Отслабнете с тези детоксикиращи напитки

Пригответе 2 супени лъжици прясно изстискан сок от лимон, 2 супени лъжици чист кленов сироп, щипка пипер кайен и 220 мл. пречистена вода, смесете и консумирайте между 6 и 8 чаши на ден
Отслабнете с тези детоксикиращи напитки

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 26 август, 2022

Няма нищо по-добро от детоксикацията, когато искате да подобрите качеството на живот, да се предпазите от заболявания, да обновите тялото, да отслабнете и да подобрите цялостното си здравословно състояние. Детоксикацията е процес, чрез който стимулираме тялото да елиминира токсините и отпадните вещества, които са се натрупали в него като резултат от вредни хранителни навици, замърсена околна среда, водене на заседнал начин на живот и много други фактори. С помощта на няколко детоксикиращи напитки елиминирането на отпадните вещества и прочистването на тялото е постижимо.

Детоксикацията помага на всички системи в тялото да функционират по-добре. Освен това го прочистват и елиминират вредните токсини. По този начин се стимулира процеса на отслабване.

Ако сте готови да помогнете на тялото да функционира оптимално и искате да постигнете по-добри резултати от диетата за отслабване, не пропускайте нито ред от днешната статия. Избрали сме рецепти на няколко детоксикиращи напитки, които можете лесно и бързо да приготвяте у дома.

Детоксикиращи напитки

Лимонадена детоксикираща напитка

детоксикиращи напитки с лимон

Тази напитка с лимон е ефикасно средство, тъй като съдържа аскорбинова киселина. Лимонът е детоксикираща храна, стимулираща елиминирането на токсините и подпомагаща активирането на метаболизма с цел отслабване. Тази напитка притежава още мощни ефекти. Те се дължат на свойствата на съставките й – пипер кайен и кленов сироп.

Съставки:

 • 2 супени лъжици прясно изстискан сок от лимон
 • 2 супени лъжици чист кленов сироп
 • Щипка пипер кайен
 • 220 мл. пречистена вода

Начин на приготовление:

Смесете всички съставки във водата. Оставете напитката да престои няколко минути. Консумирайте между 6 и 8 чаши всеки ден.

Зелено детоксикиращо смути

Зелените зеленчуци са богати на нутриенти и се характеризират с редица свойства, стимулиращи детоксикацията на тялото. Това зелено смути съчетава ползите от няколко различни зеленчука. По този начин се подобрява работата на храносмилателната система, стимулира се имунната система, преборва се задържането на излишни течности в тялото и се подпомага процеса на отслабване.

Съставки:

 • 3 моркова
 • 3 листа зеле
 • 2 стебла целина
 • 2 глави червено цвекло
 • 1 ряпа
 • ½ китка спанак
 • ½ глава зеле
 • ½ китка свеж магданоз
 • ½ глава лук
 • 2 скилидки чесън

Начин на приготовление:

Сложете всички съставки в блендер. Разбъркайте добре. Консумирайте на празен стомах.

Чай от глухарче

детоксикиращи напитки: чай от глухарче

Чаят от глухарче представлява една от най-ефикасни диуретични и детоксикиращи напитки, която елиминира отпадните вещества от тялото, бори се със задържаните течности и подпомага процеса на отслабване. Този чай се характеризира с високо съдържание на витамин А, калий, желязо и калций. Защитава черния дроб и бъбреците, подобрявайки функциите им.

Съставки:

 • 6 супени лъжици корен от сушено глухарче
 • 12 супени лъжици пресни листа от глухарче
 • 1 л. пречистена вода, преварена

Начин на приготовление:

Смесете всички съставки във водата, щом започне да кипи. Оставете чая да се запари за 10 минути. Консумирайте напитката през целия ден.

Сок от боровинки

Сокът от пресни боровинки е изключително вкусен, в същото време представлява прекрасно средство за детоксикация на тялото. В допълнение към това, според специалисти от клиниката Майо, САЩ, редовната консумация на сок от боровинки предпазва пикочните пътища от инфекция и намалява риска от поява на язви. Тази напитка съдържа витамин С, антиоксиданти и минерали, както и други съставки, които са ключови за процеса на детоксикация.

Съставки:

 • 450 мл. чист сок от боровинки
 • 1 супена лъжица ябълков пектин и фибри от псилиум (Plantago psyllium)
 • 1 чаша вода

Начин на приготовление:

Разтворете една част от сока от боровинки в чаша вода. След това добавете 1 супена лъжица ябълков пектин и фибри от псилиум. Разбъркайте добре съставките. Консумирайте сока, докато е пресен.

Сок от ябълки и портокали

детоксикиращи напитки: сок от ябълки и портокали

Този вкусен сок е прекрасно средство за онези от вас, които искат да отслабнат и в допълнение към това да детоксикират организма, стимулирайки храносмилането и създавайки усещане за ситост. По този начин се намалява желанието за прием на празни калории.

Съставки:

Начин на приготовление:

Извлечете сока от ябълката и го оставете настрана. След това изстискайте сока от портокалите. Смесете двата сока. Сложете ги в блендер, като добавите и водата. Разбъркайте добре. Консумирайте веднага.

Запомнете!

Тези детоксикиращи напитки са полезни и стимулират процеса на отслабване. Можете да оптимизирате резултатите, ако ги комбинирате със спазване на здравословна диета и тренирате. Резултатите от редовната консумация на тези сокове ще се проявят съвсем скоро. Ще забележите подобряване на храносмилането и овладяване на апетита за сладки храни.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Mohanapriya, M., Ramaswamy, L., & Rajendran, R. (2013). Health and medicinal properties of lemon (Citrus limonum). International Journal Of Ayurvedic And Herbal Medicine, 3(1), 1095-1100. http://interscience.org.uk/v3-i1/8%20ijahm.pdf
 • breastcancer.org. (n.d.). Alimentos que contienen sustancias fitoquímicas https://www.breastcancer.org/es/consejos/nutricion/reducir_riesgo/alimentos/fitoquimica
 • ai, L., Wan, D., Yi, F., & Luan, L. (2017). Purification, Preliminary characterization and Hepatoprotective effects of polysaccharides from dandelion Root. Molecules22(9). https://www.mdpi.com/1420-3049/22/9/1409/htm
 • Cano, A., & Arnao, M. B. (2004). ACTIVIDAD ANTIOXIDANTE HIDROFÍLICA Y LIPOFÍLICA Y CONTENIDO EN VITAMINA C DE ZUMOS DE NARANJA COMERCIALES: RELACIÓN CON SUS CARACTERÍSTICAS ORGANOLÉPTICAS LIPOPHILIC AND HYDROPHILIC ANTIOXIDANT ACTIVITY AND VITAMIN C CONTENT OF COMMERCIAL ORANGE JUICES: CORRELATION WITH ORGANOLEPTIC PARAMETERS ACTIVIDADE ANTIOXIDANTE HIDROFÍLICA E LIPOFÍLICA E CONTIDO EN VITAMINA C DE ZUMOS DE LARANXA COMERCIAIS: RELACIÓN COAS CARACTERÍSTICAS ORGANOLÉPTICAS. CYTA-Journal of Food, 4(3), 185-189. https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/11358120409487759
 • Izquierdo Hernández, A., Armenteros Borrell, M., Lancés Cotilla, L., & Martín González, I. (2004). Alimentación saludable. Revista cubana de enfermería, 20(1), 1-1. http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-03192004000100012

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.