Полезни съвети за почистване преди преместване

Преместването може да бъде хаотично и стресиращо. Но стратегиите за добра организация и почистване могат да бъдат полезни. Открийте едни от най-добрите в тази статия!
Полезни съвети за почистване преди преместване

Последна актуализация: 24 август, 2019

Търсите полезни съвети за почистване преди преместване? Знаем, че преместването в нов дом може да причини много стрес и тревожност. Безпорядъкът кара много хора да изгубят хладнокръвието си, в моментите когато всичко изглежда хаотично и дезорганизирано.

Всички знаем, че трябва да почистите всичко в стария си дом, когато настъпи времето за преместване. В следващите редове ще ви дадем изключително практични и полезни съвети за почистване преди преместването.

Полезни съвети за почистване преди преместване

Започнете отгоре

Организацията и подредеността при пренасянето на вещите ви в новия дом са изключително важни.

Използвайте кашони, за да подредите съдържанието на стаите си. Поставете етикети с името на съответната стая, в която ще бъдат преместени.

Ако преминавате през това изпитание за първи път, колкото и лесно и разбираемо да ви сте струва, ще напомним, че ако живеете в къща на два етажа, трябва да започнете от горния. По този начин ще оставите този етаж напълно чист.

Освен това след като почистите определена стая, затворете вратата, когато сте готови. Не се опитвайте да свършите всичко наведнъж, тъй като накрая може да се окаже, че сте изцапали всичко, което вече е било почистено и да разхвърляте подредените стаи.

Надписвайте кашоните

Чувството за обърканост и безпорядък съпровожда всяко едно преместване.

Къде е любимата ми лампа? Къде са документите, които ми трябват?

Ако не искате да изгубите нещо важно, ви съветваме да надписвате кашоните като групирате вещите в тях.

Редът и организирането са основните фактори за успешното преместване. Един от начините всичко да бъде подредено е използването на кашони. Ще спестите време, ако опаковате нещата в определен ред. Дори можете да номерирате кашоните и да надпишете какво съдържа всеки от тях.

Справяне с емоциите преди преместване

Контролирайте емоциите си преди голямото преместване.

Преместването е време и за загърбване на миналото и фокусиране върху настоящето и новото.

При всяко едно преместване в живота ви, вие не местите само вещите си: трябва да се справите и с определени емоции и чувства. Понякога става въпрос за носталгия, тъй като сте били привързани към дома, който напускате; знаете, че слагате край на една „ера“ в квартала, града и т.н.

Освен това сме емоционално свързани и с голяма част от вещите си. Затова друг ценен съвет при преместване е да оставите ненужното ви зад гърба си. Гледайте на това като начин да продължите напред като загърбите тези емоции от миналото, които вече не носят нищо позитивно в живота ви.

Не се страхувайте да се разделите с вещи, които са трупали прах с години. Използвайте възможността да изхвърлите, продадете или подарите вещи, които ви свързват с миналото в живота ви.

Тъй като настоящето е всичко, което имате, не ви съветваме да сте заобиколени с лоши спомени. Вместо това, купете си нови мебели и започнете отначало. Новото начало трябва да бъде поставено с надежда.

Съвети за почистване на новия ви дом: спални, кухня и бани

Почистването на новия ви дом може да изглежда трудна битка. Струва ви се, че трябва да премествате безброй вещи и да почиствате толкова много нови кътчета. Вероятно не сте и очаквали новият ви дом да бъде толкова мръсен.

Трябва да фокусирате енергията си най-вече върху баните, кухнята и спалните. Посветете вниманието си на труднодостъпните места, за да ги направите по-комфортни, когато се нанесете в новия си дом.

Можете да се възползвате от факта, че новият ви дом е празен,  и да почистите стените, ъглите на тавана, климатиците и т.н.  Освен това не пропускайте да почистите всичко в кухнята и баните (душ кабината, чекмеджетата, тоалетната чиния и т.н.).

Цялостното почистване на дома ви позволява да научите в какво състояние се намира и какво трябва да бъде поправено.

Ако се чувствате стресирани, не се колебайте да наемете професионалисти

Направете преместването в новия си дом и ново начало в живота ви.

Ако времето ви е ограничено или имате прекалено много вещи, можете да наемете фирма, която се занимава професионално с преместване.

И накрая – не всеки има време, което да посвети на почистването преди преместване. Затова, ако имате прекалено много работа или други задължения, не се колебайте да потърсите професионална помощ.

Ако можете да си го позволите, наемете фирма занимаваща се с преместване, без да се замисляте, тъй като така ще можете да се погрижите за други неща. Този вариант ще ви спести много главоболия и ще ви гарантира безпроблемно преместване без неприятни изненади в последната минута.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.