Ползите от консумацията на вода с мед

Тази чудодейна комбинация понижава нивото на холестерола, бори се с артрита и премахва умората
Ползите от консумацията на вода с мед

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 26 август, 2022

Категорично, много от вас са запознати с меда и огромните ползи, които носи той за здравето. Медът е продукт, почитан през вековете от много култури; съдържа изобилие от полезни хранителни вещества, които допринасят за многобройните му положителни свойства. Редовната му консумация подобрява цялостното здравословно състояние и се бори със заболяванията. Действието на вода с мед е още по-мощно, когато получената напитка се консумира редовно.

Многобройни са проучванията, които потвърждават, че консумацията на вода с мед носи неоценими ползи за здравето. Когато този навик е ежедневен, той представлява отличен начин да се предпазите от заболявания.

В днешната статия ще ви обясним най-важните ползи от консумацията на вода с мед на празен стомах.

Отслабване

Медът е храна, която създава усещане за ситост и контролира апетита за похапване на сладки и други нездравословни храни.

Разтварянето на супена лъжица мед в чаша вода ще ви помогне да свалите излишните килограми. Тази напитка ви създава усещане за ситост и по естествен път контролира механизма в мозъка, който е отговорен за желанието да изядем нещо сладко.

Преборва артрита

вода с мед преборва артрита

Изследване, проведено от Копенхагенския университет, показва, че хората, които консумират вода с мед, получават облекчение на болката само след няколко минути.

Поради това консумацията на вода с мед се препоръчва в борбата и за предпазване от болезнените усещания, характерни за артрита.

Понижава нивото на холестерола

Друго проучване, в което са участвали пациенти, диагностицирани с високо ниво на холестерол, сочи, че консумацията на вода с мед води до понижаване на нивото на холестерола с 10% в рамките на 2 часа след приема й.

Комбинацията вода с мед предпазва от развитието на сърдечно-съдови заболявания и здравословни проблеми, свързани с кръвообращението. За да се възползвате от свойствата на меда, достатъчно е да консумирате по 2 супени лъжици към 450 мл. вода.

Укрепва имунната система

Медът притежава антибиотични и антибактериални свойства. Той неутрализира бактериите и вирусите и се справя с инфекциите, породени от грип или настинка.

Вода с мед, приета на празен стомах, представлява отлично средство за укрепване на защитните сили на организма. Тя, също така, предпазва тялото срещу много болести.

Премахва умората

медът премахва умората

Пиенето на вода с мед преборва ефикасно силната умора и симптомите й. Когато медът се разтваря във вода, той по-успешно се усвоява от тялото, задейства мозъчната активност и ви поддържа жизнени и активни.

Зарежда с енергия

Вода с мед оказва мощен енергизиращ ефект. Ако искате да подобрите физическото си състояние, доверете се на това природно средство.

Макар на пазара да се предлагат различни енергийни напитки, факт е, че в състава им присъстват редица вредни за организма вещества. Водата с мед безспорно е по-добрият избор. Тя представлява естествен източник на енергия и много други ценни хранителни вещества.

Допълнителни ползи от комбинацията вода с мед

пчелен мед
  • Представлява ефикасно средство в борбата с “мързеливите черва”.
  • Използва се като прекрасен алтернативен лек, когато искате да се преборите с проблеми като бронхит, астма и други респираторни заболявания.
  • Стимулира извеждането на токсините от тялото.
  • Прочиства храносмилателния тракт и се бори с паразитите.
  • Известна е като прекрасно средство за очистване на тялото благодарение на антибиотичните си антибактериални свойства.
  • Подобрява чревната функция и убива микроорганизмите.

Как да приготвите вода с мед?

От вас се изисква само едно – да разтворите 1 супена лъжица органичен мед в чаша топла вода и да я консумирате на празен стомах. Напитката има приятен вкус и ще понижи ефикасно нивата на стреса. Консумацията й повлиява благоприятно и други емоционални проблеми.

Имайте предвид…

Препоръчително е да консумирате тази напитка всяка сутрин на празен стомах с цел предпазване от болести и извличане на максимална полза.

Вода с мед е полезна за стомаха, а самият мед снабдява организма с уникална комбинация полезни вещества, които се отразят положително и върху здравето на кожата.

За да подобрите функцията на бъбреците, консумирайте вода с мед преди лягане. Така ще подпомогнете функционирането на тялото през нощта.

Консумацията на медена вода на празен стомах носи още ползи, които ще оцените високо – например, възпира процеса на преждевременно остаряване и увреждане на клетките. Вода с мед е полезна за всички органи, включително и за най-големия сред тях – кожата.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.