Избягвайте тези 7 храни и ще премахнете целулита

Прекомерната консумация на газирани напитки е една от възможните причини за поява на целулит. Тези напитки причиняват възпаление, свързано с определени заболявания, и затрудняват премахването на целулита.

Последна актуализация: 01 Февруари, 2019

Искате ли да научите кои храни трябва да избягвате, за да премахнете целулита? Целулитът представлява изменение на съединителната тъкан в тялото. Това се дължи на натрупване на течности и мазнини, водещо до образуване на малки вдлъбнатини по кожата.

Обикновено се появява по краката и задните части, макар че може да се формира и в областта на корема и по горните части на тялото.

Образуването му се свързва с наднорменото тегло, но има общо и с хормоналните дисбаланси, проблемите с лимфната система и натрупването на токсини.

Целулитът не се смята за сериозен здравословен проблем. Въпреки това повечето хора искат да се отърват от него, тъй като го считат за непривлекателен.

Това, което не се знае от всички, е че някои определени храни пречат да премахнете целулита. Това се дължи на високото им съдържание на мазнини и въглехидрати.

В тази статия ще ви представим 7 храни, чиято консумация трябва да ограничите отсега нататък.

1. Рафинирано брашно

Рафинираното брашно, намиращо се в много от храните, които консумираме ежедневно, е най-големият враг на кожата и теглото ви.

Простите въглехидрати в него са трудни за усвояване. Като се има предвид, че се натрупват в организма, те причиняват образуването на мастни депа.

Важно е да намалите възможно най-много консумацията на:

 • Рафинирано пшенично брашно
 • Крекери
 • Бисквити
 • Хляб
 • Паста
 • Ориз

Прочетете също: Опитвате се да отслабнете? Обърнете внимание на тези трикове, за да успеете

2. Сосове

Готовите сосове от магазина изглеждат като добър вариант за придаване на вкус на ястията ви.

Въпреки това те далеч не са здравословни и са източник на калории и наситени мазнини, които вредят на функциите на метаболизма.

Редовната консумация на сосове води до задържане на течности и проблеми с лимфната система. Това се превръща в огромна пречка за намаляването на целулита.

Опитайте се да избягвате следните готови продукти:

 • Майонеза
 • Доматен сос
 • Горчица
 • Соев сос
 • Черен сос (известен също като салца негра)

3. Преработени меса

Много хора продължават да предпочитат преработените меса като опция за бързо хранене. Те го правят въпреки дългогодишните съвети на специалистите, че тези продукти са всъщност много вредни.

Проблемът е, че те съдържат огромни количества мазнини, сол и други вредни химикали. Тяхното усвояване влошава проблема със затлъстяването и целулита.

Ако искате да сведете до минимум проблема с целулита, премахнете от менюто си следните храни:

 • Наденици
 • Шунка
 • Кренвирши
 • Салами
 • Бекон
 • Тлъсти меса

4. Избягвайте солта, за да премахнете целулита.

Прекомерната консумация на сол е един от факторите, повишаващи риска от хипертония, задържане на течности и ставни заболявания.

Прекаленото количество натрий създава дисбаланс на възпалителните процеси в организма. Вследствие на това се увеличава наличието на целулит.

Съществено е да се има предвид, че много от преработените храни съдържат сол, освен самата традиционна трапезна сол.

Затова намаляването на приема на сол трябва да започне с проверка на етикетите на продуктите и избирането на най-здравословните подправки.

5. Млечни продукти

Млечните продукти, които съдържат наситени мазнини, са изключително вредни за хората, опитващи се да намалят портокаловата кожа.

Тези субстанции се натрупват в тъканите. Няколко дни след това те увеличават наличието на вдлъбнатини по кожата.

Млечните продукти водят до възпалителни реакции при някои хора. Освен че влошават проблема, те причиняват и други заболявания.

Прочетете още: Петте най-добри растителни млека

6. Захарни изделия

Захарните изделия са вкусни и водят до пристрастяване. Независимо от това, за да имате гладка кожа без целулит, най-добре би било да намалите консумацията на всички продукти, съдържащи захар.

Захарта и сладкишите увеличават тенденцията към натрупване на мазнини в тялото. С течение на времето състоянието на засегнатите зони може да се влоши.

Най-тревожното от всичко е, че много от тези продукти се консумират редовно. Това затруднява отказването от тях.

Въпреки това, ако обръщаме внимание на етикетите и избягваме добавените съставки в рецептите си, може значително да намалим приема им.

Освен това може да заместим захарта със здравословни органични подсладители като стевия или кокосова захар.

7. Газирани напитки

Вкусът на газираните напитки води до пристрастяване и рекламите им ни карат да вярваме, че те са най-добрата опция за утоляване на жаждата.

Повечето хора обаче не знаят, че тези напитки са пълни със захар, калории и добавени съставки, които увеличават целулита.

Освен това прекомерната им консумация повишава риска от възпаления и други заболявания.

За да премахнете целулита е необходимо да ограничите консумацията на всички храни и напитки, които ви представихме в тази статия.

Макар че няма да ви навреди да ядете от тях от време на време, най-добре би било да ги заместите с по-здравословни варианти и с храни с ниско съдържание на калории.

Може да ви заинтересува ...
Mejor con SaludLeerlo en Mejor con Salud
Защо не успявате да се справите с целулита

Ако сте опитвали да се справите с целулита без успех, може би забравяте нещо важно, на което не сте обръщали внимание досега.