Прочистете артериите си и намалете холестерола с чесън и лимон
Ако тялото ви има нужда от прочистване- използвайте чесън и лимон. Те действат профилактично, като предпазват от определени болести. Все пак се консултира й те с лекар, преди да започнете лечение с т ях ( особено ако приемате лекарства ) .
След определена възраст възникават сърдечносъдови проблеми, изискващи търсяне на лекарска помощ. За предотвратяването и задълбочаването им се използват и натурални продукти – естествен и евтин начин, без странични ефекти.
Възползвайте се от метод а на лечение с лимон и чесън , който предлагаме в настоящата статия.
Предимства на този лек с чесън и лимон
Ако решите да опитате лечението с тези два продукта, прочетете за предимствата му:
- Елиминира мастните натрупвания в организма.
- Помага за намаляване на лошия холестерол (LDL) и повишава добрия холестерол (HDL).
- Намалява броя на триглицериди в кръвта.
- Помага за предотвратяване на образуването на съсиреци.
- Понижава кръвното налягане.
- Подобрява функционирането на черния дроб и способността му да се очисти.
- Подобрява бъбречните функции и спомага за намаляване на количеството на течностите, които задържате.
- Подобрява кръвообращението.
- Укрепва имунната система и естествените защитни сили на организма.
- Предотвратява образуването на тумори.
Кой трябва да опита това?
просто профилактика, веднъж годишно. Може да е особено полезно, ако страдате от някое от следните заболявания:
- Наднормено тегло
- Исхемия
- Синузит
- Белодробни заболявания
- Главоболие
- Церебрална тромбоза
- Артрит
- Артроза
- Ревматизъм
- Гастрит
- Хемороиди
- Зрителни нарушения
- Проблеми на слуха
- Атеросклероза
- Анемия
Какво ми е необходимо?
- Ако искате да изпробвате този метод на лечение с чесън и лимон, ето следните съставки:
- 4 лимона
- 4 скилидки чесън
3 литра вряла вода
Кората на лимона е по-полезна, отколкото плода вътре (при условие, че не съдържа вредни субстанции или пестициди).
Как да се приготви?
- Обелете чесъна и нарежете всяка скилидка на две.
- Старателно измийте лимоните и ги нарежете на малки парченца, без да ги белите.
- Смесете тези съставки с топла преварена вода.
- Разделете сместа в три отделни стъклени съда и ги напълнете с останалата топла вода.
- Запечатайте ги и ги съхранявайте в хладилник в продължение на 3 дни.
- Пецедете и приберете течността обратно в хладилника.
Как трябва да се пие?
- През първите няколко дни трябва просто да приемате 1 супена лъжица, половин час преди всяко хранене.
- Ако нямате никакви странични ефекти, увелете дозата на две супени лъжици (половин час преди всяко хранене).
- Продължете да увеличавате количеството, докато стигнете 50 мл. по 3 пъти на ден (приемайте повече от 150 мл. дневно).
Л ечение то продълж ава четиридесет дни, веднъж годишно.
Всяко лечение, природно или не, трябва да се прилага под лекарско наблюдение. Това е особено важно, ако имате здравословни проблеми или приемате лекарства.
Възможно е при прилагането на този прочистващ лек, първите няколко дни да отделяте слуз, да се появи главоболие и т.н. Това е съвсем нормално, тъй като тялото започва да работи по премахването на токсините.
Други форми на прием
Консумирайте лимон, пийте сока му по най-различни начини през целия ден, за да се възползвате от неговите прочистващи и други функции: неутрализиращо то и слабително то свойство, или като допълнение към други храни.
Чесънът е в основата на известен тибетски лек (подобен на описания вече), но за него се използва алкохол вместо лимон, и може да се използва само веднъж на всеки 5 години. Дозировката е строга и много прилича на описаната по-горе.
Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.
- Ajamzibad, H., Baloochi Beydokhti, T., Mohtasham, F., & Reza Nematollahi, M. (2021). Effects of boiled garlic and Shirazi lemon on blood lipids in hyperlipidemic patients: A quasi-experimental study. Journal of Herbal Medicine, 28, 100439. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2210803321000191
- Aslani, N., Entezari, M. H., Askari, G., Maghsoudi, Z., & Maracy, M. R. (2016). Effect of Garlic and Lemon Juice Mixture on Lipid Profile and Some Cardiovascular Risk Factors in People 30-60 Years Old with Moderate Hyperlipidaemia: A Randomized Clinical Trial. International Journal of Preventive Medicine, 7, 95. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4977979/
- El-Saber Batiha, G., Magdy Beshbishy, A., G Wasef, L., Elewa, Y. H. A., A Al-Sagan, A., Abd El-Hack, M. E., Taha, A. E., M Abd-Elhakim, Y., & Prasad Devkota, H. (2020). Chemical Constituents and Pharmacological Activities of Garlic (Allium sativum L.): A Review. Nutrients, 12(3), 872. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7146530/
- Fundación Española del Corazón. (s.f.). El ajo: más allá de su sabor. Blog Impulso Vital. Consultado el 3 de enero de 2024. https://fundaciondelcorazon.com/blog-impulso-vital/2399-el-ajo-mas-alla-de-su-sabor.html
- Fundación Española del Corazón. (2023). Qué es el colesterol y por qué hay que controlar sus niveles. Blog Impulso Vital. https://fundaciondelcorazon.com/blog-impulso-vital/3966-que-es-el-colesterol-y-por-que-hay-que-controlar-sus-niveles.html
- Fu, Z., Lv, J., Gao, X., Zheng, H., Shi, S., Xu, X., Zhang, B., Wu, H., & Song, Q. (2023). Effects of garlic supplementation on components of metabolic syndrome: a systematic review, meta-analysis, and meta-regression of randomized controlled trials. BMC Complementary Medicine and Therapies, 23(1), 260. https://bmccomplementmedtherapies.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12906-023-04038-0
- Institute for Quality and Efficiency in Health Care. (2017). High cholesterol: Lowering cholesterol without tablets. InformedHealth.org. Consultado el 12 de enero de 2024 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK279316/
- Klimek-Szczykutowicz, M., Szopa, A., & Ekiert, H. (2020). Citrus limon (Lemon) Phenomenon—A Review of the Chemistry, Pharmacological Properties, Applications in the Modern Pharmaceutical, Food, and Cosmetics Industries, and Biotechnological Studies. Plants, 9(1), 119. https://www.mdpi.com/2223-7747/9/1/119
- Organización Mundial de la Salud. (2023). Hipertensión. OMS. Consultado el 12 de enero de 2024. https://www.who.int/es/news-room/fact-sheets/detail/hypertension
- Organización Mundial de la Salud. (2020). Las 10 principales causas de defunción. OMS. Consultado el 12 de enero de 2024. https://www.who.int/es/news-room/fact-sheets/detail/the-top-10-causes-of-death