Домашна маска против бръчки с ябълка, грозде и алое вера

Търсите ли маска за лице, която да ви помогне да премахнете бръчките и която да е натурална, достъпна и лесна за приготвяне? Не търсете повече, а изпробвайте нашето предложение!
Домашна маска против бръчки с ябълка, грозде и алое вера

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 26 август, 2022

Как да си приготвите домашна маска против бръчки?

Редовното излагане на слънце, замърсителите от околната среда и вредните навици са фактори, които могат значително да ускорят появата на преждевременно стареене.

С течение на времето кожата губи своя блясък. Все по-често обаче жените започват да забелязват фини линии и малки бръчки по лицето си още в ранна възраст.

Проблемът е, че много от тези жени не знаят как да реагират в такава ситуация и пренебрегват някои основни козметични варианти за предотвратяване на по-нататъшното развитие на проблема.

Независимо че козметичната индустрия предлага огромно разнообразие от продукти за подмладяване и защита на кожата, не всеки може да си позволи да си ги закупи.

За щастие, има 100% натурални алтернативи, които не струват много. Те водят до отлични резултати, без да ви подлагат на никакви нежелани странични ефекти.

Сред вариантите, които имате, е и тази интересна маска за лице. Тя се приготвя с ябълка, грозде и алое вера, чиито свойства се съчетават, за да подхранят кожата ви в дълбочина и да редуцират всички несъвършенства.

Домашна маска с ябълка, грозде и алое вера

Домашно приготвените маски за лице са се превърнали в едни от най-добрите средства за защита, подхранване и ревитализиране на кожата.

Приготвени с органични съставки и без никакви агресивни химикали, тези продукти са здравословни и достъпни алтернативи за предотвратяване появата на бръчки.

В днешната статия искаме да ви предложим тази рецепта, направена с хидратиращи и богати на хранителни вещества съставки, които ще намалят фините бръчици, старческите петна и другите видими дефекти.

Ползите от ябълките

домашна маска със зелени ябълки

Ябълките са плодове, отличаващи се с високото си съдържание на фитохимикали и вода, които са две основни съставки що се отнася до грижата и подмладяването на кожата.

Локалното им приложение намалява наличието на мъртви клетки. Създава защитна бариера срещу отрицателните въздействия на свободните радикали.

Освен това ябълките имат хидратиращи свойства и са подходящи за всякакъв тип кожа.

Ползите от гроздето

Съдържащите се в гроздето витамин С и антиоксиданти изиграват важна роля в предпазването на кожата ви от вредните въздействия на свободните радикали.

Гроздето включва в състава си ресвератрол, витамин Е и минерали, които стимулират клетъчната активност, намалявайки ефектите от преждевременното стареене.

Ползите от алое верата

домашна маска с алое вера

Гелът, който се намира във вътрешността на листата на алое верата, е едно от най-добрите натурални средства за грижа за кожата.

Алоето има високо съдържание на вода, антиоксиданти и други есенциални хранителни вещества. Те подпомагат възстановяването на клетките и подмладяването на кожата.

Препоръчва се за лечение на изгаряния, акне и други кожни състояния, които могат да ускорят процесите на стареене.

Също така алое верата действа като отличен натурален овлажнител, помагайки ви да регулирате pH на кожата си и да се справите с прекомерната сухота.

Как да приготвите тази домашна маска с ябълка, грозде и алое вера

домашна маска с ябълка

Приготвянето на тази домашна маска е изключително лесно и не отнема много време.

Важно е обаче да запомните, че всички съставки трябва да бъдат 100% органични, тъй като в противен случай може да не получите същите количества хранителни вещества.

Освен това не бива да забравяте, че ефектите няма да се забележат веднага – изисква се редовно прилагане на този продукт за постигането на най-добрите възможни резултати.

Съставки

 • 1 зелена ябълка
 • 3/4 чаша грозде (100 г)
 • 1/2 чаша алое вера (100 г)

Начин на приготвяне

 • Нарежете ябълката на няколко парчета, махнете семките, след което сложете парченцата в блендер. Пасирайте заедно с обелката до получаване на гладко пюре.
 • Измийте гроздето и го нарежете на по-дребни парчета.
 • Сложете ги в блендер заедно с гела от алое верата.
 • Пасирайте, докато получите гъста и хомогенна смес.
 • След това изсипете сместа в стъклен буркан и съхранявайте в хладилник.

Начин на прилагане

 • Вечерта, след като махнете грима си, нанесете тънък слой от тази маска по цялото си лице, шията и гърдите си.
 • Покрийте желаните зони и оставете маската да подейства в продължение на 20 до 30 минути.
 • След това, изплакнете с топла вода и подсушете кожата си с мека кърпа.
 • Съхранявайте остатъка от продукта в хладилник до три дни след приготвянето му.
 • Правете процедурата най-малко три пъти седмично.

Не забравяйте, че макар и тези съставки да не причиняват по принцип странични реакции, най-добре е първо да направите малък тест върху част от лицето или шията си.

По този начин ще бъдете напълно сигурни, че всички съставки са подходящи за вашия тип кожа.

Готови ли сте да я изпробвате?


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Portugal-Cohen, Meital & Ish-Shalom, Eliran & Mallon, Ruben & Corral, Patricia & Michoux, Franck & Ma’or, Ze’evi. (2018). Apple of Sodom ( Calatropis procera ) Callus Extract, a Novel Skincare Active and Its Biological Activity in Skin Models When Combined with Dead Sea Water. Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications. 08. 73-91. 10.4236/jcdsa.2018.82010.
 • Hendrawati, Tri & A Nugrahani, R & Utomo, Setyawan & Ramadhan, Anwar. (2018). Formulation process making of Aloe vera mask with variable percentage of Aloe vera gel extract. IOP Conference Series: Materials Science and Engineering. 403. 012013. 10.1088/1757-899X/403/1/012013.
 • Surjushe, Amar et al. “Aloe vera: a short review” Indian journal of dermatologyvol. 53,4 (2008): 163-6.
 • En-Qin Xia, Gui-Fang Deng, Ya-Jun Guo y Hua-Bin Li. (2010). Biological activities of polyphenols from grapes. International journal of Molecular Sciences. 11, 622-646. [Online] Avaiable at: http://images.biomedsearch.com/20386657/ijms-11-00622.pdf?AWSAccessKeyId=AKIAIBOKHYOLP4MBMRGQ&Expires=1547337600&Signature=aOs%2FzyX5mq40evj8%2FU%2BSFh56CWY%3D

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.