салата?

Нискокалорична салата за тънка талия и отслабване

Нискокалорична салата за по-стегнат корем
Приготвянето на тази нискокалорична салата се превръща в един от любимите навици на хората, които се опитват да отслабнат и да се преборят с натрупаните мазнини в областта на корема.

Въпреки че тази салата не е основно ястие, тъй като е важно да се консумират и други храни, приемът й спомага по невероятен начин борбата с натрупаните мазнини, задържаните течности и токсини.

Тази рецепта съчетава нискокалорични зеленчуци, които съдържат голямо количество антиоксиданти, намаляващи вредното въздействие на свободните радикали, като същевременно поддържат процеса на детоксикация на кръвта и органите на отделителната система.

Освен това те са важен източник на витамини и минерали, необходими за ежедневното функциониране на организма.

В тази рецепта полезното действие на зеленчуците е засилено от протеините в сиренето, което повишава съдържанието на калории на салатата, за да подобри извършването на ежедневните ни дейности.

В салата има и подправки и зехтин, спомагащи метаболизма за улесняване на отслабването.

Как да си приготвите тази вкусна нискокалорична салата

Нискокалорична салата за по-лека вечеря
Салатата, която ще ви предложим може да бъде консумирана на закуска, като част от обяда ви или като лека вечеря.

Лесно ще си набавите необходимите за приготвянето й продукти от магазина или пазара. Реално повечето от тях са налични в кухнята ви.

Можете да си я приготвяте всеки път, когато ви се хапва нещо леко и не искате да преяждате, защото тази салата удължава чувството за ситост, без да сте приели много калории.

Съставки

 • 1  ½ чаши чери домати (225 гр)
 • Една краставица
 • 1 узряло авокадо
 • 2 супени лъжици нарязан червен лук (20 гр)
 • 2 супени лъжици нарязан магданоз (20 гр)
 • ¼ чаша сирене фета (37 гр)
 • 2 супени лъжици зехтин (32 гр)
 • 1 супена лъжица винен оцет (10 мл)
 • Сол и пипер на вкус

Приготвяне

 • Измийте чери доматите, нарежете ги на половинки и ги изсипете в купа.
 • Обелете краставицата, почистете я от семките и я нарежете на кубчета.
 • Отделете сърцевината на авокадото и я нарежете на парчета. Добавете я към другите съставки в купата.
 • Прибавете нарязаните лук и магданоз и ги разбъркайте добре с останалите зеленчуци.
 • Добавете и сиренето фета нарязано на кубчета и внимателно разбъркайте салатата.
 • Отделно пригответе дресинг от зехтин, винен оцет, сол и черен пипер.
 • Разбъркайте добре съставките, опитайте дресинга и след като се уверите във вкуса му, полейте с него нискокалоричната си салата.
 • Разбъркайте внимателно салатата, за да запазите целостта на зеленчуците.
 • Сервирайте салата. Да ви е сладко!

Искате да знаете повече? Прочетете и: 3 закуски, които подсилват имунната система

Още важни факти

Нискокалорична салата за здравословно хранене
Хранителните вещества в тази гурме салата ще спомогнат по невероятен начин отслабването и постигането на желаната тънка талия.

Но трябва да подчертаем, че сама по себе си тази салата не е вълшебно средство. Тя трябва да бъде съчетана с меню с контролиран прием на калории и без дразнещи стомаха храни.

Освен това е важно да повишите приема на вода и натурални сокове, които спомагат борбата с подуването.

Ако спазвате тези лесни съвети и редовно си приготвяте тази вкусна салата ще забележите, че скоро талията ви ще започне да става все по-тънка, а корема – по-плосък.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Hasler WL. Gas and bloating. Gastroenterology and Hepatology. 2006.
 • Roe LS, Meengs JS, Rolls BJ. Salad and satiety. The effect of timing of salad consumption on meal energy intake. Appetite. 2012;
 • Saz Peiro P, Ortiz Lucas M, Saz Tejero S. Cuidados en el estreñimiento. Med Natur. 2010;

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.