Как да отслабваме с джинджифилов чай (и кога да го избягваме)

Започнете да пиете по 2 чаши чай на ден следобед и вечер в продължение на 15 дни, след това направете едноседмична почивка
Как да отслабваме с джинджифилов чай (и кога да го избягваме)
José Gerardo Rosciano Paganelli

Написано и проверено от лекар José Gerardo Rosciano Paganelli.

Последна актуализация: 09 март, 2019

Джинджифилов чай – опитвали ли сте го? Джинджифилът представлява корен с доказани полезни свойства за човешкото здраве. Една от ползите му се изразява в това, че подпомага процеса на отслабване по естествен и здравословен начин. Чаят от джинджифил е приятен, специфичен на вкус и е ваш верен съюзник в борбата с подкожните мазнини. Освен това той облекчава болката и сред най-мощните противовъзпалителни натурални средства в природата.

В днешната ни статия ще ви обясним как най-оптимално да използвате джинджифилов чай, за да отслабвате. Важно е да имате предвид и случаите, в които не е препоръчително да посягате към джинджифила. Готови ли сте да си водите бележки?

Защо пиенето на джинджифилов чай води до отслабване?

джинджифилов чай за отслабване

Дали в последно време забелязвате как бавно, но постепенно започвате да качвате килограми? Коремът ви е понаедрял, краката също? Ако сложите някоя дреха, вече ви се струва тясна? Време е да вземете нещата в свои ръце и да направите нещо по въпроса! Първо и най-вече искаме да ви предупредим, че не възнамеряваме в никакъв случай да ви караме да ограничите хранителното си меню до само и изключително консумиране на джинджифилов чай.

Джинджифиловият чай е предназначен за прием като добавка към добре подбрана и балансирана диета за отслабване. Това означава, че джинджифилът ще заеме важна роля в процеса на отслабване, само ако съумеете да редуцирате приема на мазнини на дневна база. Съветваме ви да заложите на вкусни салати, задушени зеленчуци и да не забравите да приемате ежедневно оптимално количество протеини, фибри и изобилие от вода.

Ако добавите към всичко описано дотук и тренировки, както и джинджифилов чай след всяко хранене, ще постигнете желаното тегло само за 5 седмици. Да, отслабването изисква полагане на усилия, но без съмнение те си заслужават.

А сега да разбереме защо джинджифиловият чай стимулира процеса на отслабване:

 1. Подпомага по-доброто храносмилане

Една от най-големите ползи от консумацията на джинджифил е, че стимулира храносмилателния процес. Знаете ли защо? Тъй като предразполага към възстановяване на нормалното функциониране на стомаха и движенията на тънките и дебелото черво. Това означава, че храната се смила по-добре и по-лесно и тялото получава оптимално количество хранителни вещества. В същото време излишните вещества се извеждат своевременно от организма.

 1. Оказва термогенен ефект, ускорявайки метаболизма

Знаете ли какво имаме предвид, като казваме, че една храна притежава термогенни свойства? Това означава, че тя повишава температурата на тялото, стимулирайки забързването на метаболизма и процеса на изгаряне на мазнините.

Джинджифилът е едно от най-ефективните растения, познати на човечеството, което по естествен път се справя с излишните килограми. То притежава термогенни свойства.

 1. Кара ни да се чувстваме сити

Без съмнение това ви се е случвано: приключвате с обяда, връщате се на работното място и след само няколко минути усещате, че стомахът ви призовава за още храна. Вие все още сте гладни! Това случва всеки път, когато направите грешката да изядете набързо, каквото ви попадне: солени бисквити, някакъв сладкиш и т.н.

Джинджифилът е известен със свойството си да потиска апетита. Това го прави отличен избор на напитка след всяко хранене, тъй като възпира от желанието да похапнете още. Когато чувствате стомаха си пълен, вие не можете да се изкушите да изядете нещо в повече. Освен това е по-нисък рискът да се нахвърлите върху някоя нездравословна следобедна закуска, защото нямате търпение да изчакате до вечерята.

Джинджифилът по естествен път елиминира страстта ни към консумацията на лакомства между основните хранения. Струва си да опитате още днес, нали?

 1. Представлява мощен антиоксидант

Джинджифиловият чай е богат на антиоксиданти, а това означава, че стимулира извеждането на вредните за човешкия организъм токсини. Последните са сред основните причини за развитието на възпаления и редица заболявания. Органите функционират по-добре, когато мазнините се топят по-бързо и лесно. Джинджифилов чай – един добър начин да подобрите здравословното си състояние като цяло!

Как да приготвите джинджифилов чай?

Как да приготвите джинджифилов чай

Съставки:

 • 1 чаша вода (200 мл.)
 • 30 грама джинджифил (нарежете корена на парчета с дебелина около пръст)
 • Сок от 1/2 лимон
 • 1 супена лъжица мед (20 гр.)

Начин на приготовление:

 • Приготвянето на чая е лесно. Първо, подгрейте водата в чайник или подходящ съд, направен от мед или глина. Обикновено чайниците се произвеждат от алуминий или друг метал, който притежава свойството да не задържа лечебните свойства на някои растения, затова, по възможност, снабдете се с чайник от глина или мед.
 • Кипнете водата, добавете джинджифила и го оставете да поври 20 минути. Щом сте готови, изключете котлона и оставете отварата да престои още 10 минути. Налейте чая в любимата си чаша, добавете сока от 1/2 лимон, сложете супена лъжица мед и разбъркайте добре. Прекрасен вкус, нали?

Кога да консумирате джинджифилов чай?

 • Опитайте да започнете да пиете по 2 чаши чай на ден следобед и вечер в продължение на 15 дни. Направете 1 седмица почивка и след нея продължете да консумирате джинджифилов чай всеки ден. Запомнете, че без балансирана диета чаят е безсилен да ви помогне да отслабнете.

Кога да избягвате консумацията на джинджифилов чай?

Кога да избягвате джинджифилов чай
 • Не е добра идея да пиете чай от джинджифил, когато приемате лекарства за диабет или за високо кръвно налягане. Този тип медикаменти не бива да бъдат комбинирани с прием на джинджифил.
 • Ако сте бременни или пък кърмите, препоръчително е да избягвате консумацията на джинджифил.

Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Maharlouei N, Tabrizi R, Lankarani KB, Rezaianzadeh A, Akbari M, Kolahdooz F, Rahimi M, Keneshlou F, Asemi Z. 2018. The effects of ginger intake on weight loss and metabolic profiles among overweight and obese subjects: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/clipboard
 • Adei S., Prakash J., Chemical composition and antioxidant properties of ginger root. Journal of Medicinal Plants Research, 2010.
 • Mansour MS., Ni YM., Roberts AL., Kelleman M., et al., Ginger consumption enhances the thermic effect of food and promotes feelings of satiety without affecting metabolic and hormonal parameters in overweight men: a pilot study. Metabolism, 2012. 61 (10): 1347-1352.
 • Masuda Y., Kikuzaki H., Hisamoto M., Nakatani N., Antioxidant properties of gingerol related compounds from ginger. Biofactors, 2004.21 (1-4): 293-6.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.