Преборете се с бръчките с този домашен крем против стареене

Нужни са ви зехтин, кокосово масло, пчелен восък и витамин Е
Преборете се с бръчките с този домашен крем против стареене

Написано от Katherine Flórez

Последна актуализация: 26 август, 2022

Когато стигнете определена възраст кожата започва да има проблеми с регенерацията си, което означава, че увреждането в резултат на излагането на токсини от околната среда и други фактори стават по-трудни за лечение. Затова е нужно използването на крем против стареене.

След около 30 годишна възраст настъпва намаление в нивата на колаген и еластин, 2 вещества, които поддържат кожата стегната и млада.

Това, заедно със стреса, който кожата преминава всеки ден, може да ви накара да изглеждате по-стари преждевременно.

Докато клетките на кожата действат непрекъснато, за да възстановят уврежданията, те могат да се претоварят и целият процес започва да се забавя.

За щастие на всички, съществуват много кремове и други козметични продукти, които могат да помогнат за преодоляване на това увреждане и да удължат времето, в което лицето ви има младежки вид.

Сред тях има и натурален крем, чиито хранителни свойства ще коригират несъвършенства и стимулират подмладяването.

В днешната статия искаме да ви разкажем за този домашен крем против стареене и как може да го приготвите само с няколко прости стъпки.

Готови ли сте да разберете как?

Домашен крем против стареене с натурални съставки

Чрез комбиниране на тези естествени съставки ще получите домашен крем против стареене, който ще подхранва кожата и предотврати образуването на бръчки.

Най-голямото предимство е, че не съдържа агресивни химически продукти, така че не е нужно да се притеснявате за алергични реакции или други неблагоприятни странични ефекти.

Най-хубавото е, че не е нужно да харчите много пари за скъпи козметични продукти с минимален резултат.

Така, че няма да се съмнявате в неговите невероятни свойства. Нека да видим отблизо най-важните съставки в по-големи подробности.

Ползите от зехтина

ползите от зехтина

Известен със своите хранителни и лечебни свойства, зехтинът е органичен продукт, който има много ползи за кожата.

Той съдържа омега-3 мастни киселини и мощни антиоксиданти, които помагат да запазите естествената влага на кожата, като същевременно стимулира регенерацията.

Може да се използва като алтернатива на много търговски кремове, защото осигурява дълбоко овлажняване и стимулира естествените лечебни процеси.

Ползите от кокосовото масло

Тази съставка е известна със своите антимикробни и противовъзпалителни свойства, които изчистват нечистотиите, докато премахва всякакви дефекти.

Средноверижните мастни киселини в кокосовото масло помагат за регулиране на естественото рН на кожата, за да избегнете излишното производство на мазнини и предотвратите инфекции.

То също така съдържа вещество, известно като лауринова киселина и е показало, че предпазва кожата, като добавя мекота и младежки блясък.

Лесното усвояване на кокосовото масло омекотява различните слоеве на дермата, като почиства кожата и я предпазва от агресивните фактори на околната среда.

Ползите от пчелния восък

ползите от пчелния восък

Пчелният восък е натурален продукт, който е известен с високото  съдържание на ензими и антибактериални съединения.

В грижа за кожата може да се използва като естествен омекотител, който също регенерира увредените клетки.

Това е естествен овлажнител, който се бори с алергени, почиства и предпазва кожата от всички видове.

Ползите от лавандуловото масло

Известен със своите ароматни и релаксиращи свойства, етеричното масло от лавандула е друго страхотно средство за красота благодарение на своите антисептични и регенеративни свойства.

Може да го използвате за предотвратяване на инфекции на кожата, както и други заболявания като акне, екзема или дерматит.

То регенерира кожата, която е била увредена от изгаряния и може да попречи на ранните признаци на стареене.

Ползите от витамин Е

ползите от витамин е

Последната съставка в този домашен крем против стареене е витамин Е, който е ключов фактор, когато става въпрос за предотвратяване на бръчки.

Естествен антиоксидант, витамин Е може да забави уврежданията, свързани със свободните радикали и вредните ултравиолетови лъчи.

Той предотвратява влошаване на кожната тъкан и помага за лекуване на всякакви порязвания, като предотвратява образуването на белези.

Как да приготвите този домашен крем против стареене?

как да приготвите този домашен крем против стареене

Сега, като знаете кои са компонентите и свързаните с тях подхранващи вещества, нека видим заедно приготовлението на крема стъпка по стъпка.

Не забравяйте винаги да купувате напълно органични продукти, за да гарантирате, че получавате тяхната пълна хранителна стойност и ползи.

Съставки

 • 2 супени лъжици зехтин (32 гр.)
 • 2 супени лъжици кокосово масло (30 гр.)
 • 2 супени лъжици пчелен восък (30 гр.)
 • 1/2 чаена лъжичка масло от лавандула (3 гр.)
 • 2 капсули витамин Е

Приготовление

 • Поставете кокосовото масло и пчелния восък на водна баня и ги загрейте.
 • Разбъркайте с лъжица, докато и двете съставки се смесят добре, докато се затоплят.
 • Когато станат хомогенна течност, добавете зехтин и лавандулово масло.
 • Отстранете от огъня и добавете гела от капсулите витамин Е.
 • След като сместа се охлади до крем, излейте я в стъклен буркан с капак за съхранение.
 • Дръжте го на хладно и тъмно място. Може да го съхранявате до 2 месеца.

Начин на прилагане

 • Нанесете количество от крема, което ви е нужно върху лицето, шията и гърдите.
 • Препоръчваме да го използвате всяка вечер преди заспиване.
 • Няма нужда да го изплаквате.

Опитвали ли сте вече подобен крем? Опитайте да го приготвите у дома и ще видите, че не е нужно да харчите цяло състояние, за да запазите естествената красота на кожата.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Tzu-Kai Lin, Lily Zhong, Juan Luis Santiago. Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils. (2017). ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5796020/
 • Nachbar F, Korting HC. The role of vitamin E in normal and damaged skin. (1995). ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7633944
 • Ganceviciene R, Liakou AI, Theodoridis A, Makrantonaki E, Zouboulis CC. Skin anti-aging strategies. Dermato-Endocrinology. 2012.
 • Yang D, Pornpattananangkul D, Nakatsuji T, Chan M, Carson D, Huang CM, et al. The antimicrobial activity of liposomal lauric acids against Propionibacterium acnes. Biomaterials. 2009;
 • Cardia GFE, Silva-Filho SE, Silva EL, Uchida NS, Cavalcante HAO, Cassarotti LL, et al. Effect of Lavender (Lavandula angustifolia) Essential Oil on Acute Inflammatory Response . Evidence-Based Complement Altern Med. 2018;
 • Kurek‐Górecka A, Górecki M, Rzepecka‐Stojko A, Balwierz R, Stojko J. Bee products in dermatology and skin care. Molecules. 2020.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.