Природни лечения за артрит

· 31.10.2015
На помощ се включват масло от касис, семена от коноп и каперси

В днешно време артритът се проявява все по-често и при мъжете, и при жените, като резултат от прекомерното износване на ставите, травми или инфекции. В тази статия ще ви разкрием няколко природни лечения на артрит, на които обезателно да обърнете внимание.

Артритът може да бъде ужасно неприятен и болезнен – това знаят най-добре хората, страдащи от това заболяване. Добра алтернатива на ставните инжекции и хапчетата е използването на някое от тези природни лечения, които, освен че са ефикасни, са много лесни и евтини.

Лечебни средства за облекчаване на артрит

Както казахме по-горе, за да облекчат болката, причинена от артрит, болните могат да предпочетат естествени, природни лечения пред средствата на традиционната медицина. По-долу ще ви посочим някои домашни лечения на артрит.

Джинджифил

djindjifil

Джинджифилът е едно от най-добрите естествени противовъзпалителни и обезболяващи средства. Консумацията на джинджифил значително намалява възпалението и облекчава болката, причинена от артрит, особено от ревматоиден артрит.

Как да го използваме?

Яжте няколко супени лъжици (около 15 гр.) джинджифил на прах два пъти дневно или както ви е предписал наблюдаващият лекар.

Липов цвят

Липовият цвят има диуретични свойства, което означава, че може значително да увеличи изпотяването, но … как помага това? Прекомерното изпотяване може да помогне за премахване на токсините в организма, което, от своя страна, отпуска ставите и намалява дискомфорта от артрит.

Как да го използваме?

Препоръчва се консумацията на чай, приготвен с половин чаена лъжичка сух липов цвят в чаша вода. Пийте няколко чаши на ден в продължение на няколко седмици.

Каперси

Каперсите са друго диуретично растение, което спомага за здравето на ставите.

Как да ги ползваме?

Чудесна идея е да добавите каперси към салати, а съществуват и различни диети с каперси, които помагат за отпускане на ставите и при болки в коленете.

Семена от коноп

Конопените семена са идеални за болки в ставите благодарение на тяхното съдържание на етерични масла като Омега-3 и Омега-6.

Как да ги ползваме?

Можете да добавяте семена от коноп към всякаква храна.

Масло от касис

Маслото от касис има противовъзпалителни свойства, които помагат за облекчаване на ставните проблеми. То е изключително ефикасно срещу заболявания като ревматоиден артрит.

Как да го ползваме?

Обичайната препоръчителна доза е 500 мг. на ден.

Масло от вечерна иглика

3-cvete

Маслото от вечерна иглика е добавка, чиято редовна употреба няма да накара артрита да изчезне, но ще доведе до намаляване на болката в областите около ставите и до по-голяма гъвкавост.

Как да го използваме?

Добавете две до три дози масло от вечерна иглика към храната, като общата дневна дажба е около 350 мг.

Пелин

Пелинът е друго растение, което притежава противовъзпалителни свойства благодарение на съдържанието на аскорбинова, хлорна и салицилова киселина.

Как да го използваме?

Пригответе чай с половин чаена лъжичка от сухото растение в една чаша вода и оставете да кисне в продължение на 10 до 15 минути. Добавете малко подсладител и пийте 3 чаши на ден.

Компреси с дафинов лист

Направете силен чай с дафинови листа, намокрете кърпа с течността и я поставете върху болезнените места за около 15 минути.

Ябълков оцет

iabalkov-ozet

Ябълковият оцет е силно препоръчителе при артрит благодарение на противовъзпалителния ефект, който оказва върху ставите.

Как да го използваме?

Смесете две супени лъжици ябълков оцет в чаша топла вода и го подсладете с една чаена лъжичка мед.

Важно е да знаете, че…

…повечето от растенията, чайовете и храните, изброени по-горе, помагат за укрепване на имунната система по здравословен начин, а с по-силна имунна система тялото ни по-лесно може да се освободи от всякакви токсини, натрупвани в ставите. Тези токсини причиняват артрита и неговите болезнени симптоми.

Ефективни занимания при артрит

В допълнение към тези здравословни, природни лечения за артрит, добра идея е да отделите малко време за дейности като:

Плуване

Много лекари препоръчват плуването за развлечение и като начин за отпускане; то се счита за подходящо, защото е физическа активност с ниска степен на натоварване, която не е тежко за ставите.

Терапии за ума и тялото

Проучванията показват, че е добра идея да балансирате ума и тяло чрез релаксиращи терапии, които ще ви освободят от стреса и паралелно ще облекчат болките в ставите.