Рецепта с мед и джинджифил за борба с рака

Онкологични пациенти, които са я използвали, съобщават, че са подобрили състоянието си или преодолели болестта без операция или химиотерапия
Рецепта с мед и джинджифил за борба с рака

Последна актуализация: 22 ноември, 2018

Консумацията на мед и джинджифил става все по-популярна през последните години като мощно противораково средство, което може дори да е по-ефикасно от повечето традиционни лекарства, използвани за лечението на тази страшна болест.

Навсякъде по света джинджифилът е корен, който добавя особен вкус към ястията и се използва и за много лечебни процедури. Но не много хора знаят, че този вкусен корен притежава противоракови свойства, които биха могли да бъдат от ключово значение за преодоляването на това заболяване, ако не е в твърде напреднал стадий.

Защо джинджифилът е по-полезен от някои лекарства против рак?

Изследване, проведено в държавния университет на Грузия, е установило, че екстракт от джинджифил намалява размера на тумори на простатата при мишки с до 56%. Благодарение на това изследване учените са успели да наблюдават противораковите ползи на джинджифила и ролята му в намаляването на туморния размер.

Освен това, установено е, че той е богат източник на антиоксиданти, които могат да подобрят здравето по много начини. Защо понякога се казва, че джинджифилът е по-ефикасен от предлаганите на пазара лекарства за борбата срещу рака?

ако добавите и джинджифил към обичайното сутрешно смути, резултатите няма да закъснеят

Въпреки че лекарите обикновено предписват определени лекарства като “единствена възможност” за борба с тази болест, истината е, че в някои случаи те всъщност могат да влошат състоянието на пациента и да ускорят растежа на туморите, като намалят способността му да се възстанови.

Лекарствата могат да бъдат ефикасни в борбата с болест като рака, но потенциалните странични ефекти могат действително да причинят повече вреда, отколкото полза, а в някои случаи дори намаляват продължителността на живот на пациента.

С това не искаме да ви убедим, че пациентите трябва да се откажат от одобреното за тях клинично лечение на рак, но бихме желали да въведем ефикасна алтернатива, която може да се разглежда като метод за лечение на това заболяване. Джинджифилът е евтин продукт, който е лесен за приготвяне, а резултатите могат да бъдат изненадващи, стига да го консумирате редовно.

Джинджифилът няма почти никакви вредни странични ефекти върху тялото. Вместо ускоряване на растежа на злокачествените тумори, доказано е, че той всъщност инхибира растежа на раковите клетки на простатата.

Други проучвания потвърждават, че джинджифилът може в действителност да има отрицателен ефект върху растежа на раковите клетки. В действителност, същите тези проучвания показват, че този корен може да бъде полезен при 101 други заболявания.

Джинджифил и мед за борба с рака

мед и джинджифил - неочаквано добра комбинация срещу ракови болести

Тази рецепта с джинджифил и мед е станала много популярна онлайн, откакто много хора започнаха да разкриват, че им помага в борбата против рак. Онкологични пациенти, които са я използвали, съобщават, че са подобрили състоянието си или преодолели болестта без операция или химиотерапия.

Съставки:

  • 2 големи парчета корен от джинджифил
  • 450 гр. био мед

Приготовление:

  • Обелете и измийте корена от джинджифил, настържете го и смесете с меда. Съхранявайте сместа в буркан и консумирайте до 2 или 3 супени лъжици на ден.
  • Важно е използването на дървена или пластмасова лъжица.

Паста от чесън и джинджифил при борба с рак

комбинацията от чесън и джинджифил бори рака

Тази мощна рецепта от чесън и джинджифил съчетава противораковите свойства на двете съставки в ефикасно лечебно средство. От една страна, няколко проучвания показват, че чесънът има свойства, които помагат за предотвратяването и борбата с рак на стомаха и дебелото черво.

Той също така има важни предимства в борбата с други видове рак, включително на гърдата, простатата, белия дроб и рак на пикочния мехур. Джинджифилът, от друга страна, показва много положителни резултати, когато се използва за лечение на рак на дебелото черво и рак на простатата.

Тази паста, приготвена от чесън и джинджифил, е много здравословна и може да бъде ефикасен начин за лечението на рак.

Съставки:

  • 120 гр. чесън
  • 120 гр. джинджифил
  • 1 супена лъжица зехтин (15 мл.)

Приготовление

  • Смесете всички съставки заедно в купа. След това ги пасирайте в блендер, докато се смесят добре и получите гладка паста.
  • Може да я използвате като сос за храната или да я консумирате директно (1 или 2 супени лъжици на ден).

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.