Плодовете: най-добрите натурални диуретици

26 Януари, 2019

Искате ли да разберете кои плодове са най-добрите натурални диуретици? Диуретиците помагат на течностите в тялото ни (като урината) да забързат придвижването си.

Целта е да се елиминират токсините и инфекциите възможно най-бързо и лесно.

Методът на диуретиците се използва редовно от хора, които планират да отслабват. Приложението на диуретиците обаче трябва да става умерено и с внимание.

Тъй като прекаляването с тях може да предизвика проблеми, препоръчваме ви преди да подходите към даден диуретик, да се посъветвате със специалист.

Въпреки че много хора се съмняват в това, плодовете притежават диуретични свойства. Те се справят толкова добре с това действие, че е възможно да изваете фигурата си, само и единствено благодарение на тяхната консумация.

Това е така, тъй като те регулират теглото на тялото като премахват от него излишното количество течности.

За да постигнете диуретичен ефект чрез приема на плодове, препоръчително е да ядете по две порции на ден.

Прочетете и: 8 натурални диуретика

Най-добрите плодове – натурални диуретици

 • Червени боровинки
 • Диня
 • Ананас
 • Плодове от хвойна
 • Киви
 • Папая
 • Портокали
 • Фурми
 • Манго
 • Грозде
 • Ягоди

Всички тези плодове са изключителни ефективни диуретици, ако ги включите в хранителното си меню. Освен това ще снабдят тялото ви с определени витамини и минерали, които са жизнено важни за функционирането на тялото ви.

Например, калий, който повлиява отлично възстановяването на кожата.

Вижте още: 10 плодове и зеленчуци против задържане на течности

Как да постигнете резултати

Динята е сред най-добрите плодове - натурални диуретици

Нищо изненадващо в това, което ще ви кажем – ако ядете някой от тези плодове от време на време, трудно ще постигнете бърз резултат.

Особено ако ядете тези плодове в комбинация с храни, които са вредни за здравето – наситени мазнини и прости захари.

Ако наистина искате да се възползвате от диуретичните свойства на тези плодове, препоръчително е да ги консумирате между храненията, но не в комбинация с друга храна, а самостоятелно.

Важно да подчертаем е, че диуретичните свойства на посочените плодове не намаляват обема ма мастната тъкан.

Те подпомагат стремежа на хората, които искат да отслабнат бързо. Също така е добре да знаете, че всяка храна, приемана в прекомерно количество, вреди.

Преяждането с тези храни в продължителен период от време може да доведе до натрупване на калий в кръвта и оттам до дехидратация.

Затова бъдете премерени в действията си, подбирайте препоръчителното количество плодове и няма да изпитате никакъв дискомфорт по пътя към желаното тегло.

Ако искате да консумирате натурални диуретици, просто си купете някой плод с такива свойства.

Съчетайте консумацията на плодовете с оптимално пиене на вода и достатъчно физическа активност, за да поддържате тонуса на тялото.

Физическото натоварване допринася за извеждането на излишните течности от тялото, поддържа фигурата ни стегната и забързва кръвообращението и метаболизма.

Съветваме ви да почувствате хармонията в тялото си. Да прецените сами кой плод най-добре ще се справи с извеждането на излишните течности.

Можете да постигнете положителен ефект и чрез минимално редуциране на количеството приемана храна на всяко хранене.

Леките, но редовни упражнения също помагат. Ако следвате съветите ни, ще постигнете положителен резултат съвсем скоро.

 • Satish Kumar, B. N., Vrushabendra Swamy, B. M., Swamy, A., & Murali, A. (2010). A review on natural diuretics. Research Journal of Pharmaceutical, Biological and Chemical Sciences.
 • Guglin, M. (2011). Diuretics as pathogenetic treatment for heart failure. International Journal of General Medicine. https://doi.org/10.2147/IJGM.S16635
 • Slavin, J. L., & Lloyd, B. (2012). Health Benefits of Fruits and Vegetables. Advances in Nutrition: An International Review Journal. https://doi.org/10.3945/an.112.002154