
Семената от киноа са добре познати в Южна Америка и Перу, защото растението произлиза именно от там. Те са много полезни и идеално се съчетават с други храни. Ето защо има и толкова много рецепти с киноа, за които трябва…
Не всички от тях са подходящи - не замразявайте лайка, вместо това изберете розмарин или копър!
Наличието на пресни билки в кухнята винаги е добра идея. Освен техните медицински свойства, те несъмнено добавят вкус към ежедневните ястия.
Главният проблем, който имаме с пресните билки, е това как да ги запазим свежи.
Пресните билки се развалят скоро след като сме си ги набавили, освен ако нямаме градина, пълна с мащерка, мента, босилек или розмарин.
Не ги изхвърляйте. В днешната статия искаме да ви предложим сензационна идея. Ако замразите любимите си билки с малко зехтин, ще получите страхотно кулинарно средство.
Долу ще обясним как да го направите и ще ви разкажем за ползите, които може да ви донесе. Това е много полезна идея, която можете да използвате ежедневно!
Ако замразя пресни билки, ще изгубят ли те свойствата си?
Всички сме наясно, че повечето растения и зеленчуци поддържат голяма част от хранителните си свойства ако ги консумираме, докато са пресни.
Също прочетете Масло от Чаено Дърво: Невероятното Масло, Което има Много Предназначения
Въпреки това, има много начини да консумираме ароматни билки, които ги предпазват от загуба на хранителните им свойства.
Също така съчетаването им със зехтин може да повиши хранителните им свойства.Замразяването изобщо не променя състава им или тяхната хранителна стойност.
Това е още един въпрос, който много от нас са си задавали. Е, отговорът е, че всъщност зехтинът може да се замразява, без да се променят хранителните му свойства.
Зехтинът се състои почти изцяло от олеинова киселина и започва да се втвърдява при 4 ºC.
Вижте още: 5 билкови средства, които помагат на кокалчетата на краката
Замразяването е лесен, здравословен и ефективен процес да запазите хранителните свойства и на зехтина, и на ароматните билки.
Ако все още не сте убедени, тогава обърнете внимание на всичко, което този “трик” може да направи за вашето здраве:
Първото нещо, което трябва да направим, е да изберем подходящо пресни билки. Лайката и глухарчето не са много подходящи за замразяване.
По-силните билки с антиоксидантни свойства вършат по-добра работа. Долу предлагаме за пример следните билки, както и всичко, което ви трябва, за да ги замразите в зехтин.
На следващия ден билките и зехтина трябва да са готови. Използвайте кулинарното си въображение и се възползвайте от този чудесен източник на хранителни вещества.
Можете да използвате тези кубчета за яхнии, пюрета, супи или да ги намажете върху филия хляб за закуска.
Убедихте ли се?