Секс във вода - 6 съвета за безопасност

Еротичните мисли са част от вашата сексуалност. Има тънка линия между реалността и въображението. Целта е да получите удоволствие и удовлетворение.
Секс във вода - 6 съвета за безопасност

Последна актуализация: 13 март, 2019

Секс във вода –  знаете ли достатъчно по тази тема? Малко са хората, които са достатъчно смели, за да експериментират в секса. Това може да се дължи на факта, че се страхуват или имат предразсъдъци. Може просто да не са запознати с темата.

Бихте ли правили секс във вода или басейн? Без съмнение, това е една от фантазиите, които имат и мъжете и жените.

Просто си представете сцената, слънчевата светлина и потапянето във водата. Това са съблазнителни неща.

Обаче, преди да скочите за романтична прегръдка, важно е да следвате няколко съвета, за да намалите риска.

1. Секс във вода – внимавайте с обществените места

Очевидно е, че в басейните има хлор. Но това не означава, че няма микроби.

Проблемът не е в химикалите, които се използват за почистване на водата. Това, което вреди, са бактериите, които носите със себе си.

С други думи, това са съединенията, които са в продуктите за коса, слънцезащитните кремове, гримове и разбира се, химическите вещества в урината.

Най-добре е да използвате носа си. Ако усетите лоша миризма, откажете се от идеята. Вероятността да се  заразите от водата е ниска. Но, най-добре е да избягвате пренаселените места.

2. Водата не е овлажнител

целувките в басейна са винаги по-приятни

Мислим, че водата е овлажняващо средство. Но, в действителност тя не помага за вагиналното овлажняване.

Причината? Когато сте във водата, тя се просмуква дълбоко във вагината. С други думи, отмива секретите. Това води до вагинална сухота.

В последствие, тази част лесно се дразни от хлора или солената вода. Хлорът е разяждащо вещество, което променя нивото на рН. Така, че вероятно ще получите вагинална инфекция или вагиноза.

Затова е важно да използвате овлажнител.

3. Може ли да се използва презарватив?

Честно казано, няма много изследвания, относно контрола на раждаемостта при секс във вода. Но когато няма високи нива на соленост във водата, можете да използвате презарватив.

Но, само ако няма неблагоприятни ефекти върху материала. Тъй като, хлорът може да го повреди. Също така е възможно във водата да има масло или други остатъци от химически вещества.

Имайте предвид, че липсата на овлажнител причинява сухота и триене. Това може да доведе до скъсване на презерватива. Трябва да използвате овлажнител на силиконова основа.

Както вече споменахме, маслото във водата може да повреди презарватива.

Само запомнете, трябва да поставите презерватива, преди да влезете във водата. И трябва да имате пълна ерекция. Ако го сложите във водата, може да се скъса.

Tрябва да го премахнете, преди ерекцията да се понижи, така че да не остане във влагалището.

4. Секс във вода – възможно ли е да сe забременее?

Воден секс - възможно ли е да се забременее?

Определено има вероятност да забременеете, ако правите воден секс без предпазни мерки. Вероятността е същата, както ако го правите и в леглото.

Погрешно е схващането, че измиването на влагалището с малко вода ще отмие спермата.

Въпреки това, идеята, че може да забременеете, ако влезете в басейн, в който някой е еякулирал, е просто мит.

Изисква се физически контакт и директна еякулация, за да забременеете. Това означава, че е практически невъзможно. Необходимо е движение, за да се вкара спермата във вагината.

Трябва да се вземе под внимание факта, че сперматозоидите не могат да живеят дълго извън човешкото тяло. Няма начин да живеят на открито. Също и при ниски или високи температури.

5. Инфекции, предавани по полов път

Това е още една от причините, поради които е важно да се използва презерватив, въпреки че при воден секс това упражнение е по-трудно.

Възможността да се заразите и инфекции, предавани по полов път е същата като на сушата. Въпреки, че има някои дезинфектанти в басейните, те не намаляват риска.

6. Секс във вода и опасността от травми

при практикуване на секс във вода се пазете от охлузвания

 

Може да изглежда малко пресилено, но когато се използват определени сексуални пози във водата, е по-добре да внимавате.

Напрежението при воден секс води до загубата на равновесие. Така че, контролирайте страстта си, или може да свършите с охлузвания, а в тежки случаи, дори и счупени кости.

Мислите ли, че можете да го направите във водата?


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.